A3 Sportback g-tron > A3 > Audi Sverige

Smidighet + fordonsgas:
Audi A3 Sportback g-tron.

Bränsleförbrukning blandad körning *: CNG 3,5 kg/100 km
CO₂-utsläpp blandad körning*: CNG 96-95 g/km

Med A3 Sportback g-tron får du allt det du vill ha från en Audi A3 – smidighet, körglädje och en perfekt partner för vardagskörningen. Men beteckningen g-tron betyder att den dessutom drivs på fordonsgas, även benämnt som CNG – bränslet som har lägst CO₂-utsläpp av alla fossila bränslen. Du får med andra ord det bästa av två världar, och lite till. Välkommen att upptäcka A3-modellen med det lilla extra.

Fordonsgas – effektivt och ekonomiskt

Termen g-tron står för bilar som utformats för att köras med komprimerad fordonsgas. En av dem är Audi A3 Sportback g-tron. Tack vare gasdriften kan du uppleva hur sportig och effektiv körning kan kombineras i vår framgångsrika modell från Audi A3-familjen. Du kan fylla på fordonsgas på alla CNG-tankstationer, så du behöver knappt vänja dig vid något nytt eftersom tankstationerna finns utplacerade överallt i Sverige. För att spara plats är CNG-behållarna placerade där reservhjulet brukar sitta, vilket medför att du kan använda bagageutrymmet precis som vanligt. Endast om gasnivån når reservmarkeringen växlar bilen över automatiskt till bensindrift, utan att du märker det.

Audi A3 Sportback g-tron

Sportig körning

Kraften hos Audi A3 Sportback g-tron kommer från en 1,5 liter TFSI-motor på 96 kW (131 hk). Den accelererar utan problem från 0 till 100 km/h på 9,4 sekunder, medan topphastigheten är 211 km/h.

Audi A3 Sportback g-tron

Imponerande utseende

Audi A3 Sportback g-tron har många designelement i exteriören som framhäver de sportiga egenskaperna, som till exempel den långa hjulbasen, det korta främre överhänget och den stora kylargrillen i fronten. Tillsammans med strålkastarna och luftintagen på sidorna får bilen en helt unik look.

Audi A3 Sportback g-tron

Design efter egen smak

Du kan förvänta dig material av hög kvalitet och smakfulla färgscheman i Audi A3 Sportback g-tron. Ett exempel på detta är sidodynorna som förbättrar din sittställning i kurvor och svängar. Du kan även anpassa interiören efter egen smak med våra många tillvalspaket, där även sportsäten finns som tillval.

Interior Audi A3 Sportback g-tron

Allt viktigt i synfältet

Rakt framför dig i förarplatsen hittar du inte bara displayer såsom varv- och hastighetsmätaren, utan även två bränsledisplayer. Med tillvalet MMI Navigation plus med MMI touch får du tillgång till ännu fler siffror och uppgifter, och även dessa visas direkt i ditt synfält.

Audi virtual cockpit Audi A3 Sportback g-tron

Se – och bli sedd

Med tillvalet Audi Matrix LED-strålkastare lyser du upp omgivningen exakt och lika starkt som om det vore mitt på dagen. Systemet tänder och släcker enskilda dioder som gör att du inte längre behöver växla fram och tillbaka mellan hel- och halvljus när det är mörkt.

Front Audi A3 Sportback g-tron