Audi e-tron GT > Audi e-tron GT > Audi Sverige

CO2utsläpp, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 0–0 g/km

Elförbrukning, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 21,6–19,6 kWh/100 km

Effekt

476

hk

(350 kW)

Acceleration (0-100 km/h)

4,1

sekunder

Laddsystem

800

volt

(Max laddningseffekt: 270 kW)

Elektrisk. Och flera andra underbara egenskaper

Räkna ut din räckvidd

Se hur olika faktorer påverkar räckvidden i vår räckviddskalkylator. Här kan enkelt se hur lång räckvidden blir vid olika temperaturer, körsituationer, inställningar och fälgstorlekar.

En ny dimension av prestanda

I underredet på Audi e-tron GT quattro är ett litiumjonbatteri med 800 voltssystem integrerat. Dess nettokapacitet på 83,7 kWh möjliggör extremt hög prestanda jämfört med dagens 400-voltssystem – både vid laddning och under körning. I kombination med systemet för bromsenergiåtervinning, som har anpassats specifikt efter modellens smidighet, ges en räckvidd på upp till 501 km enligt WLTP-mätmetoden.

Laddtid för 100 km räckvidd

ca 5

minuter

Batteri från 5 % till 80% laddat på

22,5

minuter

(under ideala förhållanden*)

Räckvidd upp till

501

km

(WLTP)

Charging Service Audi e-tron GT

Stort laddnätverk. Med Audi charging* får du tillgång till mer än 660.000 publika laddpunkter i 27 länder i Europa, varav drygt 37.500 i Sverige. All information om priser och tillgänglighet finns i myAudi-app.

Livet med elbil

e-tron GT

1 307 600 SEK*

Elförbrukning, blandad körning{*} 20,8 kWh/100 km

CO₂utsläpp, blandad körning{*}: 0 g/km

Exteriörlack - ändra
Fälgar - ändra
Configure model

Idéer formar framtiden

Med proportionerna hos en Gran Turismo – låg och bred med en lång hjulbas – kombineras underbar sportighet med vardagens krav på funktionalitet. Karossens konstruktion vittnar om kraft och prestanda.

En nytolkning av quattro

I kombination med det elektriska drivsystemet säkerställer fyrhjulsdriften att kraften fördelas på ett smart sätt till de enskilda hjulen. När däcken har tillräckligt väggrepp skickas det mesta av kraften till framaxeln.

Gran Turismo – prestanda och långfärdskomfort

Interiören hos Audi e-tron GT quattro kombinerar högsta kvalitet med praktisk användbarhet i vardagen. Bilen har fyra dörrar och fem säten. De två framsätena kommer inte bara med integrerade nackstöd utan också sidostöd för extra komfort vid kurvtagning och sportig körning.

Cockpitvy Audi e-tron GT

Fascinerande funktion. Funktionen är fokusera och vänd mot föraren som också kapslas in av mittkonsolen och touchskärmen.

Audi Application Store i din Audi

Du kan använda flera populära appar, exempelvis Spotify eller Youtube, direkt genom MMI-systemet i din Audi – utan att gå omvägen via din smartphone.

Personlig och inspirerande

Med Themes-funktionen i myAudi-app kan du välja din favoritbild att ha som bakgrund i MMI-systemet. En spännande effekt är att Ambient-belysningen i kupén anpassar sig efter färgerna i motivet.

Audi themes interior lightningAudi themes interior lightning

Bilden visar interiören från Audi A6 Avant. © Thomas Hoepker - Magnum Photos

Smartphone view with a FoD display

Functions on demand. Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet vid val av utrustning. Via myAudi-app kan ytterligare funktioner läggas till när som helst, intuitivt och snabbt.

Bilden visar Audi e-tron.

Audi exclusive*

Med Audi exclusive kan du designa ett unikt och personligt utseende för din Audi e-tron GT quattro.

Side view Audi e-tron GT

Passion in i minsta detalj

Smart tillverkning möter skickligt hantverk när den eldrivna Gran Turismo monteras i Böllinger Höfe nära Neckarsulm.

Koldioxidneutral produktion

När du köper elbilen e-tron GT från Audi kan det vara intressant att veta att den är tillverkad i Europa i en koldioxidneutral fabrik i Böllinger Höfe (Tyskland). Vid tillverkningen används 100% grön el och värme från förnybara källor som bidrar till att göra produktionen koldioxidneutral. Resterande få procent från tex logistik, klimatkompenseras via certifierade miljöprojekt. Varje möjlighet analyseras och exempelvis finns enorma solcellsanläggningar på fabrikstaken. Högvoltsbatterierna tillverkas dessutom med förnybar el enligt avtal med leverantörerna.

En viktig del för en klimatneutral framtid är återanvändningen av uttjänta batterier från demonterade elbilar. Audi testar redan idag en cirkulär process där batterierna tas från utvecklingsbilar och ges ett nytt hållbart syfte när de återanvänds i mobila laddstationer innan råvarorna slutligen återvinns och kommer till användning i nya batterier.

Läs mer

Finansiering

 

Finansiell företagsleasing

från 7.695 kr/mån*

Leasa enkelt och ekonomiskt fördelaktigt din Audi e-tron GT med Audi finansiell företagsleasing. Där du som leasetagare får den ekonomiska förmånen och bär den ekonomiska risken förknippad med leasingobjektet, det vill säga bilens andrahandsvärde. Tack vare andrahandsvärdet ges en lägre månadsbetalning och möjlighet att byta till ny bil oftare.