Audi e-tron > e-tron > Audi Sweden
Audi e-tron
Audi e-tron

Electric has gone Audi.
Världspremiär för Audi e-tron.

Vi uppfann inte elbilen, vi gjorde den bara bättre. Nu är Audi e-tron här och vi kan påbörja ett nytt blad i historieböckerna. Äntligen finns det en elbil som är en fullstor SUV med quattro®, kompromisslös komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. De två elmotorerna och den elektroniska fyrhjulsdriften ger fantastisk prestanda och följsam styrning – och det stora högspänningsbatteriet är förutsättningen för lång räckvidd. Välkommen till framtiden.

Audi e-tron
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
 • Förbeställ den första helt elektriska SUV:en från Audi idag.

 • Audi e-tron är rolig att köra i all slags terräng eftersom quattro kan kopplas in vid behov.

 • Audi e-trons stora batteri är förutsättningen för lång räckvidd.

 • Den första helt elektriska SUV:en kombinerar sportighet med praktiska vardagsfunktioner.

 • Audi e-trons bakdel förstärker den sportiga karaktären hos denna eldrivna SUV.

 • I kombination med ett brett utbud av laddningsalternativ för hemmet och på resan kan du njuta av eldriven körning.

 • En höjdpunkt i designen hos Audi e-tron är tillvalet virtuella backspeglar.

 • Laddningsluckan framhävs med den orangea logotypen för e-tron (och som tillval även på bromsoken).

 • Både bilens rymlighet och standarden för komfort och bekvämlighet i Audi e-tron är vad du förväntar av en fullstor Audi-modell.

 • Alla delar av förarutrymmet är utformade efter föraren, och de två stora pekskärmarna likaså.

 • Med Audi virtual cockpit (standard) är den viktigaste datan tillgänglig i ett ögonkast – och de specifika tjänsterna för e-tron kan visas.

 • Audi e-trons skulderlinje är ett viktigt designelement i sidovyn.

 • Den smala LED-slingan är typisk för Audis toppmodeller och binder samman Audi e-trons LED-bakljus.

 • Vare sig det handlar om parkering, stadskörning eller långresor gör Audi e-tron livet lättare för sin förare i många situationer.

Kraftfull dynamik med eldrift

Accelerationsprestandan kan jämföras med den hos en sportbil, där två elmotorer ger Audi e-tron dess kraftfulla drivning. Det nya elektriska systemet för fyrhjulsdrift ger bästa möjliga väggrepp i alla körsituationer. Audi e-tron är därför inte bara praktisk att använda i vardagen, utan också ytterst smidig vid offroad-körning. Vid behov kan quattro kopplas på, vilket ger en situationsanpassad körning och en bil som är rolig att köra i all slags terräng.

Kördynamik
Mer om kördynamik
Räckvidd

"Spontana utflykter är en del av mitt liv.”

Mer om räckvidd

Intelligenta lösningar för hemmet och på resan: Laddningskoncepten

Audi erbjuder olika lösningar för laddning hemma. Standardsystemet för mobil laddning kan anslutas till 230 V enfas eller 400 V trefas. Laddningssystemet connect, som finns som tillval, fördubblar laddningseffekten till upp till 22 kW. Tillsammans med styrsystem för energiförbrukningen i hemmet erbjuder det intelligenta funktioner, som laddning när elpriset är lägre eller laddning med sol-el, om huset har ett solenergisystem. Du kan styra alla laddningsprocesser samt förvärmning/-kylning från din smarttelefon med appen myAudi.

Laddningskoncepten
reliability

”En sak mindre vi behöver oroa oss för.”

Mer om säkerhet och kvalitet

Snabbladdning

Vid vardagskörning behöver man oftast inte stanna för att ladda batteriet, men vid längre resor kan man använda snabbladdningsstationer för att ladda med likström (DC) vid upp till 150 kW. Detta innebär att Audi e-tron är klar för nästa långa delsträcka av resan på ungefär en halvtimme. Audi e-tron kan också laddas med växelström (AC) vid upp till 11 kW. Laddning med 22 kW finns som tillval.

Snabbladdning
Mer om laddningsstyrning
Ljusdränkt interiör med förstklassig luftkvalitet

Utöver bilens rymlighet är standarden för komfort och bekvämlighet i Audi e-tron vad du förväntar av en typisk fullstor Audi-modell. Panoramasoltaket gör interören ännu ljusare och förstärker intrycket av rymd och luftighet. Som alternativ till standardluftkonditioneringen med två zoner erbjuder Audi också automatisk luftkonditionering med fyra zoner samt luftkvalitetspaket. Det senare upprätthåller förstklassig luftkvalitet med hjälp av joniserare och aromatisering, vars intensitetsnivå kan ställas in i flera steg. Luftkvalitetsgivaren upptäcker också hälsoskadliga gaser och aktiverar luftrecirkulation när så behövs.

Mer om utrymmeskonceptet

Detaljer gör skillnaden

Med Audi e-tron har Audi Design överfört märkets formspråk till den elektriska eran, både invändigt och utvändigt. Nya, stilistiskt definierande detaljer, som den speciella varselljussignaturen, laddningsluckan, frånvaron av avgasrör samt sömmarna på sätesklädseln som för tanken till ett elektriskt kretskort, signalerar tydligt att Audi e-tron är helt elektrisk. En höjdpunkt i designen hos Audi e-tron är tillvalet virtuella backspeglar.

virtuella backspeglar
Mer om virtuella backspeglar
detaljer

”Alla avtalade möten är inte lovande. Men varje resa dit är det.”

Prestanda, intelligens och lätthet

Design och teknik har smält samman till en helhet: En generös, omslutande linje omger instrumentpanelen med uttalade horisontella linjer hela vägen till dörrklädseln. Den integrerar harmoniskt huven över Audi virtual cockpit, vars display är visuellt fristående i rummet, liksom displayerna för tillvalen virtuella ytterspeglar. Navigationssystemet ger intelligenta destinationsförslag baserat på tidigare rutter.

cockpit
Mer om förarassistanssystem
Mer om designhöjdpunkter
Audi e-tron Manifesto
Audi e-tron outro