R8 Coupé V10 performance quattro > R8 > Audi Sverige
The new Audi R8 Coupé V10 performance quattro

R8 Coupé V10 performance quattro

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 13,1–12,9 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 297–293 g/km

Audi R8 Coupé V10 performance quattro.
Den ultimata racingkänslan.

Att Audi har racing i generna är ingen nyhet – och här har du modellen som står längst fram. Med sina 620 hästkrafter tar den kategorin sportbilar till en helt ny nivå, och med quattro fyrhjulsdrift har den bättre väggrepp än någonsin. Välkommen in och upplev den ultimata racingkänslan.

Prestanda

Effekt

456

kW

(620 hk)

Topphastighet

331

km/h

Acceleration

3,1

sekunder

från 0 till 100 km/h

Mer om motorn

Chassit – precision ur alla perspektiv

Bortsett från prestandan handlar racing alltid om hur exakt och direkt du kan överföra den till vägen, och här spelar chassit en viktig roll. Dubbla länkarmsaxlar av aluminium styr alla fyra hjulen medan Audi R8 Coupé V10 performance quattro är försedd med fjädrar och dämpare som är ännu stramare inställda. Med Audi magnetic ride får du ett stötdämparsystem som anpassar hur stötdämparna arbetar för att passa vägegenskaperna och just din körstil – och justerar varje enskilt hjul varje millisekund.

Den modifierade styrhjälpen överför dina rattrörelser ännu mer direkt och säkerställer ett exakt gensvar från vägen. Tillvalet dynamisk styrning justerar styrvinkeln baserat på din hastighet och garanterar på så sätt en extremt följsam styrning. De kolfiberförstärkta keramiska bromsarna på Audi R8 Coupé V10 performance quattro reducerar bilens momentum, och bromsoken kan utöver standardfärgen antracitgrå även fås i rött som tillval.

Audi R8 Coupé V10 performance quattro rearview
Mer om karossen

Förebilden inom racing

Audi R8:s storebror, Audi R8 LMS, har mött framgångar på prestigefyllda banor i hela världen. Hittills har den lyckats ta fyra segrar vid Nürburgring 24-timmars, Spa 24-timmars och en i Dubai. Bland andra sprint- och mästerskapstitlar har den redan legat i toppen tre gånger vid Bathurst 12-timmars.

Den nära relationen mellan dessa högpresterande sportbilar märks på antalet identiska komponenter som racingbilen och den serietillverkade bilen har gemensamt; hela 50 procent i GT3-versionen. V10-motorn är till exempel nästan identisk i båda bilarna. Seriemodellen har hela 60 procent av komponenterna gemensamt med Audi R8 LMS GT4.

Audi R8 LMS

Fokus och elegans i interiören

Närheten till racing märks även tydligt i interiören hos Audi R8. Rakt framför dig har du ett stort valv som visuellt omsluter alla instrument, precis som hos en ensitsig bils förarorienterade design. Audi R8 Coupé V10 performance quattro är utrustad med skålade säten, och i interiören ingår klädsel i alcantara-läder med färgaccenter i mercatoblå och dekorativa element i extra glansig kolfiber. Pedaler och fotstöd i rostfritt stål samt inlägg i kolfiber ingår också som standard. Självklart finns det inga gränser för dina egna önskemål. Audi exclusive har ett flertal färg- och materialkombinationer att erbjuda.

Interior Audi R8 Coupé V10 performance quattro

Audi virtual cockpit – håll koll på allt

Konceptet att utnyttja interiören till att låta föraren fokusera så mycket som möjligt på vägen överförs till den digitala världen med standardkombinationen MMI navigation plus och Audi virtual cockpit. Hela reglagekonceptet är utformat för att du ska kunna styra alla viktiga funktioner utan att titta bort från vägen. Centralt på den 12,3 tum stora displayen i Audi virtual cockpit ligger en hastighetsmätare. Övriga värden är arrangerade runt denna, såsom vridmoment, g-krafter, varvtider, temperatur på motor- och växellådsoljan, däcktryck och temperatur. MMI-operativsystemet har stöd för intelligent röststyrning och kan styras utan att du behöver släppa ratten.

Audi virtual cockpit
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AR8_181009.jpg
1920x1080_AR8_181009.jpg
  • Ascariblå är unik för Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

  • De mörktonade LED-strålkastarna framhäver den sportiga designen.

  • Bakpartiet på Audi R8 Coupé V10 performance quattro har en stor, fixerad spoiler av kolfiberförstärkt plast.

  • Passagerarutrymmet har flyttats längre fram i bilen för ännu mer racingkänsla.

  • Den upphöjda diffusern och de svarta, ovala avgasrören ingår som standard hos Audi R8 Coupé V10 performance quattro.

  • De smala springorna vid motorhuven förstärker sportkänslan.

  • De 118 LED-lamporna skapar ett unikt bakparti.

  • På förarplatsen i Audi R8 Coupé V10 performance quattro är du i fokus.

  • Klädsel i alcantara-läder med accenter i mercatoblå och dekorativa detaljer i extra glansig kolfiber är standard för Audi R8 Coupé V10 performance quattro.