A4 Avant > A4 > Audi Sverige
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,2–5,2 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 186–137 g/km

När tekniken är på din sida:
Nya Audi A4 Avant.

Audi A4 Avant har genomgått en rejäl uppdatering i sin design och med uppkopplade tjänster i framkant. Den nya versionen har allt det där praktiska – som stora utrymmen, adaptiv farthållare och generös lastkapacitet– utan att kompromissa med körglädjen som Audi står för. Som pricken över i har vi försett den ljusa, luftiga kupén med intuitiv ny teknik som underlättar vardagen. Välkommen in och upptäck nya A4 Avant.

Exteriör med sport i fokus

Audi A4 Avant visar sin sportiga karaktär från alla håll. Frontens utseende bygger på den breda kylargrillen och de vida luftintagen, och baktill finns den utfällda diffusorytan med integrerade avgasrör och genomgående kromlist. Vidare ger vårt modulpaket större flexibilitet med flera olika designpaket för både insidan och utsidan. För utsidan erbjuder S line-paketet ett extra sportigt utseende. Detta innefattar sportupphängning, S-specifik kylargrill och S-specifik diffusor.

Generösa och personliga ytor

I kupén i Audi A4 Avant får du generösa utrymmen och maximalt med ljus och rymd. Bilens bredd understryks av den genomgående luftintagslisten, medan kromlisten ovanför den ger en högkvalitativ accent. Som tillval finns S-sportsäten med S-emblem och rutmönstrade säten, där du sitter säkert och har många olika inställningsmöjligheter. Du kan även lägga till en accent till interiören i en Audi exclusive*-kulör på exempelvis mittkonsolen, eller som kontrastsömmar på säten och ratt.

Funktionell på alla nivåer

Audi A4 Avant erbjuder sportig formgivning och ett smart utrymmeskoncept. De praktiska och tekniska lösningarna för in- och urlastning visar på hur bra den passar för vardagslivet. Lastkapaciteten är 495 liter, vilket ökar till hela 1 495 liter om baksätet fälls ned (som är delbart 40:20:40). I standardutrustningen ingår elektriskt bagageutrymmesskydd och fjärrfrigöring av ryggstöd. Våra fästanordningar (tillval) ger dig ännu fler möjligheter – via exempelvis två teleskopstänger som fästs i bagageutrymmets skensystem – och kan användas för ytterligare lastsäkring. Med tillvalet för sensormanövrerad bagagelucka kan du öppna denna med en enkel fotrörelse och med tillvalet komfortnyckel kan du låsa och låsa upp hela bilen med hjälp av sensorer i dörrhandtagen – det enda som krävs är att du bär nyckeln med dig.

Färger och fälgar

Kombinera olika lacker och fälgar med varandra för att anpassa Audi A4 Avant helt efter din smak.
Y1Y1_47E_Pyramid_AU49x_A4_Avant_001_00.jpg
Tangoröd Metallic Tangoröd Metallic
Manhattangrå Metallic Manhattangrå Metallic
Florettsilver Metallic Florettsilver Metallic
Ibisvit Ibisvit
19" Audi Sport aluminiumfälgar, 5-V-ekers-stjärndesign 19" Audi Sport aluminiumfälgar, 5-V-ekers-stjärndesign
18" aluminiumfälgar, 10-V-ekersdesign 18" aluminiumfälgar, 10-V-ekersdesign
19" Audi Sport aluminiumfälgar, 10-ekrad turbindesign 19" Audi Sport aluminiumfälgar, 10-ekrad turbindesign
18" aluminiumfälgar, 5-dubbelekrad stjärndesign 18" aluminiumfälgar, 5-dubbelekrad stjärndesign
19" Audi Sport aluminiumfälgar, 5-armad Torsio-design 19" Audi Sport aluminiumfälgar, 5-armad Torsio-design
MMI system Audi A4 Avant

Upplev digitaliseringen

Genom Audis digitala system MMI navigation plus med touch kommer du åt en stor del av utbudet i Audi Connect* på ett intuitivt och enkelt sätt. Du väljer själv om du vill styra systemet med touchfunktionen eller utnyttja röststyrningen för att prata med din A4. Därmed har det aldrig varit lättare att hitta snabbaste vägen eller sätta på rätt låt. Dessutom får du tillgång till flera smarta digitala tjänster som rör infotainment, navigation, säkerhet och service. Exempelvis kan du bli informerad i realtid om trafikflödet, intressanta resmål i din omgivning och aktuella bränslepriser, allt på den högupplösta 10,1-tums displayen.

Functions on Demand för Audi A4 Avant

Functions on demand

En annan nyhet till Audi A4 är ”Functions on demand”, som gör att du kan komplettera med infotainment-funktioner så som Audi smartphone interface även efter att bilen levererats. Du kan under en begränsad tidsperiod prova olika funktioner och efter testperioden kan funktionen förlängas med en månad, ett år eller köpas permanent.

Läs mer om Functions on demand
Assistance systems sensors of the Audi A4 Avant

Bakgrundsassistans

Dra fördel av våra förarassistanssystem* när du kör din Audi A4 Avant. Den är utrustad med system för landsvägskörning och långdistanskörning, som exempelvis bilköassistenten. Denna hjälper dig med styrningen i upp till 65 km/h och säkerställer därmed bästa komfort och en naturlighet i körupplevelsen. Systemet känner av körfältsmarkeringar, intilliggande byggnader, fordon i andra körfält samt flertalet av de fordon som ligger framför. Kurvassistenten upptäcker fordon som kommer från vänster och kan på så vis hjälpa till att undvika riskfulla situationer.

Kraftfulla motoralternativ

Vi erbjuder flera olika motoralternativ för Audi A4 Avant. Du kan få den med bensindriven 2.0 TFSI på 140 kW (190 hk) eller 180 kW (245 hk). Den senare varianten är försedd med ultrateknik som aktiverar quattro-fyrhjulsdriften på bara några få millisekunder när körsituationen kräver det, vilket säkerställer optimalt väggrepp och bästa möjliga kördynamik. Vår dieseldrivna 2.0 TDI utvecklar 140 kW (190 hk), och den större 3.0 TDI hela 170 kW (231 hk). Vissa av dessa motorvarianter har ett 12 V mildhybridsystem med remdriven startgenerator och litiumjonbatteri. Denna teknik tillåter till exempel att motorn stängs av under körning, så kallat glidläge – vilket ger lägre bränsleförbrukning.

Privatleasa din nya Audi.

Med Audi Privatleasing får du ett enkelt bilinnehav, gör som många andra och leasa din bil. Du betalar ingen kontantinsats och betalar endast en kostnad per månad. När leasingavtalet löper ut lämnar du enkelt tillbaka din bil till din återförsäljare. Du behöver alltså inte bry dig om bilens framtida värde.

Alla modeller i vårt modellprogram går att privatleasa. Kontakta din närmsta återförsäljare så hjälper de dig med en offert för just den bil du är intresserad av.

Jag vill bli kontaktad gällande privatleasing
Takbox för Audi A4 Avant

Skräddarsydda lösningar

Extrautrustning från Audi Originaltillbehör* gör vardagslivet i Audi A4 Avant ännu enklare. En takbox erbjuder till exempel mer förvaringsutrymme, där det finns flera olika färger och storlekar att välja på. Boxarna är låsbara och kan öppnas från båda sidorna, vilket underlättar in- och urlastningen.

Avdelaren placeras mellan baksätets ryggstöd och innertaket och skiljer passagerarutrymmet från bagageutrymmet, vilket skyddar mot löst bagage. Monteringen är dessutom mycket enkel. Vidare ger instegs-LED-belysningen en individuell och sportig look, och när sidodörrarna öppnas projiceras Audi-logotypen på marken.

Mer info

Audi exclusive

Det finns tolv olika kulörer att välja på för den utvändiga färgsättningen, från klassiska Ibisvit till effektfulla Tangoröd. Dessutom erbjuder vi ännu fler färgalternativ med Audi exclusive*, som nyansen Javagrön.

Sidovy på en Audi A4 Avant i grön Audi exclusive lack
 
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a4-avant-rear-AA4_A_191002_1.jpg
1920x1080-audi-a4-avant-rear-AA4_A_191002_1.jpg
  • Det horisontella designspråket dominerar baktill.

  • Let the Audi A4 Avant take effect.

  • Audi A4 Avant har ett sportigt och kraftfullt utseende.

  • Audi A4 Avant med S-line utrustning (tillval) och 19-tums aluminiumfälgar (tillval)

  • Den breda kylargrillen omsluts av de karaktäristiska strålkastarna och sidoluftintagen.

  • I A4 Avant kan du dra fördel av flera intelligenta förarassistanssystem*.

  • Som tillval finns lättmetallfälgar i 5-ekers design i matt titangrå med bromsok målade i rött som avrundar helhetsintrycket.

  • Använd den uttrycksfulla Audi exclusive*-paletten för att sätta ytterligare accenter i interiören, till exempel på mittkonsolen, med inlägg eller med kontrasterande sömmar på sätena. (foto: fint svart nappaläder med kontrasterande sömmar i Iguanagrön)

  • Den totala lastutrymmesvolymen i A4 Avant är upp till 1 495 liter med baksätet nedfällt.