TT Coupé > TT > Audi Sverige

TT Coupé

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 7,8–6,7 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 178–152 g/km

Audi TT Coupé – en sportig designikon

Audi TT Coupé har ett sportigt och elegant formspråk som knappast går att missa. Audi TT är en bil med mycket körglädje och ett antal unika detaljer, såsom aluminiumelementen i interiören, de unika fälgarna och den korta, runda växelspaksknoppen. Vidare gör den höga motoreffekten och utökade standardutrustningen detta till en riktig drömbil som drar de flestas blickar till sig.

Fjädring och quattro

Audi TT Coupés väghållning är både kraftfull och precis. Om du väljer S line-sportpaketet eller Audi magnetic ride sänks karossen tio millimeter. Andra höjdpunkter för chassit är progressiv styrning, fyrlänkad bakaxel och elektronisk stabilitetskontroll (ESC). Om du tar en kurva vid lite högre farter kommer momentfördelningen att hjälpa hjulen och förbättra köregenskaperna.

Kraftfull motor

För Audi TT Coupé erbjuder Audi flera bensinmotorer med olika prestandanivåer, vilka kan kombineras med antingen 6-växlad manuell växellåda eller 7-växlad direktväxellåda. I båda växellådorna möjliggör de lägre växlarna kraftfull acceleration, medan växellådornas högsta växel håller nere motorns varvtal.

Leistungsträger

Belysningen

LED-strålkastare och Matrix LED finns som tillval. Dynamiska blinkers är en unik och uppskattad detalj.

Förarassistanssystem

Förarassistanssystemen är ett perfekt uttryck för TT-filosofin då de avlastar föraren så att hen kan fokusera helt och hållet på vägen. Utbudet innehåller filbytesassistenten Audi side assist, filhållningsassistenten Audi active lane assist och trafikskyltsigenkänning, liksom parkeringsassistenten som visar omgivningen, samt en backkamera.

En kompakt sportbil

Audi TT Coupé mäter 4,19 meter i längd, med korta överhäng och hjulbas 2,51 meter. Audi TT Coupé rullar ut från fabriken med 17-tumsfälgar, medan 18-, 19- och 20-tumsfälgar finns som tillval.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-ATT_181010.tif-EXCLUSIVE.jpg
1920x1080-ATT_181010.tif-EXCLUSIVE.jpg
  • De tre nya kulörerna kosmosblå, pulsorange och turboblå (endast för S line) kompletterar lackutbudet.

  • Den breda diffusorn och de vertikala luftintagen under baklyktorna med tre horisontella fenor vardera ger karaktär till Audi TT Coupé.

  • Stora luftintag på sidorna betonar bredden och finns på plats i basversionen.

  • LED-strålkastare eller Matrix LED finns som tillval till Audi TT Coupé.

  • Multifunktionsratten plus, som gör det möjligt att styra infotainmentsystemet och röststyrningen från ratten, ingår i basversionen.

  • Alla instrument visas digitalt på 12,3-tumsskärmen i Audi virtual cockpit.

  • Bang & Olufsen Sound System är den exklusiva lösningen när det gäller hi-fi-system och finns som tillval till Audi TT Coupé.

  • Audi TT Coupés progressiva fälgar framhäver bilens sportiga karaktär extra mycket.

  • Förarassistanssystem, Audi connect-tjänster och avancerade infotainmentsystem är bara några av de innovativa tekniker som finns i din Audi TT Coupé.