Våra elektrifierade modeller

Våra elektrifierade modeller

Elbilar, laddhybrider och mildhybrider

Vårt mål på Audi är att 2050 vara ett koldioxidneutralt företag och redan idag finns flera olika initiativ för att minska klimatpåverkan. Ett steg är att erbjuda bilar med lägre klimatpåverkan än en bil med endast förbränningsmotor. Behoven för dig som kund ser olika ut och vi kan erbjuda rena elbilar, laddhybrider och mildhybrider. Det som går igenom alla bilar oavsett drivlina är en bra körupplevelse med lägre klimatpåverkan.

100% el, 100% Audi

Moderna, utsläppsfria, tysta – fördelarna med elbilarna från Audi är många. Vi kallar dem för e-tron och här kan du läsa mer om hur långt i framkant de faktiskt ligger.

Framtiden är elektrisk

e-tron i modellnamnet betyder elbil från Audi. För oss på Audi är det viktigt att klivet till elbil är enkelt. Du ska känna igen att det är en Audi du sitter i. Därför har vi ett premiumalternativ för dig – oavsett hur ditt bilbehov ser ut. Välj mellan tolv elbilar, från kompakt SUV till sportbil.

Osäker på hur laddningen går till? Du kan vara lugn. Vi har tagit ett helhetsgrepp på laddningen för att underlätta för dig som är nybliven elbilsägare. När du är på resa hittar du snabbladdningsstationer och betalar för din laddning enkelt med Audi charging. Och montera en laddbox hemma för den dagliga laddningen. Sammantaget gör detta att du som Audiägare kan utnyttja fördelarna med en elbil – utan att göra avkall på något.​


Laddhybrider från Audi

Audis elektrifieringsoffensiv innehåller flera delar, där givetvis ett smart och flexibelt laddhybridskoncept ingår. En stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass skapar förutsättningar för en flexibel och bra körupplevelse.

Fördelar med laddhybrid:

Ren eldrift i vardagen.

Lägre förmånsvärde och låga bränslekostnader.

Låg fordonsskatt.

 

Vad är en laddhybrid?

Våra laddhybrider är utrustade med en klassisk bensinmotor och en elmotor för effektiv, flexibel och skonsam körning. Laddhybriderna väljer automatiskt den optimala energifördelningen mellan motorerna, vilket bidrar till att öka räckvidden på el samt minskade CO2-utsläpp. 

Till vardags är räckvidden i elmotorn tillräcklig för att klara de flesta resor och ärenden – och ger dig friheten att köra fossilfritt. Det betyder att du kan sänka både dina bränslekostnader och din miljöpåverkan.


För vem passar en laddhybrid?

Laddhybrider är optimerade för att du ska kunna hantera dagliga resor och ärenden på 100% eldrift – helt utan utsläpp. Men samtidigt ska du kunna känna trygghet i att det finns en förbränningsmotor som tar vid om du inte har möjlighet att ladda bilens batteri med jämna mellanrum. På så vis är laddhybrider en smart mellanväg för moderna människor som vet med sig att de behöver flexibilitet i vardagen.

Hybriddrift

Våra laddhybrider är utrustade med olika körlägen för att du ska kunna välja hur du vill att bilen ska prioritera driften. Väljer du till exempel HYBRID-läget får du en effektiv kombination av el och förbränning som gör att bilen optimerar förbrukningen på längre resor.

Räckvidd

När man studerar hur folk faktiskt använder sina bilar i dagens samhälle kan man konstatera att majoriteten av alla resor är kortare än 50 kilometer. Det är därför laddhybriderna är ett så intressant och framgångsrikt koncept. Det dagliga användandet kan alltså till stor del ske på 100 % eldrift, men vid behov så finns det en bensinmotor som hjälper till.

Säkrare med quattro®

I över 40 år har vår legendariska fyrhjulsdrift – quattro – varit ledande på marknaden. För flertalet av våra laddhybrider är quattro - fyrhjulsdrift standard.

Våra populäraste laddhybrider

 

 • 2024_1920x1080_jeallybean.jpg
  Audi A3 Sportback TFSI e

  Med progressiv design, modern förarmiljö och mängder av Audi connect-tjänster är Audi A3 Sportback TFSI e intressantare än någonsin.

  Förmånsvärde: från 2 194 kr/mån
  Frånpris: 419 500 kr

  Upptäck Audi A3 Sportback TFSI e
 • jeallybean_2024_1920x1080.jpg
  Audi A6 Avant TFSI e

  Tjänstebilsfavoriten som dessutom är en vägvinnande familjebil. A6 Avant är själva definitionen av en Audi: stark, säker, bekväm.

  Förmånsvärde: från 3 468 kr/mån
  Frånpris: 625 700 kr

  Upptäck Audi A6 Avant TFSI e
 • q7_2024.jpg
  Audi Q7 TFSI e

  Kombinerar det bästa av två världar. I el-läget är den mycket tyst och producerar inga lokala utsläpp. Genom att använda regenerering under körningen kan systemet återvinna elektrisk energi.

  Upptäck Audi Q7 TFSI e
 

Våra mildhybridbilar

Våra elbilar och laddhybrider kännetecknas såklart av elektrifiering. Men genom att dessutom erbjuda mildhybridteknik till majoriteten av våra förbränningsmotorer ser vi till att på bred front elektrifiera nästan alla våra modeller. Mildhybrid ger både ökad komfort och minskad bränsleförbrukning genom att en liten, intelligent remstartmotor och generator aktivt samarbetar med förbränningsmotorn så att den bl a kan stängas av i högre hastigheter och låta bilen frirulla. Bra både för dig som förare och din omgivning.

Fördelar med mildhybrider:

Utsläppsfri frirullning

över 55 km/h.

Ökad komfort

med mjukt start-stopp system.

Lägre C02-utsläpp

Bättre bränsleekonomi.

Vad är en mildhybrid?

Till skillnad från en laddhybrid har en mildhybrid inget ladduttag utan samlar in och återvinner energi från bilens användning, exempelvis vid inbromsningar. Tekniken bidrar sedan till bilens drift på ett smart och effektivt sätt genom att stänga av motorn när den inte behövs – till exempel vid stillastående och frirullning. Det bidrar till att förbättra motorns bränsleekonomi och koldioxidutsläpp jämfört med vanliga förbränningsmotorer. Frirullning med hjälp av mildhybridtekniken kan ske i hastigheter över 55 km/h och bilen blir då tillfälligt helt utsläppsfri.


För vem passar en mildhybrid?

Mildhybridtekniken har utvecklats för att alla bilar ska kunna sänka sin bränsleförbrukning, så egentligen är en mildhybrid lämplig för vem som helst. Vårt mål är att implementera den här tekniken så brett att den blir en standard och en självklarhet – och ett sätt för förbränningsmotorer att vara relevanta ett tag till, innan elektrifieringen är 100% på plats.

Våra populäraste mildhybrider

 

 • a3_2025.jpg
  Audi A3 Sportback

  Med progressiv design, modern förarmiljö och mängder av Audi connect-tjänster är Audi A3 Sportback intressantare än någonsin.

  Upptäck A3 Sportback
 • a6_2024.jpg
  Audi A6 Avant

  En tjänstebils- och familjefavorit. Alla motorer för Audi A6 Avant är utrustade med Audi mildhybridteknik.

  Uttäck Audi A6 Avant
 • q3_2024.jpg
  Audi Q3

  Självsäker, rymlig och smart - Audi Q3 är en mångsidig SUV för hela familjen.

  Upptäck Audi Q3