Audi A4 Avant > A4 > Audi Sverige
A4 Avant

A4 Avant

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,6–5,3 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 195–138 g/km

När tekniken är på din sida:
Nya Audi A4 Avant.

Audi A4 Avant har genomgått en rejäl uppdatering i sin design och med uppkopplade tjänster i framkant. Den nya versionen har allt det där praktiska – som stora utrymmen, adaptiv farthållare och generös lastkapacitet– utan att kompromissa med körglädjen som Audi står för. Som pricken över i har vi försett den ljusa, luftiga kupén med intuitiv ny teknik som underlättar vardagen. Välkommen in och upptäck nya A4 Avant.

Funktionell på alla nivåer

Audi A4 Avant erbjuder sportig formgivning och ett smart utrymmeskoncept. De praktiska och tekniska lösningarna för in- och urlastning visar på hur bra den passar för vardagslivet. Lastkapaciteten är 495 liter, vilket ökar till hela 1 495 liter om baksätet fälls ned (som är delbart 40:20:40). I standardutrustningen ingår elektriskt bagageutrymmesskydd och fjärrfrigöring av ryggstöd. Våra fästanordningar (tillval) ger dig ännu fler möjligheter – via exempelvis två teleskopstänger som fästs i bagageutrymmets skensystem – och kan användas för ytterligare lastsäkring. Med tillvalet för sensormanövrerad bagagelucka kan du öppna denna med en enkel fotrörelse och med tillvalet komfortnyckel kan du låsa och låsa upp hela bilen med hjälp av sensorer i dörrhandtagen – det enda som krävs är att du bär nyckeln med dig.

Audi A4 Avant

Trendsättande teknik

Tack vare ett intuitivt manövreringskoncept med touch-funktion och naturlig språkstyrning erbjuder Audi A4 Avant enkel användning. Med tillvalet Audi virtual cockpit plus får du en 12,3 tum stor display som är placerad rakt framför dig och tydligt visar viktiga funktioner i full HD-upplösning, inklusive hastighet och varvtal. Tillvalsfunktioner som Audi connect key¹ och Audi phone box¹ integrerar din smartphone med bilen.

Audi A4 Avant

Kraftfulla motoralternativ

Vi erbjuder flera olika motoralternativ¹ för Audi A4 Avant. Du kan få den med bensindriven 2.0 TFSI på 140 kW (190 hk) eller 180 kW (245 hk). Den senare varianten är försedd med ultrateknik som aktiverar quattro-fyrhjulsdriften på bara några få millisekunder när körsituationen kräver det, vilket säkerställer optimalt väggrepp och bästa möjliga kördynamik. Vår dieseldrivna 2.0 TDI utvecklar 140 kW (190 hk), och den större 3.0 TDI hela 170 kW (231 hk). Vissa av dessa motorvarianter har ett 12 V mildhybridsystem med remdriven startgenerator och litiumjonbatteri. Denna teknik tillåter till exempel att motorn stängs av under körning, så kallat glidläge – vilket ger lägre bränsleförbrukning.

A4 Avant

Bakgrundsassistans

Dra fördel av våra förarassistanssystem när du kör din Audi A4 Avant. Den är utrustad med system för landsvägskörning och långdistanskörning, som exempelvis bilköassistenten. Denna hjälper dig med styrningen i upp till 65 km/h och säkerställer därmed bästa komfort och en naturlighet i körupplevelsen. Systemet känner av körfältsmarkeringar, intilliggande byggnader, fordon i andra körfält samt flertalet av de fordon som ligger framför. Kurvassistenten upptäcker fordon som kommer från vänster och kan på så vis hjälpa till att undvika riskfulla situationer

Audi A4 Avant
Audi A4 Avant

Belysning som förändrar allt

Ett annat kännetecken hos Audi A4 Avant är den progressiva belysningsdesignen. LED-strålkastarna har en unik stil som man direkt känner igen. LED-tekniken säkerställer att du får dagsljuskvalitet direkt efter tändning. Som tillval kan du även välja Matrix LED-strålkastare med dynamisk belysning och dynamiska blinkers. Denna teknik kombinerar ett kamerasystem med LED-ljuskällor och exakt optik. Tack vare detta kan systemet selektivt blända av mötande fordon, samtidigt som resten av vägen förblir helt upplyst. När du låser eller låser upp bilen bjuder dessutom strålkastarna på ett speciellt ljusspel. Baktill visar LED-lamporna upp samma ljusspel samt dynamiska blinkers.

Bygg din Audi

Exklusivt utseende

Det finns tolv olika kulörer att välja på för den utvändiga färgsättningen, från klassiska Ibis white till effektfulla Tango red. Dessutom erbjuder vi ännu fler färgalternativ med Audi exclusive, som nyansen Java green.

Audi A4 Avant
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AA4_A_191009.jpg
1920x1080_AA4_A_191009.jpg
  • Audi A4 Avant har ett sportigt och kraftfullt utseende.

  • "Edition one" (foto) av A4 Avant har 19-tums aluminiumfälgar.

  • Den breda kylargrillen omsluts av de karaktäristiska strålkastarna och sidoluftintagen.

  • Det horisontella designspråket dominerar baktill.

  • Audi-ringarna ovanför hjulhuset kännetecknar A4 Avant "edition one" (foto).

  • I A4 Avant kan du dra fördel av flera intelligenta förarassistanssystem.

  • I kupén i "edition one" (foto) kan du välja mellan design selection och interiörpaketet S line.

  • Den totala lastutrymmesvolymen i A4 Avant är upp till 1 495 liter med baksätet nedfällt.

  • Med tekniker som MMI navigation plus med MMI touch får du åtkomst till digitala tjänster inom infotainment, navigation, säkerhet och service.

1
För information om kompatibla mobiltelefoner, kontakta din Audi-partner eller besök www.audi.com/bluetooth.
2
Mer information om Audi connect finns på www.audi.com/connect och hos din Audi-partner.
3
Google och Google-logotypen är registrerade varumärken för Google Inc.
4
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
5
Observera att assistanssystem ger stöd åt föraren under körning endast inom respektive systems begränsningar. Ansvaret och den uppmärksamhet som krävs för körningen ligger alltid hos föraren.