RS 5 Sportback > A5 > Audi Sverige
 • stage_exterior_front.jpg
Der neue Audi RS 5 Sportback

RS 5 Sportback

Audi RS 5 är tyvärr inte längre byggbar för nuvarande modellår (2019). Nya bilar kan finnas tillgängliga i lager, kontakta din Audi-återförsäljare för mer information.

En sportbil i förklädnad.

Audi RS 5 Sportback.

Är du redo att uppleva kraften från en av våra mest högpresterande modeller?
Audi RS 5 Sportback har en inte bara en V6-motor på 2,9 liter med dubbelturbo och 450 hästkrafter som garanterar högsta möjliga körprestanda, utan även en acceleration som tar dig från 0 till 100 km/h på bara 3,9 sekunder. Välkommen in och upptäck marknadens absolut sportigaste femdörrarsbil.

Imponerande siffror

Effekten är hela

331

kW (450 hk)

Acceleration på bara

3,9

sekunder

från 0 till 100 km/h

Topphastighet

280

km/h

går att få som tillval

Sätt guldkant på vardagen

Med Audi RS 5 Sportback får du en rymlig vardagsbil och äkta sportbil på samma gång. V6-motorn på 2,9 liter med dubbelturbo garanterar körprestanda på högsta nivå, och tack vare effekten på 331 kW (450 hk) och ett vridmoment på 600 Nm kan RS 5 Sportback accelerera från 0 till 100 km/h på bara 3,9 sekunder. Standardtopphastigheten på 250 km/h kan dessutom höjas till 280 km/h om så önskas.

Med sport i fokus

Den permanenta fyrhjulsdriften quattro® och den sportiga åttaväxlade tiptronic-växellådan med optimerad växlingstid bidrar till den snabba accelerationstiden hos Audi RS 5 Sportback. Det dynamiska systemet Audi drive select låter dig skapa din egen personliga körupplevelse där olika justeringslägen påverkar bilens teknik, såsom RS-avgassystemets avgasspjäll. RS-sportupphängningen som standard ger din RS 5 Sportback ett strömlinjeformat utseende, och som tillval erbjuder vi bland annat keramiska bromsar och dynamisk styrning med RS-specifik trimning.

technique Audi RS 5 Sportback

Alltid i blickfånget

Från vilket håll du än ser RS 5 Sportback så råder det ingen tvekan om att det är en sportig bil. I fronten dominerar den breda och platta kylargrillen, de massiva luftintagen med en RS-specifik bikakemönstrad struktur – och frontspoilern med quattro-emblem. RS 5 Sportback är utrustad med 19-tumsfälgar, där även 20-tumsfälgar finns tillgängliga som tillval. När det gäller lackering erbjuder vi den exklusiva nyansen Sonoma green metallic. Den RS-specifika diffuserinsatsen, RS-avgassystemet med ovala avgasrör och en fast spoilerläpp avrundar den kraftfulla looken.

Der Audi RS 5 Sportback ist ein Hingucker

En interiör utöver det vanliga

Den lyxiga interiören i Audi RS 5 Sportback kommer genast få dig att känna dig som hemma, samtidigt som ett flertal detaljer även visar på bilens sportiga karaktär. Exempel på detta är RS-sportsätena i fint nappaläder med bikakemönstring (tillval), och så klart den platta RS-sportratten i läder. Vidare påminner RS-emblemet på sätena, ratten, dörrtrösklarna och växelspaken i mittkonsolen dig om att du sitter i en modell från Audi Sport.

Se – och bli sedd

Med tillvalet Audi Matrix LED-strålkastare lyser du upp omgivningen exakt och lika starkt som om det vore mitt på dagen. Ett styrdon tänder och släcker enskilda dioder som gör att du inte längre behöver växla fram och tillbaka mellan hel- och halvljus när det är mörkt.

Frontscheinwerfer des Audi RS 5 Sportback
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
 • Audi RS 5 Sportback har en stram och sportig siluett.

 • Med RS 5 Sportback får du högsta möjliga prestanda i en serietillverkad modell.

 • Från sidan ser man de unika linjerna.

 • Den stora kylargrillen och luftintagen på sidorna ger ett kraftfullt intryck.

 • RS 5 Sportback är en modell med hög prestanda från vårt Audi Sport-segment.

 • 20-tumsfälgar finns som tillval.

 • Kolfiberytorna visar på interiörens höga kvalitet.

 • Tillsätt lite färg i interiören med Audi exclusive-designpaketet Sonoma green som finns som tillval.

 • Vi erbjuder den exklusiva nyansen Sonoma green metallic som ytfinish.

 • Modellnamnet RS 5 Sportback ger en ledtråd om bilens egenskaper.

Die offene Fahrertür des Audi RS 5 Sportback