S4 Sedan > A4 > Audi Sverige
S4 Saloon
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 7,1–6,9 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 185–180 g/km

Sportigare än någonsin.
Audi S4 Sedan.

Audi S4 Sedan sticker onekligen ut från mängden med sin sportiga och kraftfulla formgivning. Ett antal S-specifika designelement skiljer den från standardmodellen såväl exteriört som interiört. Lägg till en motor som tar dig från 0 till 100 km/h på bara 4,8 sekunder så förstår du att det här är inte en vanlig bil. Det här är S-serien från Audi.

Sportigheten i siffror

Effekt

255

kW

(347 hK)

Vridmoment

700

Nm

Acceleration

4.8

sekunder

från 0 till 100 km/h

Upplev kraften

Audi S4 Sedan drivs av en treliters V6 TDI-motor. Tack vare 255 kW (347 hk) och maximalt vridmoment på 700 Nm tar den sig från 0 till 100 km/h på bara 4,8 sekunder. Maxhastigheten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Mildhybridsystemet på 48 V, som är integrerat i drivlinan, har remdriven startgenerator och litiumjonbatteri – och utgör grunden för den förbättrade prestandan och komforten. En av fördelarna är att om du släpper gasen vid lägre hastighet än 160 km/h kan motorn i Audi S4 Sedan¹ stängas av och övergå till så kallat frirullningsläge för att minska bränsleförbrukningen.

Audi S4 Saloon

Fartkänsla hela vägen

Den dynamiska designen fortsätter in i interiören i Audi S4 Sedan¹. Belysta dörrtrösklar med aluminiuminlägg och S-emblem är standard. På de rutsydda S-sportsätena med S-emblem kan du justera sitthöjden, sätets placering i längsled, sätets vinkel samt ryggstödets lutning. Rejäla sidostöd ger dig dessutom bättre grepp i kurvor och svängar. Den 3-ekrade sportkonturratten i läder (tillval) är också prydd med S-emblem och S-specifika kontrastsömmar. Dessutom är rattens design rak nedtill, vilket gör manövreringen enklare och körställningen bekvämare.

Audi S4 Saloon

Intelligent teknik

S4 Sedan¹ erbjuder ett intuitivt manövreringssystem tack vare smarta touch-funktioner och röststyrning. Det digitala displaysystemet Audi virtual cockpit (tillval) med sin 12,3-tums skärm är placerad rakt framför dig och visar viktiga funktioner som hastighet och varvtal i full HD-upplösning. Tillvalsfunktioner som Audi connect key² och Audi phone box² integrerar din smartphone med din Audi på ett smidigt sätt.

Audi virtual cockpit Audi S4 Saloon
Mer om teknik och infotainment
Audi S4 Saloon

Lysande belysning

Ett annat visuellt kännetecken hos Audi S4 Sedan¹ är den distinkta belysningsdesignen. Standard-LED-strålkastarna gör bilen lätt att känna igen på håll tack vare sin specifika signatur. LED-tekniken säkerställer dessutom belysning med dagsljuskvalitet omedelbart efter tändning. Alternativt kan du välja Matrix LED-strålkastare med dynamisk belysning och dynamiska blinkers. Matrix LED-tekniken kombinerar ett kamerasystem med LED-ljuskällor och exakt optik. Tack vare detta kan systemet selektivt skärma av mötande fordon samtidigt som resten av vägen förblir helt upplyst. När du låser eller låser upp bilen, bjuder strålkastarna på ett specialdesignat ljusspel. Baktill erbjuder LED-lamporna samma imponerande ljusspel samt dynamiska blinkers.

Körglädje på köpet

Audi S4 Sedan¹ är 23 millimeter lägre än basmodellen, tack vare den perfekt balanserade S-sportupphängningen. Som tillval finns också S-sportupphängning med ytterligare stötdämparreglering, som elektroniskt anpassar bilen till olika körsituationer och erbjuder ännu bättre kördynamik i kombination med fantastisk komfortnivå.

Audi S4 Saloon
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
  • Ett antal S-specifika designelement skiljer Audi S4 Sedan¹ från basmodellen.

  • Sidoluftintagen i matt aluminiumsilver avslöjar att det är en S4 Sedan¹.

  • The surrounding clasp on the S diffuser is also in matt aluminium silver.

  • 18-tums fälgar är standard på Audi S4 Sedan¹.

  • Audi S4 Sedan drivs av en V6 TDI-motor på 255 kW (347 hk)

  • S-sportupphängningen gör S4 Sedan¹ 23 millimeter lägre än basmodellen.

  • Bland höjdpunkterna i interiören finns de rutmönstrade S-sportsätena med S-emblem.

  • På den högupplösta skärmen i Audi virtual cockpit (tillval) kan du läsa av den viktigaste informationen, som hastighet och varvtal, rakt framför dig

  • MMI navigation plus med MMI touch ger åtkomst till en stor del av utbudet i Audi connect.

1
Bränsleförbrukning blandad körning*: 6,3-6,2 l/100 km; CO₂-utsläpp blandad körning*: 164–163 g/km.
2
För information om kompatibla mobiltelefoner, kontakta din Audi-partner eller besök www.audi.com/bluetooth.
3
Mer information om Audi connect finns på www.audi.com/connect och hos din Audi-partner.
4
Google och Google-logotypen är registrerade varumärken för Google Inc.
5
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.