Audi R8 GT > R8 > Audi Sverige
R8 GT

R8 GT

OBS: Limiterad specialutgåva på 333 numrerade bilar med exklusiva detaljer. Kontakta en Audi R8-återförsäljare om du är intresserad.

CO2utsläpp, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 341–339 g/km (WLTP)

Förbrukning, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 15,0–14,9 l/100 km (WLTP)

Interior of the R8 GT

Höjdpunkten på en era – Audi R8 GT

Ingengörskonst och ikonisk design: Audi R8 GT i en begränsad upplaga på 333 enheter, varav 10 är destinerade till Sverige.

Maxeffekt

620

hk

(456 kW)

Acceleration (0–100 km/h)

3,4

s

Toppfart

318

km/h

Redan en klassiker.

Trots den höga tekniknivån i R8 GT uppträder den som en högoktanig sportbil. Detta främst tack vare bakhjulsdriften och den passiva diffbromsen på bakaxeln. Men också Torque Rear-körläget som kan användas på bana.

Audi R8 GT fotad från sidan.

Teknik förhöjer körupplevelsen. Kolfiberförstärkt polymer i sportfjädringen sänker vikten samtidigt som bilen blir vridstyvare. Detta förstärks av den ställbara fjädringen och av Torque Rear-körlägets elektroniska stabiliseringshjälpmedel.

I strålkastarljuset: Tio cylindrar

Audi R8 GT levererar hög prestanda och är den mest kraftfulla modellen med bakhjulsdrift någonsin i en Audi. Dessutom sista modellen med den fantastiska V10-motorn.

V10-motorn i en R8 GT.

Traditionell ingenjörskonst. Motorsportkomponenter, en viktminskning till 1 570 kg och den starkaste V10-motorn som Audi någonsin utvecklat för en bakhjulsdriven R8. Resultatet är en renodlad körupplevelse.

En ikon har gått i mål

Audi R8 GT sätter punkt för den ikoniska Audi R8-eran. Flera speciella designelement, exempelvis aerodymanikdetaljerna i kolfiber och de unika fälgarna, får den att stå ut från mängden.

Vårt uttryck för passion.

Även interiört har varje detalj utvecklats med omsorg för att understryka exklusiviteten hos Audi R8 GT. Varje exemplar har ett eget nummer som är skrivet på en matt yta på mittkonsolen.

Interior R8 GT

En emotionell körupplevelse. I en R8 GT är du omsluten av sportighet. Röda detaljer som kontrasterar den svarta inredningen hittas på säkerhetsbältena, i sömmarna och i brodyrer på sätet. Alcantararatten med strysatelliter och R8-skålsätena understryker sportigheten ytterligare.

Audi RS e-tron GT

Med imponerande acceleration rakt i framtiden. En helt eldriven sportbil som förkroppsligar prestanda i en ny form: Audi RS e-tron GT.

RS e-tron GT