RS Q3 > Q3 > Audi Sverige
Audi RS Q3
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 10,1–9,6 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 228–217 g/km

En komplett körupplevelse.
Nya Audi RS Q3.

Nya Audi RS Q3 visar vägen till en komplett körupplevelse. Vi har nämligen försett denna kompakta SUV med sportig design, kraftfulla linjer och högre prestanda än någonsin. Detta tillsammans med vår ikoniska TFSI-motor på 400 hästkrafter och vår lika berömda quattro® fyrhjulsdrift garanterar dig en otrolig körglädje och säkerhet. Välkommen in på en RS-upplevelse utöver det vanliga.

En sällsynt sportig design

Tack vare sitt kraftfulla designspråk imponerar nya Audi RS Q3 redan innan du satt dig i bilen. De kompakta SUV-linjerna ger RS Q3 en dynamisk silhuett och RS-stötfångaren fram ger den blankt svarta grillen i fronten ett mäktigt utseende. Från sidan ger den stigande skulderlinjen och de utsvängda hjulhusen ett storslaget intryck, och tillvalet 21-tums metallfälgar är ovanligt stora för denna modellklass. Till sist avslutas bakpartiet starkt med den RS-specifika stötfångaren med bakre diffusor och horisontella blad i blankt svart, samt den RS-specifika takkantsspoilern.

Audi RS Q3
Hög prestanda i siffror

Effekt

294

kW

(400 hk)

Acceleration

4,5

sekunder

0 till 100 km/h

Vridmoment

480

Nm

Maximalt

1
Bränsleförbrukning blandad körning*: 8,9–8,8 l/100 km; CO₂-utsläpp blandad körning*: 203–202 g/km.

Kraftfull rakt igenom

Med den ikoniska TFSI-motorn på 2,5 liter med fem cylindrar blir varje körtur till ett äventyr. Och med RS-sportfjädringen som medföljer och är 10 mm lägre än för grundmodellen blir varje kurva något alldeles extra att ta. För perfekt kontroll har Audi RS Q3 en RS-specifik och anpassningsbar progressiv styrning. Vidare finns dämpningsreglering som tillval. Denna förbättrar kördynamiken och riktningsstabiliteten, samt ger bättre väghållning och komfort. Avslutningsvis har RS-bromssystemet i stål – och med röda bromsok som tillval – stora mängder bromskraft, liksom tillvalet keramiska bromsar med bromsok i grått, rött eller blått.

Kompromisslös även på insidan

Givetvis är även interiören i Audi RS Q3 sportig. Ett exempel på detta är RS-sportratten i läder med platt nederkant och multifunktionsknappar. Den har även inlägg i antingen aluminium eller antracit som standard – alternativt pianofinish, svart eller kolfiber som tillval. Ett annat exempel är RS-sportsätena i fint Nappa-läder (tillval) med RS-specifikt rutmönster och integrerade nackskydd. Tack vare de horisontella detaljerna upplevs dessutom kupén extra rymlig. Du kan även välja att öka den sportiga känslan ytterligare med tillvalet RS-designpaket i rött eller blått som då ger ytterligare accenter. En höjdpunkt före varje resa är entrébelysningen med Audi Sport-projektion i dörrarna.

Audi RS Q3

Utrymme för allt och lite till

Förutom en prestanda som tar andan ur dig erbjuder Audi RS Q3 en superb användbarhet i vardagen med utrymme för alla slags aktiviteter. Ni får plats upp till fem personer, baksätet kan flyttas 150 millimeter framåt och bakåt – och ryggstödet kan lutas i sju steg. Om du behöver ta med dig mycket utrustning rymmer bagageutrymmet 530 liter, eller så mycket som 1 525 liter om man fäller sätena.

Audi RS Q3
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-ARSQ3_191015.jpg
1920x1080-ARSQ3_191015.jpg
  • Den särskilda RS-stötfångaren och RS-takspoilern bidrar till ett riktigt sportigt bakparti.

  • Audi RS Q3¹ präglas av kraftfulla linjer.

  • Skapa en unik look med tangoröd metallic.

  • TFSI-motorn på 2,5 liter med fem cylindrar ger hela 294 kW (400 hk).

  • Tillvalet 21-tums lättmetallfälgar betonar kraften hos RS Q3¹.

  • RS-sportsäten med RS-specifika sömmar i färgen express red.

  • RS Q3¹ har plats för fem personer och rymmer hela 1 525 liter med sätena nedfällda.

  • MMI touch-displayen är riktad mot dig så att du inte missar något viktigt på vägen.

  • Du kan enkelt styra Audi virtual cockpit via RS-sportratten i läder med platt nederkant och multifunktionsknappar.