Däck och fälg > Service och tillbehör > Audi Sverige

Starta sommaren hos experten

Nu är det dags att boka in skiftet till sommardäck. Gör det hos dem som verkligen är experter på din Audi. Då vet du att det blir rätt gjort och att de samtidigt kontrollerat att dina däck är redo för sommarhalvårets prövningar. Och skulle du behöva nya sommardäck, vet våra experter exakt vilka däck som fullt ut matchar din Audi. Checklistan nedan visar vad du ska tänka på inför sommarsäsongen.

 

Design som säkerhetsdetalj

Originalfälgarna som satt på din Audi när den var ny ska se snygga ut och fungera felfritt i många mil. Men en vacker dag kanske du vill byta dem.

Våra Originalfälgar är utvecklade med högsta kvalitet och designade för att passa perfekt på din Audi. Precisionen, säkerheten och livslängden får du på köpet. 

Audi Originalfälgar finns i en mängd varianter, storlekar och dimensioner för alla Audi-modeller och smaker. Kontakta din Audi Partner eller hitta dina nya Audi Originalfälgar på Audi Tillbehör Online.


Tillbehör Online

 

Audi Originaldäck - kontaktytan mellan Audi och vägen

Det är däcken på din Audi som din kontakt med vägbanan. För att däcken på ska leverera högsta kvalitet, komfort och säkerhet genomgår alla däck som Audi originalmonterar på sina bilar hårda uthållighets- och kvalitetstester. 

För dig som Audi-ägare innebär det att Audi Originaldäck ger dig en bra känsla redan från start. 

Här nedan kan du läsa mer om hur detta går till. Dessutom får du matnyttig bakgrundsinformation och praktiska tips som gör att du kan köra ännu mer avslappnat.

 

Kvalitet

Med Audi Originaldäck på bilen står du och din Audi optimalt rustade för alla påfrestningar längs vägen. Däcken är nämligen speciellt framtagna för varje specifik Audi-modell. Det innebär bland annat att de är utvecklade med den senaste tekniken och tillverkade av hypermoderna material. 

Våra tester garanterar att däcken uppfyller Audis extremt höga krav på däckegenskaper såsom rullmotstånd, kördynamik, vägegenskaper, vattenplaning, höghastighetsprestanda, vinteregenskaper och likformighet. Först om de fått godkänt betyg i ca 50 olika tester får de användas på en Audi.


 

Prestanda

Extrem precision är ett utmärkande drag för varje Audi. Begrepp som kvalitet har därmed alltid högsta prioritet hos Audi, inte minst när det gäller något så viktigt för säkerheten som däcken. 

Därför måste Audi Originaldäck dessutom genomgå ytterligare tester till exempel:

  • Extrema manövrer i hög hastighet
  • Bromsmanövrer på torrt underlag
  • Uthållighetstester över 40 000 km
  • Koncentricitets- och rullmotståndstester
  • Tester som undersöker samspelet mellan bil och däck


 

Prata däck och fälg med oss

Prata med proffsen på din Audi när det är dags för nya däck och fälgar. Vi vet vad som passar till din Audi.

Fyra Audi-däck staplandes på varandra

Däckhotell

Audi har den perfekta allt-i-ett-lösningen för dina hjul. Vi skiftar och förvarar dina sommar- & vinterhjul korrekt så att både däck och fälgar är i topptrim vid nästa hjulskifte.

Låt oss ta hand om hjulbytet

Dags att skifta hjul på din Audi? Låt oss som kan din Audi göra jobbet åt dig. Vi vet dessutom exakt vilka däck som passar till din bil om när du behöver byta dem.

Besök Tillbehör Online

I Audis onlinekatalog för Originaltillbehör hittar du alla tillbehör och accessoarer som förenklar och förbättrar tillvaron med din Audi. Du kan även kontakta din Audi Partner för mer information.