SQ8 Sportback e-tron > Audi Q8 e-tron > Audi Sverige
Dynamic driving shot Audi SQ8 Sportback e-tron

SQ8 Sportback e-tron - elbil

CO2utsläpp, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 0–0 g/km

Elförbrukning, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 27,0–23,5 kWh/100 km

Audi SQ8 Sportback e-tron sedd bakifrån

Elektrisk. Elektrifierande.

Det är dags att Audi e-tron inkluderas med samman namnsättning som övriga Audimodeller. Här är Audi SQ8 Sportback e-tron.

Audi SQ8 Sportback e-tron i siffror

Maximal effekt

503

hk

(370 kW)

Acceleration (0-100 km/h)

4,5

Räckvidd (WLTP), upp till

51

mil

Förhöjd körupplevelse

Bli hänförd av den nästan helt tysta accelerationen från de tre elmotorerna. Bra grepp och stabilitet från quattro-fyrhjulsdriften, bättre köregenskaper tack vare den adaptiva luftfjädringen och ett flertal assistanssystem. En löstagbar dragkrok finns som tillval.

Dynamisk coupéform

Den sluttande taklinjen ger Audi SQ8 Sportback e-tron ett coupélikt utseende som speglar bilens dynamik. Den nya designen på Audiringarna samt ytterligare designelement förstärks av exteriörfärgen Ultrablå metallic.

Förbättrad räckvidd

Högspänningsbatteriet har en nettokapacitet på upp till 106 kWh och och en räckvidd på upp till 513* km. När det börjar bli lite ström i batteriet kan du få ut den sista räckvidden genom att välja Range mode i MMI-systemet.

Närbild på MMI display Audi Q8 e-tron

Illustrationen visar Audi Q8 Sportback e-tron⁴.

Audi SQ8 Sportback e-tron i siffror

Ladda från 10% till upp till 80% på

31

min

med maximal DC-laddning

Batterikapacitet (netto), upp till

106

kWh

Maximal DC-laddning, upp till

170

kW

Smidigt bilägande.

Det finns flera sätt att ladda en Audi SQ8 Sportback e-tron, både hemma och på resa. Och ännu lättare blir det med Plug & Charge. Tack vare den ökade batterikapaciteten och den lätthanterliga laddningen blir långresan en ännu trevligare upplevelse.

Elegant sportighet

När du kliver in i kupén välkomnas du av en högkvalitativ, sportig atmosfär som understryks av sportstolarna plus med S-emblem (tillval). Njut av den generösa känslan av rymd och enastående komfort i Audi SQ8 Sportback e-tron.

Streama musik med Apple Music*

Med Apple Music-appen* i din Audi blir musikupplevelsen ännu bättre. Nu har du möjlighet att streama över 90 miljoner låtar direkt från bilens infotainmentsystem, helt utan reklam. Genom att logga in via ditt konto kan du antingen spela din favoritmusik eller välja att lyssna på någon av tre radiostationer där kända artister sänder live dygnet runt och spelar dagens hits och klassiker.

Close-up MMI display Audi Q8 e-tron

Digitala tjänster

Upplev Audi connect services med trafikinformation som alltid är uppdaterad eller beställ extrautrustning genom myAudi-appen.

Stig in i en virtuell värld

Sätt dig i baksätet, ta på VR-glasögonen och njut av den extraordinära upplevelsen från holoride. Tekniknen är kopplad till bilen faktiska rörelsemönster och kopplar ihop detta med den virtuella världen. När bilen till exempel gör en högersväng, så svänger också rymdskeppet i VR-glasögonen åt samma håll (Lanseras 2023).

Personer som spelar virtuella spel med Holoride i backsätet av en Audi Q8 e-tron

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet vid val av utrustning. Via myAudi-appen kan ytterligare funktioner läggas till när som helst, intuitivt och snabbt.

Audi functions on demand

Koldioxidneutral produktion

När du köper elbilen SQ8 Sportback e-tron från Audi kan det vara intressant att veta att den är tillverkad i Europa i en koldioxidneutral fabrik i Bryssel (Belgien). Vid tillverkningen används 100% grön el och värme från förnybara källor som bidrar till att göra produktionen koldioxidneutral. Resterande få procent från tex logistik, klimatkompenseras via certifierade miljöprojekt. Varje möjlighet analyseras och exempelvis finns enorma solcellsanläggningar på fabrikstaken. Högvoltsbatterierna tillverkas dessutom med förnybar el enligt avtal med leverantörerna. En viktig del för en klimatneutral framtid är återanvändningen av uttjänta batterier från demonterade elbilar. Audi testar redan idag en cirkulär process där batterierna tas från utvecklingsbilar och ges ett nytt hållbart syfte när de återanvänds i mobila laddstationer innan råvarorna slutligen återvinns och kommer till användning i nya batterier.

En Audi i ett grått konstruktionsrum

Leverans sommaren 2023

Nya Audi SQ8 Sportback e-tron kommer att kunna beställas från och med mitten av december. Lanseringen planeras ske under våren och de första leveranserna beräknas till sommaren 2023.

#Senaste nytt

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för att få aktuell information om kommande försäljningsstart.

Dynamic framvy av en Audi Q8 Sportback e-tron

Audi SQ8 e-tron

CO₂-utsläpp (blandad körning¹) i g/km: 0; Elförbrukning (blandad körning¹) i kWh/100 km: 28.0–24.6.