Matpassionen slutar inte i frukostrummet. Under åren har verksamheten utökats till att omfatta glasskiosk, saluhall och mängder av restauranger i allt från Mölles gamla brandstation och ett båthus, till en hipp gata på den danska sidan av sundet. Passionen för mat delar nämligen Eva med sin partner i livet och i affärer: David Mill. Den tjusige österrikaren som klev in på Grand för drygt 20 år sedan och frågade om det behövdes en kock.
"Ett vinnande koncept är att aldrig sitta bekvämt i sin fåtölj, utan att alltid vara på dobbarna för att utveckla sin verksamhet och att hålla koll på vad som händer ute i världen. Det är David duktig på", säger hon.
I deras äktenskap är han idésprutan, hon realisten som "sover på saken och sedan sågar projekten". Då kan det bli krispig stämning i några dagar. En orsak till att hon tycker att det är praktiskt att de håller till på var sitt håll i huset, David i köket och Eva på kontoret. Ibland kavlar hon förvisso upp ärmarna i hotellköket, men hon säger att kockyrket lämnar hon åt David. Däremot reser de tillsammans för att hämta inspiration, inte så mycket för att titta på hotell som för att njuta av mat och för att hålla sig ajour med kulinariska trender.
"När man gör ett nytt projekt så gäller det att ligga steget före. Det tar alltid tid att implementera och att sprida något nytt. Dessutom gäller det att inte lägga ner för snabbt, annars kan man missa när folk har hunnit få upp intresset."
Som med Saluhallen i Höganäs. Ett älskat och våghalsigt projekt som öppnade 2012 med inte mindre än 750 kvadratmeter restaurang, eget bageri och saluhall med mängder av egenproducerade marmelader, såser och oljor.
"Man måste ha roligt på vägen när man går in i ett sådant projekt och ha en energi som får med alla. Pengarna var mindre intressanta, vi sa att vi körde på om vi åtminstone låg runt plus minus noll."
Saluhallen gick bättre än de vågat drömma om. Den blev en turistmagnet. Fram till 2020, då den stora döden kom för platser där människor samlas. Pandemin. Den svåraste krisen som Eva har varit med om, och som fortsatt efter februaris krigsutbrott med skyhöga elräkningar och råvarupriser och att folk drar in på restaurang- och hotellbesök.
"Det är aldrig roligt att gå till tingsrätten och på någon minut försätta i konkurs det som man har byggt upp i flera år. Men man får inte glömma att Saluhallen var en dröm vi genomförde och hur roligt vi hade på vägen."
Ett par andra döda grenar har de också klippt från sitt olivträd, däribland den koreanska restaurangen på Vesterbrogade som de lyckades sälja för en peng. Nu är trädet redo att blomma igen, säger hon. Äktenskapet Dahlberg-Mill har redan nya projekt i gång. Det senaste ett växthus. Arrenderat på prov från ett par som de tidigare köpte grönsaker från.
"Vi har startat ett nytt hotell också. Ja, för humlor alltså. Så att de sköter pollineringen i växthuset."
Precis som med Saluhallen förädlar de egna produkter som sylter och fingastronomisk ketchup som snart ska få fler säljställen. Redan nu har Eva idéer om hur växthuset kan ge upphov till ännu fler projekt.
"Jag har förstått att odling är den nya trenden för folk som har gått in i väggen, att det helar folk snabbare än medicinering. Vem vet, kanske blir det vårt nya koncept?"