A1 Sportback > A1 > Audi Sverige
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 6,8–5,4 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 155–123 g/km

Audi A1 Sportback
– rymlig, sportig och uttrycksfull

Audi A1 Sportback har det mesta man kan önska av en bil inom kompaktsegmentet – den är både rymlig, sportig och uttrycksfull. Interiören fokuserar på föraren med en uttrycksfull och anpassningsbar design, där det uttalade målet var att skapa den sportigaste interiören i kompaktklassen. Med infotainmentsystem och förarassistanssystem i nivå med storbilsklassen är A1 Sportback dessutom nära sammankopplad med den digitala världen.

Gör den till din egen
A1 Sportback finns tillgänglig i tio olika färger som framhäver formspråket. Taket på den kompakta modellen kan som tillval lackeras i en kontrastfärg från A-stolpen till takspoilern. Husen till ytterspeglarna, sidoläpparna på framspoilern och sidotrösklarna går också att få i kontrastfärg.

Exteriören

Den breda, lågt placerade Singleframe-grillen och luftintagen på sidorna ger frampartiet ett unikt utseende. Under motorhuvens kant finns tre smala öppningar som en hyllning till märkets rallyikon Sport quattro. De lågbyggda och koncentrerade strålkastarna ger ett sportigt intryck.

Front view Audi A1 Sportback

Helt uppkopplad

Audi A1 Sportback är mer digital än någonsin. Till och med grundversionen kommer som standard med ett helt digitalt instrument med högupplöst 10,25-tumsskärm och multifunktionsratt. Tillvalet Audi virtual cockpit med utökade funktioner visar omfattande och varierad information, som animerade navigationskartor och grafik från vissa förarassistanssystem – direkt i förarens synfält. Audis smarttelefongränssnitt ser till att du alltid är uppkopplad i A1 Sportback.

Cockpit Audi A1 Sportback

En sportig körupplevelse

Axelkonstruktionen på nya Audi A1 Sportback ger smidig hantering och en sportig, balanserad körupplevelse. Dynamiska paket, individuellt konfigurerade för varje motorversion, samlar utrustningsalternativ för att ge A1 Sportback ett ännu sportigare utförande. A1 Sportback rullar av bandet utrustad med det dynamiska styrsystemet Audi drive select som tillval. Med Audi drive select kan föraren välja mellan fyra lägen som påverkar köregenskaperna: auto, dynamic, efficiency och individual.

The Audi A1 Sportback in a dynamic runway drive

Förarassistanssystemen

Förarassistanssystemen* i A1 Sportback håller den kompakta bilen på rätt avstånd till bilen framför, gör det lättare för föraren att hålla sig i rätt fil och hjälper även till med parkeringen. Standardtillvalet lane assist (avåkningsvarnare) hjälper föraren att hålla bilen i körfältet från hastighet 65 km/h. Den adaptiva farthållaren ser till att Audi A1 Sportback håller sig på önskat avstånd från bilen framför samtidigt som Audi pre sense front registrerar kritiska situationer som involverar andra bilar, korsande fotgängare eller cyklister framför bilen. Med den nya versionen av parkeringsassistenten kan A1 Sportback också parkera framåt in på parkeringsplatser vinkelrätt mot bilen, vid behov med flera manövrer. Systemet kan även köra ut från fickparkering.

Sensors animation Audi A1 Sportback

Mer utrymme och komfort

A1 Sportback är mycket rymligare – vilket gör livet så mycket lättare för föraren och passagerare både i framsätet och i baksätet. Den nya generationens modell är bara 1,41 meter hög – 1,43 meter med takantennen. Bagageutrymmets volym har ökat med 65 liter. Normal volym är 335 liter, med nedfällda baksäten är volymen hela 1 090 liter. Lasttröskeln sitter bekvämt lågt, endast 67 centimeter upp.

Front seats Audi A1 Sportback

Chic citycruiser

4,03 meter lång, 1,74 meter bred, 1,41 meter hög - dess kompakta design gör Audi A1 Sportback till en idealisk bil i stadstrafiken.

Audi A1 Sportback in front of a yellow wall