Däck och fälg > Service och tillbehör > Audi Sverige
Bakvy av en Audi Q8 e-tron som kör på isig vinterväg

Däck och fälg - Starta vintern hos experten.

Vintern startar i själva verket med hösten. För redan då börjar frosten komma och det är hög tid att tänka på vinterdäcken. Att de är i bra skick är förstås ett måste för en bra vinter. Checklistan nedan visar vad du ska tänka på för att köra säkert. Låt gärna experterna på just din Audi skifta till vinterhjulen. Då vet du att det blir rätt gjort, och du kan samtidigt prata med dem om hur däcken mår för att veta att de är i form för en vinter till.

Närbild på främre sommardäck på en grå Audi A5

Design som säkerhetsdetalj

Originalfälgarna som satt på din Audi när den var ny ska se snygga ut och fungera felfritt i många mil. Men en vacker dag kanske du vill byta dem.

Våra Originalfälgar är utvecklade med högsta kvalitet och designade för att passa perfekt på din Audi. Precisionen, säkerheten och livslängden får du på köpet.

Audi Originalfälgar finns i en mängd varianter, storlekar och dimensioner för alla Audi-modeller och smaker.

Kontakta din Audi Partner eller hitta dina nya Audi Originalfälgar på Audi Tillbehör Online.

Tillbehör Online
Audi Q2 kör på en landsväg vid kusten med sommardäck, skog i bakgrunden

Audi Originaldäck - kontaktytan mellan Audi och vägen

Det är däcken på din Audi som din kontakt med vägbanan. För att däcken på ska leverera högsta kvalitet, komfort och säkerhet genomgår alla däck som Audi originalmonterar på sina bilar hårda uthållighets- och kvalitetstester. För dig som Audi-ägare innebär det att Audi Originaldäck ger dig en bra känsla redan från start. Här nedan kan du läsa mer om hur detta går till. Dessutom får du matnyttig bakgrundsinformation och praktiska tips som gör att du kan köra ännu mer avslappnat.

 Närbild på ett framdäck av en grå Audi Q4

Kvalitet

Med Audi Originaldäck på bilen står du och din Audi optimalt rustade för alla påfrestningar längs vägen. Däcken är nämligen speciellt framtagna för varje specifik Audi-modell. Det innebär bland annat att de är utvecklade med den senaste tekniken och tillverkade av hypermoderna material. Våra tester garanterar att däcken uppfyller Audis extremt höga krav på däckegenskaper såsom rullmotstånd, kördynamik, vägegenskaper, vattenplaning, höghastighetsprestanda, vinteregenskaper och likformighet. Först om de fått godkänt betyg i ca 50 olika tester får de användas på en Audi.

Audi orginaldäck som testas i en testmaskin i en av Audi verkstäder

Prestanda

Extrem precision är ett utmärkande drag för varje Audi. Begrepp som kvalitet har därmed alltid högsta prioritet hos Audi, inte minst när det gäller något så viktigt för säkerheten som däcken. Därför måste Audi Originaldäck dessutom genomgå ytterligare tester till exempel:

 • Extrema manövrer i hög hastighet
 • Bromsmanövrer på torrt underlag
 • Uthållighetstester över 40 000 km
 • Koncentricitets- och rullmotståndstester
 • Tester som undersöker samspelet mellan bil och däck
 • 750x441_AOZ_DIV_131048_1.jpg
  Däckhotell

  Audi har den perfekta allt-i-ett-lösningen för dina hjul. Vi skiftar och förvarar dina sommar- & vinterhjul korrekt så att både däck och fälgar är i topptrim vid nästa hjulskifte.

  Kontakta din Audi Partner
 • 750x441_AOZ_DIV_131035.jpg
  Prata däck och fälg med oss

  Prata med proffsen på din Audi när det är dags för nya däck och fälgar. Vi vet vad som passar till din Audi.

  Kontakta din Audi Partner
 • 750x441_AOZ_DIV_131038.jpg
  Låt oss ta hand om hjulbytet

  Dags att skifta hjul på din Audi? Låt oss som kan din Audi göra jobbet åt dig. Vi vet dessutom exakt vilka däck som passar till din bil om när du behöver byta dem.

  Kontakta din Audi Partner