Audi S5 Cabriolet > A5 > Audi Sverige
Audi S5 Cabriolet TFSI

S5 Cabriolet TFSI

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 9,4–9,0 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 212–204 g/km

Obegränsad sportighet.
Audi S5 Cabriolet TFSI.

Tack vare sin kraftfulla motor levererar S5 Cabriolet TFSI imponerande sportbilsliknande köregenskaper som återspeglas i sin dynamik och körkänsla. Upplev äkta körglädje, särskilt med suffletten nedfälld.

Synlig sportighet – designen

Körglädje. Särskilt med suffletten nedfälld. Det är vad Audi S5 Cabriolet TFSI står för. Baktill dras alla blickar till S-diffusern med omslutande list i matt aluminiumsilver, de S-specifika dubbla avgasrören i krom och S-bakspoilern. Framtill dras de till S-stötfångaren, kylargrillen med vaxkakedesign i matt titansvart med inlägg i matt aluminiumsilver, de breda luftintagen i ramen och bladet i matt aluminiumsilver. Spegelhus i aluminiumlook och de upplysta tröskellisterna med S-emblem understryker den sportiga linjen. När den är stängd passar tygsuffletten elegant in i den övergripande designen. Under körning i upp till 50 km/h kan den öppnas inom 15 sekunder och stängas igen inom 18 sekunder.

Audi S5 Cabriolet bakifrån
Mer om exteriör design

Klart upplyst

Matrix LED-strålkastare är nu standard i Audi S5 Cabriolet TFSI. De finns även med Audi-laserljus. Audi-laserljuset kompletterar LED-helljuset vid höga hastigheter och ger märkbart högre säkerhet och bekvämlighet än LED-helljuset genom att nästan fördubbla sikten. Dynamisk ljussekvens hos Coming home/Leaving home-funktionen och dynamiska blinkers ingår också i detta belysningspaket.

Audi S5 Cabriolet TFSI strålkastare

Dynamisk – även i interiören

Interiören i Audi S5 Cabriolet TFSI har fascinerande S-specifika detaljer. Dessa inkluderar främre sportsäten plus (tillval, finns även i slående magma red), standardinlägg i matt borstat aluminium och läderratt i 3-ekersdesign med multifunction plus, S-emblem och kontrasterande sömmar. Horisontella designelement, material av hög kvalitet och den toppmoderna infotainmentplattformen skapar en speciell känsla av rymd. Med suffletten stängd är bagageutrymmesvolymen 370 liter.

Interiör Audi S5 Cabriolet
Sportighet i siffror

Effekt

260

kW

(354 hk)

Vridmoment

500

Nm

Maximalt

Acceleration

5,1

s

0 to 100 km/h

Högupplösta informationsskärmar

Styr infotainmentsystemet i Audi S5 Cabriolet TFSI intuitivt med hjälp av 10,1-tums MMI-touchdisplayen eller naturligt röststyrning*, till exempel med tillvalet MMI navigation plus med MMI touch. Tillvalet Audi virtual cockpit plus visar ger den information som är viktigast för föraren på dess tydligt strukturerade 12,3-tums full-HD-display med anpassad användning, intuitiv menynavigering och förarorienterad display. Bilens S-specifika konstruktion placerar varvräknaren i mitten.

Förarplats Audi S5 Cabriolet

Kraftfullt drivsystem

Med sin 3.0 TFSI-motor med 260 kW (354 hk) och ett maximalt vridmoment på 500 Nm accelererar Audi S5 Cabriolet TFSI från 0 till 100 km/h på 5,1 sekunder och har en elektroniskt reglerad topphastighet på 250 km/h. Körkänslan förstärks av den permanenta quattro-fyrhjulsdriften med sportdifferential som fördelar drivmomentet aktivt och variabelt mellan axlarna. Den dynamiska styrningen (tillval) justerar hela tiden bilens styrförhållande och styrförmåga efter bilens hastighet.

Audi S5 Cabriolet i körning
Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.