A3 Sportback g-tron > A3 > Audi Sverige
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 4,3–3,9 kg/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 116–108 g/km

Kompakt sportbil med naturgasdrift.
Audi A3 Sportback g-tron.

En sportig och progressiv exteriör, en puristisk och helt digital interiör i kombination med en dynamisk drivning baserad på komprimerad naturgas: Audi A3 Sportback g-tron presterar på topp på alla nivåer.

Alternativ drivning: naturgas

Audi A3 Sportback g-tron är utrustad med en bivalent 1,5 TFSI-motor. Bilen drivs främst av en komprimerad form av naturgas (CNG). Med sin effekt på 96 kW (131 hk) och ett vridmoment på 200 Nm accelererar bilen från 0 till 100 km/h på 9,7 sekunder. S tronic med 7 växlar möjliggör mjuka, blixtsnabba växlingar.

Fördelar med g-tron:

Räckvidd med CNG max.

445

km (WLTP)

Över

80%*

lägre CO₂-utsläpp med biogas.

*Enligt Energimyndigheten

Cirkulärt

och närproducerat bränsle.

Längre räckvidd: tre gastankar

Precis som sin föregångare har denna femdörrarsmodell två kolfiberförstärkta polymertankar (CFPR) under golvet i bagageutrymmet, som båda rymmer cirka 7 kilo gas. Nya Audi A3 Sportback g-tron är dessutom utrustad med en stålcylinder som rymmer 4 kg CNG. Detta ger den en räckvidd på upp till 445 km (WLTP) vid gasdrift. Komprimerad naturgas kan fyllas på vid alla CNG-tankstationer. Om gastillförseln börjar bli låg växlar bilen till reservläge med bensin. Bytet från en drivningstyp till en annan sker automatiskt.

Audi A3 Sportback g-tron rear

Färger och fälgar

Kombinera olika lackfinishar och fälgar för att skapa en Audi A3 Sportback g-tron helt efter dina önskemål.

2Y2Y_V29_Pyramid_AU38x_A3_Sportback_004_00.jpg
Glaciärvit Metallic Glaciärvit Metallic
Atollblå Metallic Atollblå Metallic
Manhattangrå Metallic Manhattangrå Metallic
Pythongul Metallic Pythongul Metallic
Tangoröd Metallic Tangoröd Metallic
aluminumfälgar, Audi Sport, 10-armad stjärndesign aluminumfälgar, Audi Sport, 10-armad stjärndesign
aluminiumfälgar, 5-parallelekerdesign aluminiumfälgar, 5-parallelekerdesign
aluminiumfälgar, 5-ekrad Y-design, grafitgrå aluminiumfälgar, 5-ekrad Y-design, grafitgrå
aluminiumfälgar, 5-armad dynamikdesign aluminiumfälgar, 5-armad dynamikdesign
aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-armad flag-design, platinagrå aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-armad flag-design, platinagrå
Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.

Sportighet genom design: exteriören

Det finns bara en liten, men talande detalj som vittnar om dess alternativa drivning: g-tron-märket på bakluckan till bagageutrymmet på 280 liter. Det är en tydlig indikation på att denna Audi-modell har CNG-drivning. De lågt placerade gastankarna är perfekt integrerade i chassit utan inverkan på kördynamiken. Med sina påfallande skulpterade hjulhus, sin breda spårvidd och den V-formade skulderlinjen identifieras Audi A3 Sportback g-tron tydligt som en sportback från utsidan.

Heckleuchten des Audi A3 Sportback g-tron
Funktionalitet möter purism: interiören

Interiören i Audi A3 Sportback g-tron kännetecknas av en puristisk look av svarta paneler. Exakta horisontella linjer och ytor med tydlig design betonar förarplatsens bredd. Inbyggd i mittkonsolen bredvid förarsätet finns en rund, sensorisk volymkontroll som styrs med cirkulära fingerrörelser. Ett stort förvaringsfack innehåller den induktiva laddningsplattan i Audi phone box samt två USB-portar. För mer individualitet i interiören i Audi A3 Sportback g-tron finns kontur- och omgivningsbelysningspaketet som tillval. Paketet erbjuder ett urval av 30 färger så att du kan ställa in precis den stämning du vill ha.

Digitalt och ergonomiskt: display och reglage

Audi A3 Sportback g-tron har ett helt digitalt och intuitivt display- och reglagekoncept. Detta koncept har utformats med föraren i åtanke och har en layout som garanterar bekväm användning av ett flertal funktioner, även under körning – till exempel via den centrala touch-displayen. Den 10,25 tum stora digitala displayen i kombiinstrumentet visar återstående räckvidd separat i båda lägena (CNG och bensin). Audi virtual cockpit plus (tillval) erbjuder en 12,3 tum stor centraldisplay och ytterligare grafiska visningsalternativ. Tillvalet head-up-display projicerar viktig information på vindrutan direkt i förarens synfält.

Interior Audi A3 Sportback g-tron

Våra två andra g-tron-modeller