TT RS Roadster > TT > Audi Sverige
The all new Audi TT RS Roadster

TT RS Roadster

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 9,3–9,2 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 210–208 g/km

Audi TT RS Roadster – en sportig naturupplevelse

Snabb, säker och känslan av total frihet – med Audi TT RS Roadster upplever du naturen precis som den är, samtidigt som kraften hos motorn med 400 hästkrafter tar dig från 0 till 100 km/h på bara 3,9 sekunder. Tack vare quattro® fyrhjulsdrift är du dessutom säkrare än någonsin, oavsett väglag. Välkommen att uppleva friheten som bara en Roadster kan ge.

Imponerande siffror

Effekt

294 (400)

kW (hk)

Från 0 till 100 km/h på

3,9

sekunder

Maxhastighet (tillval)

280

km/h

Upplev naturen

Med Audi TT RS Roadster upplever du naturen helt utan filter. Cabrioleten öppnas med ett enkelt knapptryck och hela processen tar bara tio sekunder, så att du kan njuta av varje meter.

Side view Audi TT RS Roadster

Snabb och säker

Kombinationen av quattro fyrhjulsdrift och den helt nykonstruerade, raka femcylindriga motorn 2.5 TFSI på 294 kW (400 hästkrafter) bidrar till en körning utöver det vanliga. Du accelererar från 0 till 100 km/h på bara 3,9 sekunder, samtidigt som den 7-växlade S tronic-lådan växlar så snabbt mellan sina två delväxellådor att du i princip inte märker av det. Som standard tar motorn bilen upp till 250 km/h, men den som önskar kan välja att öka maxhastigheten till 280 km/h.

The Audi TT RS Roadster in the sprint duel with a top athlete

Wow-faktor

Några detaljer som understryker den sportiga känslan hos Audi TT RS Roadster är kylargrillen med sexkantig struktur, trösklarna med ny, breddad design, diffuserinsatsen och RS-avgassystemet med ovala avgasrör. Dessutom erbjuder vi tillvalspaket, som till exempel paketet för matt aluminiumlook där frontspoilern samt delar av bakspoilern och diffusorn får just detta utseende.

Front view Audi TT RS Roadster

Sportig och funktionell

Njut av de RS-specifika elementen i Audi TT RS Roadster med till exempel sportläderratt, RS-spak i mittkonsolen, dörrkarmar med aluminiuminlägg och en TT RS-logotyp samt framsäten med RS-prägling i ryggstöden. Vidare kan du dra fördel av värmeskyddet som sidodynorna på sätet erbjuder när du kör med cabrioleten nedfälld, och tack vare lädrets speciella färgpigmentering sänks yttemperaturen med upp till 20 grader. Du kan också förhöja din Audi TT RS Roadster ytterligare med det valbara, exklusiva designpaketet från Audi.

Interior Audi TT RS Roadster

Allt vid ett ögonkast

Instrumentbrädan i Audi TT RS Roadster är ditt kontrollcenter där du får viktig information. Vidare är den utrustad med manövreringsterminalens toppmodell, MMI Navigation plus med MMI touch, som styrs av en vridknapp med tillhörande pekplatta som känner igen din handstil. Med innovativa Audi virtual cockpit har du extra god översikt över alla skärmar.

Center console Audi TT RS Roadster

Anländ med stil

Släng in träningsväskan i bagageutrymmet och kör iväg till gymmet. Audi TT RS Roadster är inte bara en sportig bil för landsvägskörning utan fungerar dessutom som vardagsbil med det där lilla extra.

Side and front view Audi TT RS Roadster