SQ8 e-tron > Audi Q8 e-tron > Audi Sverige
Körbild Audi SQ8 e-tron

SQ8 e-tron

CO2utsläpp, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 0–0 g/km

Förbrukning, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 28,0–25,2 kWh/100 km

Effekt upp till

503

hk

(370 kW) Vridmoment: 973 Nm

Acceleration (0-100 km/h)

4,5

s

Räckvidd upp till

458

km

Audi SQ8 e-tron bakifrån

Helt elektrisk. Helt underbar.

Kraftfulla proportioner och lång räckvidd. Imponerande snabbladdning och stort kupéutrymme. SQ8 e-tron är imponerande ur alla aspekter.

 

SQ8 e-tron

1 202 900 SEK*

Elförbrukning, blandad körning* 25,4 kWh/100 km

CO₂utsläpp, blandad körning*: 0 g/km

Exteriörlack - ändra
Fälgar - ändra
Bygg din Audi

Elektrifierande körupplevelse

Kliv in och upplev den nästan helt ljudlösa accelerationen från elmotorerna. quattro-fyrhjulsdriften bidrar med grepp och stabilitet samtidigt som den adaptiva luftfjädringen förbättrar köregenskaperna. Behöver du dra släp? Du kan du välja till en löstagbar dragkrok.

Visualiserad elektrifiering

Nya har SQ8 e-tron har en ny DRL-ljussignatur och flera S-emblem som vittnar om sportigheten. Med metalliclacken Mythossvart understryks bilens dynamiska egenskaper.

Förbättrad räckvidd

Högspänningsbatteriet har en nettokapacitet på upp till 115 kWh och ger en maximal räckvidd på 458 km. När det börjar bli lite ström i batteriet kan du få ut den sista räckvidden genom att välja Range mode i MMI-systemet.

Närbild av MMI display Audi SQ8 e-tron

Bilden visar Audi Q8 Sportback e-tron.

Räkna ut din räckvidd

Se hur olika faktorer påverkar räckvidden i vår räckviddskalkylator. Här kan enkelt se hur lång räckvidden blir vid olika temperaturer, körsituationer, inställningar och fälgstorlekar.

Audi SQ8 e-tron i siffror

Ladda från 10% till 80% på

31

min

med maximal DC-laddning.

Batterikapacitet (netto), upp till

106

kWh

Maximal DC-laddning, upp till

170

kW

Smidigt bilägande

Det är lätt att ladda Audi SQ8 e-tron, både hemma och på resan. Och det blir ännu enklare med Plug & Charge. Det, tillsammans med förbättrad snabbladdning och en större batterikapacitet, gör de långa resorna smidigare än tidigare.

En Audi SQ8 e-tron som laddas hemma

Ladda hemma. Portabla laddboxen compact med laddkapacitet på 11 kW är standard, möjlighet finns att uppgradera till laddbox connect för än smartare hemmaladdning.

Elegant sportighet

När du kliver in i kupén välkomnas du av en högkvalitativ, sportig atmosfär som understryks av sportstolarna plus med S-emblem (tillval). Njut av den generösa känslan av rymd och enastående komfort i Audi SQ8 e-tron.

Virtual cockpit plus Audi SQ8 e-tron

Allt i ditt synfält. Med Audi virtual cockpit (standard) med en 12,3-tumsskärm kan du med tack vare flera olika vymöjligheter ställa in instrumentklustret precis som du vill ha det. Inställningarna görs via multifunktionsratten.

Audi digital services.

Upplev ett brett utbud av digitala funktioner och infotainment med Audi connect, Functions on Demand, Audi Application Store* med mera. Ditt myAudi-konto ger dig direkt åtkomst till alla Audi digital services. Det är din nyckel till Audis uppkopplade tjänster – och till myAudi-app* som du kan använda för att hantera och styra flera av bilens funktioner.

Panorama-Display Audi Q6 SUV e-tron

Audi connect.

Den ultimata uppkopplingen. Direkt från internet. De innovativa Audi connect-tjänsterna gör vardagen enklare och hjälper dig att planera dina resor.

Bilden visar Audi Q6 e-tron.

Audi Application Store*

Du kan använda ett brett och ständigt växande utbud av populära appar, exempelvis Spotify eller Youtube, direkt genom MMI-systemet i din Audi – utan att gå omvägen via din smartphone. 

Bilden visar Audi SQ8 Sportback e-tron.

Functions on Demand

Functions on Demand

Addera fler funktioner efter bilköpet, till exempel inom infotainment. Besök Audi Functions Store i din myAudi-app¹.

Themenwelt}

Teman*

Fascinerande foton eller berömda filmhjältar – köp din favoritbild i myAudi-app* under Teman* och ställ in den som bakgrundsbild i MMI.

Bilden visar Audi A6 Avant. Bakgrund i MMI: © Thomas Hoepker – Magnum Photos.

Audi exclusive

Gör din Audi SQ8 e-tron unik. Precis som du.

Side view Audi SQ8 e-tron, Audi exclusive

Stick ut från mängden. Från Audi exclusives utbud av färgen kan du exempelvis välja Night blue med pärleffekt.

Koldioxidneutral produktion

När du köper elbilen SQ8 e-tron från Audi kan det vara intressant att veta att den är tillverkad i Europa i en koldioxidneutral fabrik i Bryssel (Belgien). Vid tillverkningen används 100% grön el och värme från förnybara källor som bidrar till att göra produktionen koldioxidneutral. 

Resterande få procent från tex logistik, klimatkompenseras via certifierade miljöprojekt. Varje möjlighet analyseras och exempelvis finns enorma solcellsanläggningar på fabrikstaken. Högvoltsbatterierna tillverkas dessutom med förnybar el enligt avtal med leverantörerna. 

En viktig del för en klimatneutral framtid är återanvändningen av uttjänta batterier från demonterade elbilar. Audi testar redan idag en cirkulär process där batterierna tas från utvecklingsbilar och ges ett nytt hållbart syfte när de återanvänds i mobila laddstationer innan råvarorna slutligen återvinns och kommer till användning i nya batterier.

Co2 neutral produktion av Audi Q8 e-tron