Audi e-tron Sportback > e-tron > Audi Sverige
Der Audi e-tron Sportback

Audi e-tron Sportback

Möt vår andra elbil: helt nya Audi e-tron Sportback.

Helt nya Audi e-tron Sportback kombinerar en enastående, utsläppsfri körupplevelse med nytänkande design. Med sin coupéartade, sportiga siluett och kraftfulla framtoning utgör e-tron Sportback helt enkelt nästa generation elbilar. Lägg till quattro® fyrhjulsdrift, upp till 300 kW (408 hk) effekt och upp till 446 kilometer i räckvidd så inser du att konkurrenterna ligger i backspegeln.

Elförbrukning blandad körning i kWh/100 km*: 26,3–21,6 (WLTP); 23,9–20,6 (NEDC)
CO₂-utsläpp blandad körning i g/km*: 0

Observera: Bilen på bilden innehåller extrautrustning mot en extra kostnad. Vissa utrustningar blir tillgängliga först vid ett senare datum.

Audi e-tron Sportback i hamnområdet i Rotterdam

Eldrift – nu ännu mer spännande

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
 • Tack vare alltfler laddningsalternativ kan du ladda din Audi e-tron Sportback¹ snabbt, bekvämt och enkelt via offentliga laddstolpar.

 • Det är svårt att inte imponeras av e-tron Sportback¹.

 • Audi e-tron Sportback¹ är den perfekta partnern i vardagen.

 • Sportigheten i e-tron Sportback¹ sitter i de två elmotorerna (elförbrukning blandad körning i kWh/100 km*: 26,3–21,6 (WLTP); CO₂-utsläpp blandad körning i g/km*: 0) med en total effekt på upp till 300 kW (408 hk).

 • Öppna och stäng bakluckan med en smidig fotrörelse (tillval endast i kombination med komfortnyckel): Audi e-tron Sportback¹ med elektrisk komfort.

 • Avgörande för den oerhörda effektiviteten hos e-tron Sportback¹ är den aerodynamiska siluetten.

 • Med 13 tillvals- och standardlacker kan du utforma din Audi e-tron Sportback¹ helt efter egen smak.

 • Progressivt tänkande möter innovativ design i e-tron Sportback¹.

 • Det generösa utrymmeskonceptet ger hög komfort i kupén.

 • S line-tillvalsutrustningar framhäver sportigheten i interiören.

 • De virtuella ytterbackspeglarna (tillval) sätter standarden inom säkerhet, prestanda och design.

 • Den eleganta och sportiga exteriören hos Audi e-tron Sportback¹ väcker onekligen känslor.

 • Håll koll på allt i e-tron-ruttplaneraren: sträckan, trafiksituationen, batterinivån, ankomsttiden, laddstationer och eventuella laddtider.

 • Vi erbjuder dessutom enkla och smidiga lösningar för att ladda Audi e-tron Sportback¹ i hemmet.

Der Audi e-tron Sportback im Hintergrund eines Kochstudios

Innovativ design – på utsidan och insidan

Den coupéliknande taklinjen betonar det sportiga utseendet hos nya Audi e-tron Sportback¹ medan den dynamiska, mjuka siluetten andas progressivitet. Även interiören erbjuds en elegant, modern atmosfär med tillvalspaketet Interior design selection.

Mer om den sportiga exteriören
Extrovert även på insidan

Interiören i Audi e-tron Sportback¹ erbjuder en blandning av digital teknik och hög komfort. Audi virtual cockpit och MMI-systemet är båda smart designade och mycket enkla att styra. Tillvalet panoramasollucka skapar en behaglig och ljus interiör – och förbättrar klimatet tack vare effektiv ventilation.

Mer om den sportiga interiören
Läs om Audi e-tron Sportbacks teknik.

Morgondagens teknik idag

Audi e-tron Sportback¹ är utrustad med mängder av innovativ teknik. Hit hör bland annat tillvalet virtuella ytterbackspeglar som med hjälp av små kameror kartlägger vad som händer bakom bilen och visar det på skärmar i dörrarna. Även det avancerade infotainmentsystemet MMI Navigation plus med MMI touch response som ger dig tillgång till våra Audi connect²-tjänster vittnar om smart nytänkande.

Mer om våra innovativa tekniker

Prestanda som skapar spänning

Det helelektriska drivsystemet i Audi e-tron Sportback¹ har en motor vardera på fram- och bakaxeln med en total effekt (elförbrukning blandad körning i kWh/100 km*: 26,3–21,6 (WLTP); CO₂-utsläpp blandad körning i g/km*: 0) på upp till 300 kW (408 hk). Det maximala vridmomentet på upp till 664 Nm möjliggör spontana starter utan fördröjning. Bilen accelererar från 0 till 100 km/h på 5,7 sekunder i Boost-läget och topphastigheten ligger på 200 km/h.

Mer om kördynamiken

Räckvidd som räcker

Audi e-tron Sportbacks¹ långa räckvidd på upp till 446 kilometer säkerställs av högspänningsbatteriet med en kapacitet på 95 kWh (brutto). Även rekuperationen – det vill säga energiåtervinningen – bidrar till den långa räckvidden: e-tron Sportback¹ återvinner energi vid mer än 90 procent av alla inbromsningar enbart med hjälp av sina elmotorer.

Audi e-tron Sportback auf einer Brücke in dynamischer Heckansicht
Mer om batteriets kapacitet
Der Audi e-tron Sportback angeschlossen an einem Ladesystem

Ladda för enkelhet

Tack vare ett flertal laddningsalternativ sätter Audi e-tron Sportback¹ inga gränser i vardagen. Vi erbjuder ett smidigt sätt att ladda bilen hemma med e-tron-laddsystemet connect³, och på resande fot fyller du enkelt på med el via en laddstolpe från e-tron Charging Service.

Mer om laddning
Laddning på resande fot

Laddningseffekt

150

kW

Maximalt

Laddningstid

30

minuter

För 80 % batterikapacitet

Laddstationer

110 000

I 21 europeiska länder

Mer om laddning
Bewegender Wolkenhimmel oberhalb des Audi e-tron Sportback
Heckansicht Audi e-tron Sportback
1
Elförbrukning blandad körning i kWh/100 km*: 26,3–21,6 (WLTP); CO₂-utsläpp blandad körning i g/km*: 0
2
Mer information om Audi connect hittar du på www.audi.se/connect och hos din Audi-partner.
3
Audi-laddsystemet connect beräknas vara tillgängligt i mitten av 2020. Funktionerna blackoutskydd och utnyttjande av solenergi kräver sammankoppling med ett kompatibelt Home Energy Management-system. Detta erbjuds inte av AUDI AG och ingår inte i leveransomfattningen. För att kunna garantera fullständig kompatibilitet samarbetar AUDI AG med de två ledande leverantörerna av Home Energy Management-system Hager Group och SMA Solar Technology.