S6 Avant > A6 > Audi Sverige
Audi S6 Avant TDI

S6 Avant TDI

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 7,4–7,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 195–187 g/km

Mångsidig, smart, kraftfull.
Audi S6 Avant.

Oavsett om den används som tjänstebil eller för en semestertripp med familjen, erbjuder Audi S6 Avant mängder av smartness och ännu mer körglädje. Lägg till ett brett utbud av infotainment och assistanssystem, sportiga linjer och dynamisk design, så har du tagit steget långt bortom kombi – då kör du verkligen en Avant.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AS6_D_181022.jpg
1920x1080_AS6_D_181022.jpg
  • De fyra kromade ändrören är integrerade i den S-specifika diffusorn.

  • S6 Avant imponerar med sin mångsidighet.

  • TDI-motorn på tre liter ger 257 kW (349 hk).

  • Som tillval finns 21-tumsfälgar och bromsok i rött.

  • Det stora bagageutrymmet på upp till 1 680 liter gör att Audi S6 Avant klarar det mesta i packningsväg.

  • Det är tydligt att det är en S6 Avant när du tittar på bakpartiet med S6-emblemet.

  • S6 Avant har ett antal infotainmentsystem som standard – som Audi virtual cockpit.

  • Tillvalet Audi Connect Key är en av de tjänster som ingår i vårt omfattande Audi Connect-sortiment.

  • S6-familjen består av Audi S6 Avant och Audi S6 Sedan.

Stort bagageutrymme

Audi S6 Avant imponerar med stora förvaringsutrymmen och smarta förvaringsplatser. Bagageutrymmets volym är på 565 liter, men med baksätet nedfällt rymmer det hela 1 680 liter. Med tillvalen komfortnyckel och sensormanövrerad öppning av bagageluckan öppnas den elektroniskt med en enkel fotrörelse.

Audi S6 Avant rear
Mer om förvaringen

Teknik i framkant

Viktiga infotainmentsystem finns inom omedelbart synhåll och räckhåll. Audi virtual cockpit, vårt helt digitala instrumentsystem med 12,3-tums full-HD-skärm (standard), styr du enkelt via multifunktionsratten. Du kan använda knappen VIEW för att välja mellan två lägen på displayen: antingen med instrument som hastighetsmätare och varvräknare i fokus – eller en display med grafisk information som navigation.
I fråga om underhållning erbjuder vi, utöver standardalternativet Audi sound system, tillvalet Bang & Olufsen Sound System. Premiumversionen består av en förstärkare med 15 kanaler samt hela 16 högtalare. Det nya 3D-ljudet skapar surround-effekt i framsätena. Versionen Advanced har förstärkare med 19 kanaler och 19 högtalare som projicerar 3D-ljudet i hela bilen, för att ge samtliga passagerare en enastående konsertupplevelse.

Audi S6 Avant cockpit
Mer om reglage och infotainment
Imponerande siffror

Effekt

257

kW

(349 hk)

Vridmoment

700

Nm

Acceleration

5,1

sek

0 till 100 km/h

En motor som känns

Förutom sin mångsidighet har Audi S6 Avant en kraftfull dieselmotor. 3.0 V6 TDI ger 257 kW (349 hk) och genererar maximalt vridmoment på 700 Nm, vilket gör att Audi S6 Avant accelererar från 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder.

Mer om kördynamik och komfort

Sportig och rymlig kupé

De belysta aluminiumdörrpanelerna med S-emblem ger en försmak när förardörren och passagerardörren öppnas – den sportiga designen fortsätter sedan inne i kupén på S6 Avant. S-sportsätena med S-emblem gör att du sitter säkert och har ett stort antal alternativ för elektrisk justering. Väljarspaken i mittkonsolen är också försedd med S-emblem. Dessutom finns fler alternativ för anpassning, bland annat olika lädertillvalspaket och dekorinlägg. Alla passagerare – även de i baksätet – har gott om plats för huvud och ben. Luftkvalitetspaketet med joniserare och doftenhet (tillval), ger ännu bättre komfort. Tillvalet panoramaglastak släpper in mer ljus och möjliggör ventilation.

Interior Audi S6 Avant

Kraftfullt bakparti

S6-emblemet är bara ett av många tecken som avslöjar att det är en Audi S6 Avant. Den mörkkromade diffusorn med aluminiumdetaljer och fyra kromade ändrör är andra tydliga ledtrådar.

Audi S6 Avant rear
Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.