Det är en spännande tid att vara bilentusiast

Det är en spännande tid att vara bilentusiast

Chris Evans känner igen sig i Audis engagemang att skapa minnesvärda upplevelser för människor. I samband med lanseringen av Audi Q6 e-tron diskuterar Hollywood-skådespelaren och producenten sin passion för bilar, e-mobilitet och teknikens roll i att forma framtidens bilkörning.

Närbild på skådespelaren Chris Evans som står med en Audi Q6 e-tron i bakgrunden.Närbild på skådespelaren Chris Evans som står med en Audi Q6 e-tron i bakgrunden.

Chris, du är känd för din passion för bilar. Vad får du för känslor när du startar motorn och börjar köra?

Kraft, frihet, komfort och självständighet. Jag älskar att köra bil. Det är verkligen en av mina favoritaktiviteter. Och jag har alltid älskat hög fart. För mig är bilar den perfekta blandningen av form och funktion. Ett fordon med en genomtänkt design som också erbjuder spänningen med fart – det är helt i min smak. Att sitta bakom ratten är dessutom perfekt för en sorts meditativ reflektion. Samtidigt som körningen kräver fokus gör den också att jag kan låta en del av mina tankar flyga mer fritt. Efter en lång åktur känner jag mig alltid utvilad.


Saknar du förbränningsmotor-känslan och ljudet när du kör elbil?

Egentligen inte. Jag tror att det kan vara så för vissa människor ef-ersom det är det vi är vana vid. I detta nya landskap, när vi övergår till elfordon, kommer spänningen i allt som är förknippat med konventionell förbränning att ersättas med en känsla av tillfredsställelse, ansvar, plikt, syfte och mening.


För Audi handlar bilkörning inte bara om att ta sig från A till B. Det handlar också om att skapa personliga och meningsfulla upplevelser. Det är säkert något som du som skådespelare också kan relatera till.

Absolut. Som skådespelare är publiken vår högsta prioritet. Den mest givande aspekten av att vara skådespelare är att kunna lämna ett bestående intryck på människor bortom deras tid i biosalongen. Om upplevelsen stannar kvar hos dig när du åker hem och umgås med din familj och är något du fortfarande pratar om och tänker på, då är det verkligen tillfredsställande. Jag tror att det är som med körupplevelsen, där minnesvärda ögonblick kan dröja sig kvar långt efter att resan är över.

Audi Q6-etron vid en laddstationAudi Q6-etron vid en laddstation
Chris Evans sitter på en stol.Chris Evans sitter på en stol.

Vad tror du har hindrat människor från att skaffa elbil?

Det var inte så länge sedan de första elbilarna kom ut på marknaden. Inte sällan med mindre tilltalande design och begränsad räckvidd. Så jag antar att många var oroliga för både fordonets prestanda och för möjligheterna till laddning. De har dock förbättrats snabbt år efter år, vilket är spännande. Det är det jag tycker är mest fascinerande med elbilar – de utvecklas otroligt fort. Det är en spännande tid att vara bilentusiast.


Audi Q6 e-tron erbjuder underhållning i bilen och uppkopplade skärmar för passagerarna. Tror du att en sådan funktion förbättrar den totala reseupplevelsen?

Absolut. Det är inte bara viktigt, det är ytterligare ett element av lyx som skiljer Audi från mängden. Att kunna njuta av underhållning på den nivån i sin bil är något nytt och speciellt. Jag är definitivt ett fan av den nya högkvalitativa skärmen för den främre passageraren. Det är härligt att titta på film när man är ute och reser – en funktion som förhöjer åkturen.


Om du ändå ska köra bil, varför inte välja en som har mindre miljöpåverkan?

Chris Evans

På tal om ansvar och syfte – är det det som får dig att köra elbil?

Jag tycker det är viktigt att inse att vi alla har en roll att spela och att alla måste bidra, oavsett om det är i stort eller smått. Det är en av anledningarna till att jag älskar elbilar – om du ändå ska köra bil, varför inte välja en med mindre miljöpåverkan? Om alla gör det valet kan den kollektiva effekten av dessa små steg leda till betydande positiv förändring. Tack vare snabba framsteg inom elbilsteknik, inklusive laddnings-möjligheter, finns det nu färre och färre skäl att inte övergå till elbil.  


Tror du att ny teknik kan spela en avgörande roll för att inte bara för-höja den totala körupplevelsen, utan också förbättra andra aspekter som säkerhet och uppkoppling?

Innovationer inom bilindustrin sker i snabb takt. Ny teknik i bilar är oerhört viktigt. När du sitter i din bil är det högsta prioritet att köra säkert och skydda både dina passagerare och andra på vägen. All teknik som ökar säkerheten, så att du kan fokusera på vägen, är ett steg i rätt riktning. Att integrera smart teknik i bilar är alltså inte bara en lyx; det är en absolut nödvändighet.

Närbild på Chris Evans.

Om Chris Evans

Chris Evans är en amerikansk skådespelare, producent och regissör som är ett stort namn inom underhållningsbranschen. Evans har medverkat i filmatiseringar av serietidningar och grafiska romaner. 

En av hans mest kända roller är den som Captain America, även känd som Steve Rogers, i Marvel Cinematic Universe-filmerna. Hans porträttering av den ikoniska superhjälten har gett honom erkännande och hyllningar från både fans och kritiker över hela världen. 

Förutom serietidningsroller har Chris Evans visat sin bredd genom att vara med i en mängd olika genrer, inklusive drama-, mysterie- och actionfilmer som Knives Out, Snowpiercer och The Gray Man. Han har också lånat ut sin röst till karaktärer i animerade filmer, vilket ytterligare visar hans bredd som skådespelare.

 
Audi

Text: Nadia Riaz-Ahmed – Foto: AUDI AG

Nadia Riaz-Ahmed

Audi Q6 e-tron.

Elektrisk körning av högsta klass

Med en innovativ plattform, avancerad laddnings- och batteriteknik och en revolutionerande design öppnar Audi Q6 e-tron ett nytt kapitel inom e-mobilitet för Audi. Den kombinerar högklassig njutning, ett sofistikerat utrymmeskoncept och en förstklassig elektrisk körupplevelse.