Våra miljöbilar > Vårt hållbarhetsarbete > Audi Sverige

Elbilar, laddhybrider och mildhybrider

Vårt mål på Audi är att 2050 vara ett koldioxidneutralt företag och redan idag finns flera olika initiativ för att minska klimatpåverkan. Ett steg är att erbjuda bilar med lägre klimatpåverkan än en bil med endast förbränningsmotor. Behoven för dig som kund ser olika ut och vi kan erbjuda rena elbilar, laddhybrider och mildhybrider. Det som går igenom alla bilar oavsett drivlina är en bra körupplevelse med lägre klimatpåverkan.

100% el, 100% Audi

Moderna, utsläppsfria, tysta – fördelarna med elbilarna från Audi är många. Vi kallar dem för e-tron och här kan du läsa mer om hur långt i framkant de faktiskt ligger.

Audi Q4 Sportback e-tron vid laddstolpe, kvinna med smartphone

Framtiden är elektrisk

Elbilar ligger i tiden. Därför har vi samlat all information om våra elbilar på en egen sektion som du hittar här

Läs mer om våra elbilar

Laddhybrider från Audi

Audis elektrifieringsoffensiv innehåller flera delar, där givetvis ett smart och flexibelt laddhybridskoncept ingår. En stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass skapar förutsättningar för en flexibel och bra körupplevelse med lägre klimatpåverkan.

Fördelar med laddhybrid
Ren

eldrift i vardagen

Lägre

förmånsvärde och
låga bränslekostnader

Låga

CO2 utsläpp

Audi A6 Avant TFSI e i profil som laddas vid en laddstolpe

Vad är en laddhybrid?

Våra laddhybrider är utrustade med en klassisk förbränningsmotor och en elmotor för effektiv, flexibel och skonsam körning. Laddhybriderna väljer automatiskt den optimala fördelningsstrategin mellan motorerna, vilket bidrar till att öka räckvidden på el samt minskade CO2-utsläpp. Till vardags är räckvidden i elmotorn tillräcklig för att klara de flesta resor och ärenden – och ger dig friheten att köra fossilfritt. Det betyder att du kan sänka både dina bränslekostnader och din miljöpåverkan.

A6 Avant TFSI e bakifrån som laddas vid en laddstolpe med en kvinna gående på sidan

Vem passar en laddhybrid för?

Laddhybrider är optimerade för att du ska kunna hantera dagliga resor och ärenden på 100% eldrift – helt utan utsläpp. Men samtidigt ska du kunna känna trygghet i att det finns en förbränningsmotor som tar vid om du inte har möjlighet att ladda bilens batteri med jämna mellanrum. På så vis är laddhybrider en smart mellanväg för moderna människor som vet med sig att de behöver flexibilitet i vardagen.

Närbild av den bakre delen av en Audi A6 Avant TFSI e som laddas vid en laddstolpe

Hybriddrift

Våra laddhybrider är utrustade med olika körlägen för att du ska kunna välja hur du vill att bilen ska prioritera driften. Väljer du till exempel HYBRID-läget får du en effektiv kombination av el och förbränning som gör att bilen optimerar förbrukningen på längre resor.

 En svart A6 Sedan TFSI e som visas snett framifrån

Räckvidd

När man studerar hur folk faktiskt använder sina bilar i dagens samhälle kan man konstatera att majoriteten av alla resor är kortare än 50 kilometer. Det är därför laddhybriderna är ett så intressant och framgångsrikt koncept. Det dagliga användandet kan alltså till stor del ske på 100% eldrift, men vid behov så finns det en bensinmotor som hjälper till.

Närbild av quattro loggan på interiören av en bildörr.

Säkrare med quattro®

I över 40 år har vår legendariska fyrhjulsdrift – quattro – varit ledande på marknaden. För flertalet av våra laddhybrider är quattro - fyrhjulsdrift standard.

Läs mer om kördynamiken hos Audi Q5 TFSI e

Våra populäraste laddhybrider

 • a3-sb-tfsi-e-2021-n1.png
  Audi A3 TFSI e

  Med progressiv design, modern förarmiljö och mängder av Audi connect-tjänster är Audi A3 intressantare än någonsin.

  Förmånsvärde: från 2 194 kr/mån
  Frånpris: 419 500 kr

  Upptäck Audi A3 TFSI e
 • a6avantetron-n1-2020.png
  Audi A6 Avant TFSI e

  Tjänstebilsfavoriten som dessutom är en vägvinnande familjebil. A6 Avant är själva definitionen av en Audi: stark, säker, bekväm.

  Förmånsvärde: från 3 468 kr/mån
  Frånpris: 625 700 kr

  Upptäck Audi A6 Avant TFSI e
 • q5etron-n1-2020.png
  Audi Q5 TFSI e

  Kombinerar sportighet med smartness och flexibilitet i vardagen. Erbjuder dynamisk prestanda och ger inga utsläpp i helelektriskt läge.

  Förmånsvärde: 3 545 kr/ mån
  Frånpris: 642 800 kr

  Upptäck Audi Q5 TFSI e

Våra mildhybridbilar

Våra elbilar och laddhybrider kännetecknas såklart av elektrifiering. Men genom att dessutom erbjuda mildhybridteknik till majoriteten av våra förbränningsmotorer ser vi till att på bred front elektrifiera nästan alla våra modeller. Mildhybrid ger både ökad komfort och minskad bränsleförbrukning genom att en liten, intelligent remstartmotor och generator aktivt samarbetar med förbränningsmotorn så att den bl a kan stängas av i högre hastigheter och låta bilen frirulla. Bra både för dig som förare och din omgivning.

Fördelar med mildhybrider:
Utsläppsfri frirullning

över 55 km/h

Ökad komfort

med mjukt start-stopp system

Lägre C02-utsläpp

Bättre bränsleekonomi

Profilen av en blå Audi A3 Sportback stående mot vattnet på en strand

Vad är en mildhybrid?

Till skillnad från en laddhybrid har en mildhybrid inget ladduttag utan samlar in och återvinner energi från bilens användning, exempelvis vid inbromsningar. Tekniken bidrar sedan till bilens drift på ett smart och effektivt sätt genom att stänga av motorn när den inte behövs – till exempel vid stillastående och frirullning. Det bidrar till att förbättra motorns bränsleekonomi och koldioxidutsläpp jämfört med vanliga förbränningsmotorer. Frirullning med hjälp av mildhybridtekniken kan ske i hastigheter över 55 km/h och bilen blir då tillfälligt helt utsläppsfri.

A6 allroad quattro i natur visas snett bakifrån, en man lutar sig mot bilen med armarna och benen i kors

Vem passar en mildhybrid till?

Mildhybridtekniken har utvecklats för att alla bilar ska kunna sänka sin bränsleförbrukning, så egentligen är en mildhybrid synnerligen lämplig för vem som helst. Vårt mål är att implementera den här tekniken så brett att den blir en standard och en självklarhet – och ett sätt för förbränningsmotorer att vara relevanta ett tag till, innan elektrifieringen är 100% på plats.

Modeller med mildhybridsystem

 • a4avant-n1-2020.png
  Audi A4

  Vår klassiska bil i mellanstorleken. Alla motorer har mildhybridsystem.

  Se Audi A4
 • A6-aq_2020.png
  Audi A6

  En tjänstebils- och familjefavorit. Alla motorer har mildhybridsystem.

  Se Audi A6