Reservdelar > Service och tillbehör > Audi Sverige
 Närbild på en Audi servicearbetare som bär ett bildbatteri

Audi reservdelar

Audi Originaldelar: 100% passform, 100% Audi

Din Audi vet själv när det är dags för service. Och vi som byggde din Audi kan den bäst. Hos våra auktoriserade Audi-verkstäder är din Audi alltid i trygga händer. Vi vet nämligen vad din bil behöver för ett långt och friktionsfritt liv. Därför använder vi bara Audi Originaloljor, -tillsatser och -delar tillverkade enligt exakt samma specifikationer som när din Audi byggdes. Driftsäkerhet enligt Audi. Helt enkelt.

Därför får bara en originaldel från Audi kallas Audi Original

Vi på Audi är kända för vår kvalitetsfilosofi. Det gäller allt vi gör. Därför är våra Originaldelar tillverkade med exakt samma precision, passform och kvalitet som delarna som din Audi tillverkades av.

 En svart Audi A7 som kör på en gata bredvid en bro
 En kvinna som håller i en öppen bilddörr till förarplatsen

Här är några av detaljerna som gör en originaldel från Audi till det självklara valet för din Audi:

 • Audi Originaldelar uppfyller högsta tänkbara krav på såväl tillförlitlighet som livslängd.
 • Varje komponent i din Audi måste fungera friktionsfritt. Därför är varje Audi Originaldel optimerad för den modell den är avsedd för.
 • För att få kallas Audi Originaldel måste varje komponent klara våra extremt tuffa uthållighetstester.
 • 100% Audi år efter år. De flesta originaldelar till din Audi går att köpa i upp till 15 år efter att din Audi-modell har slutat tillverkas.
 • En Audi Originaldel är optimerad för just din bil. Det gör det både enkelt och kostnadseffektivt att byta delarna när det väl blir dags.
 • Din Audi Serviceverkstad kan din Audi. De monterar bara originaldelar och använder bara verktyg anpassade för just din bil.
 • En Audi som är 100 % original kommer alltid att vara mer eftertraktad när du en dag ska byta den.
Hitta din Audi Partner och serviceverkstad
En silvrig Audi bromsskiva med vit bakgrund

Audi Originalbromsar

Bromsarna i din Audi ska se till att bromsa ner bilen tryggt säkert och på kortast möjliga sträcka i alla typer av trafiksituationer. Från mjuka inbromsningar i stadskörning till upprepade hårda inbromsningar i hög fart eller i nedförslut. Och de ska fungera felfritt i alla temperaturer och väderlekar. Då är det tryggt att veta att din Audi är utrustad med Audi Originalbromsar av exakt samma typ som satt på din Audi när den var ny.

Små detaljer som gör hela skillnaden

Audi Originalbromsar är utvecklade för att passa din Audi perfekt. Därför erbjuder våra Originalbromsar överlägsen precision, slitstyrka och livslängd. Resultatet är maximala bromsprestanda varje gång du bromsar med din Audi.

Kompromissa inte med säkerheten

Audi Originalbromsar är samlingsnamnet på de komponenter som ingår i din Audis bromssystem. Våra Originalbromsskivor och Originalbromsbelägg är specifikt utvecklade för att fungera perfekt på just din Audi-modell. Perfekt matchande delar minskar dessutom slitaget vilket gör att du spar pengar och slipper att kompromissa med säkerheten. Så kontakta din Audi Serviceverkstad nästa gång du ska byta bromsar på din Audi. Våra servicemekaniker kan din Audi och byter bromskomponenterna snabbt och effektivt.

 En blå Q8 e-tron stående i en backe med skog bakom, en kvinna sitter i framsättet med framdörren öppen

Det finns många bra anledningar att välja Audi Originalbromsar – här är några:

 • Optimerade för din Audi. Audi Originalbromsar är perfekt anpassade till din Audis vikt, prestanda och toppfart. Det gör att bromsarna arbetar tyst, effektivt och förutsägbart i alla lägen och oavsett rotationsriktning.
 • Suverän bromsprestanda. Audi Originalbromsar har hög friktionskoefficient mellan belägg och skiva. Det ger kortast möjliga bromssträcka i vid alla typer av körförhållanden – även när bromsarna belastas hårt vid upprepade tillfällen.
 • Överlägsen slitstyrka och livslängd. Audi Originalbromsar har överlägsen slitstyrka och suverän livslängd tack vare att vi kvalitetstestar våra bromsar under hårdast tänkbara förhållanden i många långa mil.
Audi damm- och pollenfilter med en vit bakgrund

Damm- & pollenfilter

Andas luft med Originalkvalitet i din Audi.

Vi på Audi bryr oss om att varje åktur i din Audi ska vara en njutning. Därför lämnar vi inget åt slumpen. Ta exempelvis luften du andas – den innehåller både damm och partiklar som i värsta fall skapar obehag för dig, särskilt om du är allergisk. Med Audi Original Damm- och pollenfilter renas kupéluften i din Audi så att du kan fortsätta att andas väldoftande luft med Originalkvalitet.

Det finns många anledningar att välja Audi Original Damm- och pollenfilter

Ett välfungerande Audi Original kupéfilter:

 • Ökar komforten i din Audi.
 • Gör att klimat- och ventilationssystemen i bilen kan jobba effektivare. Resultatet är förbättrad sikt och minskad risk för imbildning på rutorna.
 • Filtrerar effektivt bort skadliga partiklar. Till exempel sot, fint damm och pollen.
 • Kan lindra besvären för allergiker.
 • Absorberar skadliga gaser som bensol och toluol via ett extra skikt med aktivt kol.
 • Motverkar dålig lukt i kupén.
 • Gör att klimatanläggningen och fläkten, tack vare automatisk omställning till cirkulationsluft, kan användas fullt ut även i situationer och miljöer med högre luftföroreningsnivåer, exempelvis i trafikköer och tunnlar.
 Audi aerotorkarblad med vit bakgrund

Aerotorkarblad

Audi Original Aerotorkarblad

Du alltid lita på Audi Original Aerotorkarblad. Oavsett vad vädrets makter har i bakfickan. Original Aerotorkarbladens aerodynamiska utformning ser till att alltid svepa din Audis vindruta optimalt. Även i höga hastigheter, i ur och skur, sommar som vinter. Och när det är dags att byta torkarblad så gör du det enkelt och smidigt med ett klick. Så vänta inte för länge med att byta torkarblad på din Audi. De ser ju till att hålla sikten klar i färdriktningen.

Audi servicepersonal som utför ett torkarbladsbyte på en svart Audi RS

Torkarbladsbyte

Det bästa sättet att vara säker på att Original Aerotorkarbladen sveper optimalt är att byta dem med jämna mellanrum. Tumregeln är att byta dem i samband med däckbyte eller enligt intervallerna nedan:

 • Vid längre körsträckor (mer än 16 000 km/år): var 6:e månad
 • Vid normala körsträckor (8 000 - 16 000 km/år): var 9:e månad
 • Vid kortare körsträckor (mindre än 8 000 km/år): var 12:e månad
Hitta Audi Serviceverkstad

Tre anledningar att välja Audi Original Aerotorkarblad:

 1. Perfekt passform. Tack vare de innovativa Original Aerotorkarbladens flexibla skenor justeras de efter vindrutans krökning och storlek vilket skapar ett jämnt tryck över hela svepytan.
 2. Sveper optimalt – även i höga hastigheter. Tack vare Original Aerotorkarbladens aerodynamiska design, inbyggda spoiler och dubbla precisionsbyggda flexibla skenor sveper de optimalt i alla lägen, oavsett väderlek och hastighet.
 3. Upp till 30 % mindre slitage. Tack vare högkvalitativa material och den särskilda mjukgående beläggningen minskar Original Aerotorkarbladen både friktion och slitaget med upp till 30 procent jämfört med konventionella vindrutetorkare vilket ger torkarbladen ökad livslängd.
Audi startbatteri med vit bakgrund

Startbatteri

Originalstartbatteri från Audi – energiknippen du kan lita på

Startbatteriet i din Audi är viktigare än du kanske inser. Dagens Audi-bilar innehåller en mängd avancerade förarassistanssystem och funktioner som gör körningen både säkrare och bekvämare. Det innebär att batteriet i din Audi alltid måste leverera rätt mängd energi vid rätt ögonblick, sommar som vinter. Därför utsätts Audi Originalstartbatterier för extrema uthållighetstester så att de alltid levererar precis så mycket energi som din Audi kräver. Varken mer eller mindre.

Det finns många anledningar att välja ett Audi Originalstartbatteri

Här är några:

 • Skräddarsydda – våra originalstartbatterier är exakt anpassade efter din Audi-modell och dess energibehov. Det gör att de kommer att fungera perfekt tillsammans med din Audi.
 • Driftsäkra – Audi Originalstartbatterier är tillverkade med högsta kvalitet för maximal livslängd.
 • Optimal energinivå – Audi Originalstartbatterier har låg självurladdning under hela livscykeln för att alltid kunna leverera optimal energiförsörjning vid precis rätt tillfälle. Det gör att våra Originalstartbatterier har utmärkta kallstartsegenskaper.
 • Underhållsfria – Audi Originalstartbatterier är underhållsfria, därmed är behovet av kontroll och underhållservice minimalt.
Audi orginalvindruta med vit bakgrund

Byt eller laga rutan direkt om du får ett stenskott

Eftersom din och dina medpassagerares säkerhet är högsta prioritet för oss, vill vi påminna om att vindrutan i allra högsta grad är en del av bilens integrerade säkerhet. Utöver att den är en del av bilens bärande struktur sitter där ofta system som har med säkerheten att göra. Så om du får ett stenskott, laga eller byt vindrutan på en gång innan den spricker upp mer. Och gör det hos dem som verkligen kan din bil. Välkommen till våra glasexperter.

Vad utmärker en Audi Originalvindruta?

Det är stor skillnad mellan på en Originalvindruta från Audi och andra vindrutor. Eftersom vindrutan är en bärande del av konstruktionen i din Audi är våra originalvindrutor tillverkade enligt samma kvalitetsstandard som resten av komponenterna i din bil. Det är enda sättet att kunna garantera att styrkan och säkerheten din Audi alltid uppfyller de säkerhetskrav vi ställer på våra bilmodeller.

 Närbild på hörnet av framrutan, vänsrta backspegeln och början av sidorutan på en Audibil

Därför är en Originalvindruta från Audi rätt val för din bil:

 • En Audi Originalvindruta motsvarar exakt den vindruta som bilen tillverkades med.
 • En Audi Originalvindruta garanterar optimal värme- och ljudisolering samt att de olika förarassistansfunktionerna bilen fungerar som de ska.
 • En Audi Originalvindruta ger störningsfri sikt utan brytningsfel och optiska effekter såsom förvrängningar, dubbelbilder m.m.
 • Med Audi Originaltorkarblad ger en Audi Originalvindruta optimalt torkresultat vid varje svep.
 • En korrekt monterad Audi Originalvindruta optimerar karossens vridstyrka och krocksäkerhet.
Audi servicepersonal som arbetar med framrutan

Låt din Audi Serviceverkstad byta vindruta

Vindrutan i din Audi är utformad för att fungera perfekt med resten av bilen och alla dess avancerade säkerhetsfunktioner och -system. Därför är det viktigt att den monteras på precis rätt sätt om du någon gång behöver byta vindruta.

När du lämnar in din Audi för byte av originalvindruta hos din Audi Serviceverkstad kan du vara säker på att både vindrutan och din Audi är i trygga händer.

Vetskapen om att din Audi är i händerna på experter som kan sin sak och att den förblir 100 % Audi är en garanti för att den alltid kommer att bete sig som en Audi. Trygghet som gör skillnad helt enkelt.

Audi servicepersonal som lagar stenskott på framrutan

Snabba reparationer av stenskott

En hel vindruta i din Audi är en förutsättning för att din bil ska fungera som det var tänkt. Den ökar fordonets styvhet och dessutom stöder vindrutans utformning passagerarkrockkuddens funktion och styrka. Därför är det viktigt att även laga stenskott. Då undviker du störande moment när du kör, dessutom hindrar lagningen att stenskottet blir till en spricka som i sin tur försvagar rutan. Vi kan få många typer av stenskott så att bli så gott som osynliga.

Om du fått ett stenskott som är mindre kan det ofta repareras, kostnaden för detta är en självrisk på 200 kronor. Har du en spricka i vindrutan gör du bäst i att byta ut den. Med Audi Försäkring betalar du bara 2 400 kronor vid byte till en ny Audi Originalvindruta.

Stenskottskador som går att laga

Nedanstående stenskottskador går att laga istället för att byta vindrutan:

Illustration av fyra olika stenskott, bivinge, koöga, splitterskada och stjärna

Fem anledningar att välja en Originalvindruta från Audi:

 1. Vindrutan i din Audi utgör en del av bilens bärande konstruktion. Dess utformning, kvalitet och montering är därmed avgörande för karossens styvhet och krocksäkerhet.
 2. Vindrutan i en modern Audi ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet i din Audi ska fungera optimalt.
 3. Många förarassistansfunktioner såsom laser, sensorer och kameror förlitar sig på vindrutan för sin funktion. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som vindrutan i din Audi när den var ny.
 4. En Audi Originalvindruta är tillverkad med extrem precision för att passa just din Audi och dess egenskaper.
 5. En Originalvindruta från Audi garanterar att säkerhetssystemen i din bil fungerar och att säkerhetsnivån i din Audi är lika hög som när den lämnade fabriken.
Audi orgialolja

Originalolja

För optimal motorprestanda, livslängd och bränsleekonomi

Vår Originalolja kompletterar din motor och säkerställer bästa möjliga prestanda. Den smörjer, skyddar och rengör motorn så att den fortsätter att hålla samma höga nivå som när din Audi var ny. Vill du köpa ny Originalmotorolja gör du det enklast hos en auktoriserad Audiverkstad.

Framvy av en blå Audi A4