A4 Sedan > A4 > Audi Sverige
A4 Saloon
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,3–5,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 189–134 g/km

Audi A4 Sedan – sport och finess.

Vi har klätt Audi A4 Sedan i en helt ny skrud – både på insidan och utsidan. Med ett nytt designspråk och en ny kaross är den mer kraftfull och tilltalande än någonsin. Dessutom har vi försett den med innovativ teknik, infotainment och assistanssystem för en ännu smartare och säkrare upplevelse, och våra kraftfulla motoralternativ kommer garanterat sätta guldkant på vardagen. Välkommen in och upptäck en A4 som är nyare än du tror.

Rymlig och lyxig interiör

I kupén i Audi A4 Sedan får du generösa utrymmen som är arrangerade för att maximera ljus och rymd. Till exempel understryks fordonets bredd av det genomgående luftutblåset, medan kromlisten ovanför ger en lyxig accent. Ett stort utrymme i mittkonsolen erbjuder praktiska förvaringsmöjligheter. Som standard ingår läslampor i innerbelysningen, och med tillvalet miljöbelysning kan du skapa en ännu behagligare atmosfär. Vidare ger vårt koncept med modulpaket en större flexibilitet när det kommer till konfiguration, där du kan kombinera olika designpaket för både insidan och utsidan.

Audi A4 Sedan

Nytänkande teknik

Tack vare ett intuitivt manövreringskoncept med touch-funktion och naturlig språkstyrning erbjuder Audi A4 Sedan mycket enkel användning. Med den digitala instrumenteringen Audi virtual cockpit plus får du en 12,3-tums display som är placerad rakt framför dig och tydligt visar viktiga funktioner med full HD-upplösning, inklusive hastighet och motorvarvtal. Med tillvalsfunktioner som Audi connect key¹ och Audi phone box¹ kan din smartphone integrera med bilen. Mer om reglagekoncept och infotainment

Audi A4 Saloon

Ett kraftfullt motorutbud

Vi erbjuder flera olika motoralternativ för Audi A4 Sedan. Du kan få den med bensindriven TFSI på 140 kW (190 hk) eller 180 kW (245 hk). Den senare är försedd med ultrateknik som aktiverar quattro-fyrhjulsdriften på några få millisekunder när körsituationen kräver det. Detta för att säkerställa optimalt väggrepp och bästa möjliga kördynamik. Dieseldrivna TDI utvecklar 140 kW (190 hk), och den större varianten ger 210 kW (286 hk). Vissa av dessa motorvarianter har ett elektrifierat mildhybridsystem på 12 V med remdriven startgenerator och litiumjonbatteri. Denna teknik tillåter till exempel att motorn stängs av under körning och hamnar i ett så kallat glidläge, vilket ger lägre bränsleförbrukning.

Audi A4 Saloon

Smartare assistanssystem

Du kan givetvis dra fördel av våra förarassistanssystem när du kör din Audi A4 Sedan. Välj mellan förkonfigurerade tillvalspaket med olika inriktningar, såsom assistanspaket advanced. Detta består av en kombination av system för stadstrafik, inklusive parkeringshjälp plus och backkamera. Utstigningsvarning, som också ingår i det här paketet, upptäcker trafikanter som närmar sig bakifrån och varnar, om så behövs, med en LED-ljussignal när dörren öppnas. Audi A4 Sedan är utrustad med Audi pre sense front som varnar dig både visuellt och akustiskt för en kollisionsrisk vid hastighet upp till 85 km/h, med vibrerande bromspedal som tillval.

Progressiv belysning

Ett annat visuellt kännetecken hos Audi A4 Sedan är den progressiva belysningsdesignen. I standardutrustningen ingår strålkastare med LED-teknik. Dessa säkerställer belysning med dagsljuskvalitet omedelbart efter tändning. Alternativt kan du välja Matrix LED-strålkastare med dynamisk belysning och dynamiska blinkers. Matrix LED-tekniken kombinerar ett kamerasystem med LED-ljuskällor och exakt optik. Tack vare detta kan systemet selektivt skärma mötande fordon, samtidigt som resten av vägen förblir helt upplyst. När du låser eller låser upp bilen bjuder strålkastarna på ett ljusspel. Baktill erbjuder LED-lamporna som tillval samma imponerande ljusspel samt dynamiska blinkers.

Audi A4 Saloon
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AA4_L_191001.jpg
1920x1080_AA4_L_191001.jpg
  • Den breda kylargrillen och de vida luftintagen ger ett kraftfullt intryck.

  • Med en i princip helt ny kaross ser Audi A4 Sedan sportigare ut än någonsin.

  • Trösklisterna, de breda skärmarna och de stora aluminiumfälgarna är bara några av alla designhöjdpunkter.

  • Avgasrören och den utfällda diffusorn bidrar till den sportiga looken.

  • For the engines (Gällande motorer kan du välja mellan både bensin- och dieselvarianter.

  • I Audi A4 Sedan kan du dra fördel av de assistanssystemen som finns som tillval.

  • Tillvalet Matrix LED-strålkastare inkluderar dynamisk belysningsdesign och dynamiska blinkers.

  • Interiören i Audi A4 Sedan erbjuder gott om utrymme och tillval, som exempelvis miljöbelysning.

  • Ta med ditt digitala liv in i Audi A4 Sedan med teknik som MMI navigation plus med MMI touch.

1
För information om kompatibla mobiltelefoner, kontakta din Audi-partner eller besök audi.se/bluetooth
2
Mer information om Audi connect finns på audi.se/connect och hos din Audi-partner.
3
Google och Google-logotypen är registrerade varumärken för Google Inc.
4
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Registrering krävs på audi.se/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
5
Observera att assistanssystem ger stöd åt föraren under körning endast inom respektive systems begränsningar. Ansvaret och den uppmärksamhet som krävs för körningen ligger alltid hos föraren.