SQ8 e-tron > Audi Q8 e-tron > Audi Sverige

CO2utsläpp, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 0–0 g/km

Elförbrukning, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 28,0–24,6 kWh/100 km

Audi SQ8 e-tron bakifrån

Helt elektrisk. Helt underbar.

Det är hög tid att välkomna Audi e-tron till övriga Audimodeller. Nu som Audi SQ8 e-tron.

Audi SQ8 e-tron i siffror

Maxeffekt

503

hk

(370 kW)

Acceleration (0-100 km/h)

4,5

s

Räckvidd, upp till

49

mil

WLTP

Elektrifierande körupplevelse

Kliv in och upplev den nästan helt ljudlösa accelerationen från elmotorerna. quattro-fyrhjulsdriften bidrar med grepp och stabilitet samtidigt som den adaptiva luftfjädringen förbättrar köregenskaperna. Behöver du dra släp? Du kan du välja till en löstagbar dragkrok.

Visualiserad elektrifiering.

Nya har SQ8 e-tron har en ny DRL-ljussignatur och flera S-emblem som vittnar om sportigheten. Med metalliclacken Mythossvart understryks bilens dynamiska egenskaper.

Förbättrad räckvidd

Högspänningsbatteriet har en nettokapacitet på upp till 106 kWh och och en räckvidd på upp till 494* km. När det börjar bli lite ström i batteriet kan du få ut den sista räckvidden genom att välja Range mode i MMI-systemet.

Närbild av MMI display Audi Q8 e-tron

Bilden visar interiör från Audi Q8 Sportback e-tron

Audi SQ8 e-tron i siffror

Ladda från 10% till 80% på

31

min

med maximal DC-laddning.

Batterikapacitet (netto), upp till

106

kWh

Maximal DC-laddning, upp till

170

kW

Smidigt bilägande

Det är lätt att ladda Audi SQ8 e-tron, både hemma och på resan. Och det blir ännu enklare med Plug & Charge. Det, tillsammans med förbättrad snabbladdning och en större batterikapacitet, gör de långa resorna smidigare än tidigare.

Elegant sportighet

När du kliver in i kupén välkomnas du av en högkvalitativ, sportig atmosfär som understryks av sportstolarna plus med S-emblem (tillval). Njut av den generösa känslan av rymd och enastående komfort i Audi SQ8 e-tron.

Streama musik med Apple Music*

Med Apple Music-appen* i din Audi blir musikupplevelsen ännu bättre. Nu har du möjlighet att streama över 90 miljoner låtar direkt från bilens infotainmentsystem, helt utan reklam. Genom att logga in via ditt konto kan du antingen spela din favoritmusik eller välja att lyssna på någon av tre radiostationer där kända artister sänder live dygnet runt och spelar dagens hits och klassiker.

Close-up MMI display Audi Q8 e-tron

Bilden visar interiör från Audi SQ8 Sportback e-tron.

Digitala tjänster

Upplev Audi connect services, till exempel trafikinformation som alltid är uppdaterad eller via myAudi-appen som alltid håller dig informerad kring din bils kördata. Dessutom kan du uppdatera din SQ8 e-tron direkt genom Functions on demand.

Stig in i en virtuell värld

Sätt dig i baksätet, ta på VR-glasögonen och njut av den extraordinära upplevelsen från holoride. Tekniken är kopplad till bilen faktiska rörelsemönster och kopplar ihop detta med den virtuella världen. När bilen till exempel gör en högersväng, så svänger också rymdskeppet i VR-glasögonen åt samma håll (Lanseras 2023).

Personer som spelar virtuella spel med Holoride i backsätet av en Audi Q8 e-tron

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet vid val av utrustning. Via myAudi-appen kan ytterligare funktioner läggas till när som helst, intuitivt och snabbt.

Audi functions on demand

Koldioxidneutral produktion

När du köper elbilen SQ8 e-tron från Audi kan det vara intressant att veta att den är tillverkad i Europa i en koldioxidneutral fabrik i Bryssel (Belgien). Vid tillverkningen används 100% grön el och värme från förnybara källor som bidrar till att göra produktionen koldioxidneutral. Resterande få procent från tex logistik, klimatkompenseras via certifierade miljöprojekt. Varje möjlighet analyseras och exempelvis finns enorma solcellsanläggningar på fabrikstaken. Högvoltsbatterierna tillverkas dessutom med förnybar el enligt avtal med leverantörerna. En viktig del för en klimatneutral framtid är återanvändningen av uttjänta batterier från demonterade elbilar. Audi testar redan idag en cirkulär process där batterierna tas från utvecklingsbilar och ges ett nytt hållbart syfte när de återanvänds i mobila laddstationer innan råvarorna slutligen återvinns och kommer till användning i nya batterier.

En Audi i ett grått konstruktionsrum

#Senaste nytt

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för att få aktuell information om kommande försäljningsstart.

Sidovy av en Audi Q8 Sportback e-tron

Audi SQ8 Sportback e-tron

Elförbrukning (blandad körning*) i kWh/100 km: 27.0–23.5; CO₂-utsläpp (blandad körning) i g/km: 0.