RS Q3 Sportback > Q3 > Audi Sverige
Der neue Audi RS Q3 Sportback in der Seitenansicht

RS Q3 Sportback

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 10,1–9,6 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 229–218 g/km

En SUV med sport i fokus.
Nya Audi RS Q3 Sportback.

Äntligen är nya Audi RS Q3 Sportback här. Som namnet antyder är detta en otroligt sportig men samtidigt kompakt SUV med eleganta linjer från en coupé. Med sina 400 hästkrafter tar den dig från 0 till 100 km/h på bara 4,5 sekunder. Förutom en prestanda som tar andan ur dig erbjuder den en superb användbarhet i vardagen med utrymme för det mesta du kan önska dig. Vissa skulle kalla den en drömbil – vi kallar den Audi RS Q3 Sportback. Välkommen in och upplev den med egna ögon.

Kraftfull från alla sidor

Audi RS Q3 Sportback utstrålar prestanda från alla håll. I fronten syns RS-stötfångaren och den blankt svarta grillen omedelbart. Den plant sluttande taklinjen och den djupa skulderlinjen sänker märkbart karossens tyngdpunkt. Från sidan är de kraftfulla, 10 mm utsvängda hjulhusen ett riktigt blickfång, och tillvalet 21-tums lättmetallfälgar är ovanliga för denna modellklass. Vidare avslutas bakpartiet starkt med den RS-specifika stötfångaren med bakre diffusor och horisontella blad i blankt svart, samt den RS-specifika takkantsspoilern. Den låga bakrutan gör att bilen ser särskilt bred ut.

RS Q3 i solljus
Mer om individuell anpassning

Mer kraft än någonsin

Den ikoniska TFSI-motorn på 2,5 liter och sina fem cylindrar gör vår sportiga vision till verklighet. Och med RS-sportfjädringen som medföljer och som är 10 mm lägre än för grundmodellen blir varje kurva något alldeles extra att ta. För att styra riktningen exakt har RS Q3 Sportback en RS-specifik och anpassningsbar progressiv styrning. Vidare finns dämpningsreglering som tillval. Denna förbättrar kördynamiken och riktningsstabiliteten, samt ger bättre väghållning och komfort. Avslutningsvis har RS-bromssystemet i stål – och med röda bromsok som tillval – stora mängder bromskraft, liksom tillvalet keramiska bromsar med bromsok i grått, rött eller blått.

Hög prestanda i siffror

Effekt

294

kW

(400 hk)

Acceleration

4,5

sekunder

0 till 100 km/h

Vridmoment

480

Nm

Maximalt

Kompromisslös även på insidan

Interiören i Audi RS Q3 Sportback är lika imponerande som exteriören tack vare den sportiga och lyxiga stylingen. Ett exempel på detta är RS-sportratten i läder med platt nederkant och multifunktionsknappar. Den har även inlägg i antingen aluminium eller antracit – eller pianofinish, svart eller kolfiber som tillval. Ett annat exempel är RS-sportsätena i fint Nappa-läder (tillval) med RS-specifikt rutmönster och integrerade nackskydd. Du kan även välja att öka den sportiga känslan ytterligare med tillvalet RS-designpaket i rött eller blått som då ger ytterligare accenter. En höjdpunkt före varje resa är entrébelysningen med Audi Sport-projektion i dörrarna.

Detaljbild av interiör hos RS Q3 Sportback

Mer flexibilitet på vägen

Förutom en prestanda som tar andan ur en erbjuder Audi RS Q3 Sportback en superb användbarhet i vardagen med utrymme för det mesta man kan önska sig. Baksätet kan flyttas 150 mm framåt och bakåt, och ryggstödet kan lutas i sju steg. Om man behöver ta med sig mycket utrustning rymmer bagageutrymmet 530 liter, eller så mycket som 1 400 liter om man fäller ner sätena.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-ARSQ3_191003.jpg
1920x1080-ARSQ3_191003.jpg
  • Tillvalet Matrix LED-strålkastare innefattar dynamiska blinkers och RS-specifik design.

  • Ett unikt utseende i Kyalami green.

  • Den coupéliknande silhuetten med plant sluttande taklinje är karaktäristisk för Audi RS Q3 Sportback¹.

  • RS Q3 Sportback accelererar från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder.

  • Bakpartiet med den RS-specifika stötfångaren ger en kraftfull avslutning.

  • Det svarta stylingpaketet som tillval ger sportiga accenter i exteriören.

  • I fronten sticker RS-stötfångaren och den blankt svarta grillen ut.

  • Tillvalet 21-tums lättmetallfälgar med 5 V-ekrar ger extra mycket kraft på vägen.

  • Interiören i RS Q3 Sportback¹ har sportiga detaljer och material av hög kvalitet.