A1 Sportback > A1 > Audi Sverige
Nya A1 Sportback
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 6,3–5,4 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 144–124 g/km

Audi A1 Sportback
– rymlig, sportig och uttrycksfull

Audi A1 Sportback har det mesta man kan önska av en bil inom kompaktsegmentet – den är både rymlig, sportig och uttrycksfull. Interiören fokuserar på föraren med en uttrycksfull och anpassningsbar design, där det uttalade målet var att skapa den sportigaste interiören i kompaktklassen. Med infotainmentsystem och förarassistanssystem i nivå med storbilsklassen är A1 Sportback dessutom nära sammankopplad med den digitala världen.

Gör den till din egen
A1 Sportback finns tillgänglig i tio olika färger som framhäver formspråket. Taket på den kompakta modellen kan som tillval lackeras i en kontrastfärg från A-stolpen till takspoilern. Husen till ytterspeglarna, sidoläpparna på framspoilern och sidotrösklarna går också att få i kontrastfärg.

Exteriören

Den breda, lågt placerade Singleframe-grillen och luftintagen på sidorna ger frampartiet ett unikt utseende. Under motorhuvens kant finns tre smala öppningar som en hyllning till märkets rallyikon Sport quattro. De lågbyggda och koncentrerade strålkastarna ger ett sportigt intryck.

Front

Helt uppkopplad.
Unikt 3D-ljud.

Audi A1 Sportback är mer digital än någonsin. Till och med grundversionen kommer som standard med ett helt digitalt instrument med högupplöst 10,25-tumsskärm och multifunktionsratt. Tillvalet Audi virtual cockpit med utökade funktioner visar omfattande och varierad information, som animerade navigationskartor och grafik från vissa förarassistanssystem ¬– direkt i förarens synfält. Audis smarttelefongränssnitt ser till att du alltid är uppkopplad i A1 Sportback då det integrerar iOS-telefoner med Apple CarPlay. Finsmakare när det gäller musik och akustik kommer att bli positivt överraskade av Digital Audio Broadcasting-mottagaren, Audi sound system och Bang & Olufsen Premium Sound System.

Bedienkonzept

Fjädringen

Axelkonstruktionen på nya Audi A1 Sportback ger smidig hantering och en sportig, balanserad körupplevelse. Förutom standardfjädringen finns möjlighet att välja styvare sportfjädring. Dynamiska paket, individuellt konfigurerade för varje motorversion, samlar utrustningsalternativ för att ge A1 Sportback ett ännu sportigare utförande. Bromsarna på A1 Sportback kan regleras perfekt och ger responsiv, styv pedalkänsla. Tillvalet motlutsassistans ökar säkerheten i uppförs- och nedförsbackar genom att hindra bilen från att rulla iväg när den stannat. Hjulen finns i storlekar mellan 15 och 18 tum. A1 Sportback rullar av bandet utrustad med det dynamiska styrsystemet Audi drive select som tillval. Med Audi drive select kan föraren välja mellan fyra lägen som påverkar köregenskaperna: auto, dynamic, efficiency och individual.

A1 Sportback
Sicherheit

Förarassistanssystemen

Förarassistanssystemen i A1 Sportback håller den kompakta bilen på rätt avstånd till bilen framför, gör det lättare för föraren att hålla sig i rätt fil och hjälper även till med parkeringen. Standardtillvalet lane assist (avåkningsvarnare) hjälper föraren att hålla bilen i körfältet från hastighet 65 km/h. Den adaptiva farthållaren ser till att Audi A1 Sportback håller sig på önskat avstånd från bilen framför samtidigt som Audi pre sense front registrerar kritiska situationer som involverar andra bilar, korsande fotgängare eller cyklister framför bilen. Med den nya versionen av parkeringsassistenten kan A1 Sportback också parkera framåt in på parkeringsplatser vinkelrätt mot bilen, vid behov med flera manövrer. Systemet kan även köra ut från fickparkering.

Mer utrymme och komfort

A1 Sportback är mycket rymligare – vilket gör livet så mycket lättare för föraren och passagerare både i framsätet och i baksätet. A1 Sportback har vuxit betydligt på längden – med ytterligare 56 millimeter är den nu 4,03 meter lång. Samtidigt förblir bredden nästan densamma, 1,74 meter. Den nya generationens modell är bara 1,41 meter hög – 1,43 meter med takantennen. Bagageutrymmets volym har ökat med 65 liter. Normal volym är 335 liter, med nedfällda baksäten är volymen hela 1 090 liter. Lasttröskeln sitter bekvämt lågt, endast 67 centimeter upp.

A1 Sportback Raumangebot