Audi e-tron - världspremiär för vår nya elbil - Audi Sweden > e-tron > Audi Sverige
Audi e-tron
Elförbrukning, blandad körning*: 26,1–21,9 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 0–0 g/km

Audi e-tron – första steget in i framtiden.

Vi uppfann inte elbilen, vi gjorde den bara bättre. Nu är Audi e-tron här och vi kan påbörja ett nytt blad i historieböckerna. Äntligen finns det en elbil som är en fullstor SUV med quattro®, kompromisslös komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. De två elmotorerna och den elektroniska fyrhjulsdriften ger fantastisk prestanda och följsam styrning – och det stora högspänningsbatteriet är förutsättningen för lång räckvidd. Välkommen till framtiden.

Love at first sight

Nu är Audi e-tron här och de första ägarna har fått hämta ut sina nya bilar. Vi dokumenterade mötena mellan bil och ägare. Eller var det e-tron själv som gjorde det?

Love at first sight
Fler berättelser
Prestanda

Batteri

95

kWh

Snabbladdning

150

kW DC

Laddtid 0 - 80%

30

min

En fanbärare med stil

Effektivitet, säkerhet, ny teknik och en unik körupplevelse – de virtuella ytterbackspeglarna som finns som tillval till Audi e-tron ger dig verkligt mervärde. De platta fästena reducerar bilens bredd med 15 centimeter jämfört med vanliga ytterbackspeglar, vilket också minskar luftmotståndet och vindljudnivåerna. En liten kamera överför bilderna digitalt till OLED-skärmar med hög kontrast inne i bilen. Framför allt på kvällen och natten kan du se bakomvarande bilar i knivskarp detalj trots strålkastarreflexer. Audi e-tron är den första produktionsmodellen där den virtuella ytterbackspegeln används.

virtual exterior mirror

Digitala hjälpredor

Tack vare Audi connects e-tron-specifika tjänster behöver du inte oroa dig över saker som kvarvarande räckvidd eller närmaste laddningsstation. Med den inbyggda navigationen eller genom myAudi (online-portalen och appen) kan du planera den kommande dagen där det passar dig bäst. E-trons ruttplanerare beräknar den mest effektiva rutten för dig, inklusive alla nödvändiga stopp för att ladda. Den intelligenta tekniken låter dig som kör fokusera på trafiken. Viktig information och meddelanden visas i Audi Virtual Cockpit, som ingår i standardutrustningen, samt i det toppmoderna infotainment-systemet MMI Navigation Plus. E-trons olika förarassistanssystem garanterar din säkerhet.

MMI Navigation plus in Audi e-tron