Elbil
Q6 e-tron som laddas

Audi elbil

Välj mellan tio elbilar, från kompakt SUV till sportbil. Smarta lösningar för laddning hemma och ett omfattande utbud av laddningsalternativ för resan.


e-tron, som i elbil

När du läser e-tron i modellnamnet är det en elbil från Audi. När du väljer en eldriven Audi blir klivet över till elbil enkelt. Oavsett hur ditt bilbehov ser ut har vi ett premiumalternativ för dig. Vi har dessutom tagit ett helhetsgrepp på laddningen av elbilar för att underlätta för dig som är nybliven elbilsägare.

Är du på resande fot hjälper din eldrivna Audi dig att hitta lediga snabbladdningsstationer från flera olika leverantörer. Väl där betalar du enkelt med Audi charging. Sammantaget gör detta att du som Audiägare kan utnyttja fördelarna med en elbil – utan att göra avkall på något.

Audi e-tron GT framifrån med snötäckande berg i bakgrunden.

5 till 80 på 1350 sekunder.

Hastighet har fått en ny innebörd, Audi e-tron GT laddar från 5% till 80% på 22,5 minuter. Med 93 kWh batteri, laddningskapacitet på 270kW, 800-voltssytem och 530 hästkrafter ligger vi i framkant idag. Och imorgon.

Vakna med full tank

Många oroar sig för eventuell räckviddsångest när man skaffar en elbil. Det behöver man inte göra. Föreställ dig istället att vakna varje morgon med en fulltankad bil. Du kör till jobbet och gör dina ärenden. Du kommer hem och sätter bilen på laddning. Och vaknar igen nästa dag med en ny full tank.

I en elbil från Audi är det dessutom enkelt att köra långt. Räckvidden är så pass lång att det ofta är naturligt att ta en paus när det är dags att ladda. Batteriet laddas från 10 - 80% på bara en halvtimme medan du tar igen dig. Dessutom hjälper myAudi-app dig att planera din körning och beräknar var och när du behöver ladda.


 Sidovy av Audi Q4 e-tron som laddas, en pappa med en son går framför Sidovy av Audi Q4 e-tron som laddas, en pappa med en son går framför

Röster om elbilar från Audi

Elbilsägare om vad som är det bästa med Audis elbilar:

"Tekniken, körglädjen, miljö och ekonomi"

Främsta skälet till att köpa elbil från Audi enligt en ägare från konkurrent:

"Komfort, körglädje, utrymme, säkerhet"

Mångårig Audiägare om nya Q8 e-tron:

"Det är helt rätt att integrera den i modellutbudet. Kul att räckvidden ökat. Det är en SUV för framtiden."

Q8 e-tron i profil som laddas vid en laddstolpe

Plug & Charge gör det enkelt och smidigt att ladda.

Kör till en kompatibel station och starta laddningen genom att sätta i sladden. Och avsluta genom att dra ur den. Autentisering och betalning sker automatiskt. Helt utan kort eller app.
 
Audi Q4 e-tron som laddas vid en laddstolpe, en kvinna med en mobil i handen står bredvid

Med din Audi-app blir resandet lättare

Använd e-tron route planner för att automatiskt planera din resa inklusive laddningsplatser. Optimala stopp för laddning är automatiskt medräknade i restiden - du vet alltså exakt när du når din destination. Appen visar också batterinivån hos din eldrivna Audi.
  En audi bil som laddas vid en Ionityladdstolpe  En audi bil som laddas vid en Ionityladdstolpe

Audi charging

Med Audi charging får du tillgång till ett omfattande och väl utbyggt nätverk av publika laddstationer i Sverige och över hela Europa. Det möjliggör ett bekymmersfritt långresande med din elbil eller för publik laddning där du bor. Använd myAudi-app eller Audi charging-laddkort för åtkomst och samla betalningen smidigt på ett enda kort.

 
 Audi charging-laddkort

Audi charging-laddkort

Ett kort för access till laddnät som sträcker sig över hela europa. Anslut din Audi och ladda på cirka 660.000 offentliga laddpunkter i 27 europeiska länder. Du kan använda våra partners laddningstjänster till standardiserade priser och hålla koll på dina utgifter hela tiden. Du betalar endast ett pris per marknad, beroende på hastigheten på laddningen.
 

Ordlista

Nedan hittar du förklaringar på vanliga ord och begrepp som är bra att känna till när du köper en elbil.