SQ8 e-tron > Audi Q8 e-tron > Audi Sverige
Körbild Audi SQ8 e-tron

SQ8 e-tron

CO2utsläpp, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 0–0 g/km

Elförbrukning, blandad körning{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 29,0–26,2 kWh/100 km

Audi SQ8 e-tron bakifrån

Helt elektrisk. Helt underbar.

Det är hög tid att välkomna Audi e-tron till övriga Audimodeller. Nu som Audi SQ8 e-tron.

SQ8 e-tron

1 202 900 SEK*

Elförbrukning, blandad körning{*} 26,4 kWh/100 km

CO₂utsläpp, blandad körning{*}: 0 g/km

Exteriörlack - ändra
Fälgar - ändra
Bygg din Audi

Elektrifierande körupplevelse

Kliv in och upplev den nästan helt ljudlösa accelerationen från elmotorerna. quattro-fyrhjulsdriften bidrar med grepp och stabilitet samtidigt som den adaptiva luftfjädringen förbättrar köregenskaperna. Behöver du dra släp? Du kan du välja till en löstagbar dragkrok.

Visualiserad elektrifiering

Nya har SQ8 e-tron har en ny DRL-ljussignatur och flera S-emblem som vittnar om sportigheten. Med metalliclacken Mythossvart understryks bilens dynamiska egenskaper.

Förbättrad räckvidd

Högspänningsbatteriet har en nettokapacitet på upp till 106 kWh och ger en maximal räckvidd på 457 km. När det börjar bli lite ström i batteriet kan du få ut den sista räckvidden genom att välja Range mode i MMI-systemet.

Närbild av MMI display Audi SQ8 e-tron

Räkna ut din räckvidd

Se hur olika faktorer påverkar räckvidden i vår räckviddskalkylator. Här kan enkelt se hur lång räckvidden blir vid olika temperaturer, körsituationer, inställningar och fälgstorlekar.

Audi SQ8 e-tron i siffror

Ladda från 10% till 80% på

31

min

med maximal DC-laddning.

Batterikapacitet (netto), upp till

106

kWh

Maximal DC-laddning, upp till

170

kW

Smidigt bilägande

Det är lätt att ladda Audi SQ8 e-tron, både hemma och på resan. Och det blir ännu enklare med Plug & Charge. Det, tillsammans med förbättrad snabbladdning och en större batterikapacitet, gör de långa resorna smidigare än tidigare.

Elegant sportighet

När du kliver in i kupén välkomnas du av en högkvalitativ, sportig atmosfär som understryks av sportstolarna plus med S-emblem (tillval). Njut av den generösa känslan av rymd och enastående komfort i Audi SQ8 e-tron.

Digitala tjänster

Upplev Audi connect services, till exempel trafikinformation som alltid är uppdaterad eller via myAudi-app som alltid håller dig informerad kring din bils kördata. Dessutom kan du uppdatera din SQ8 e-tron direkt genom Functions on demand.

Audi Application Store i din Audi

Du kan använda flera populära appar, exempelvis Spotify eller Youtube, direkt genom MMI-systemet i din Audi – utan att gå omvägen via din smartphone.

Personlig och inspirerande

Med Themes-funktionen i myAudi-app kan du välja din favoritbild att ha som bakgrund i MMI-systemet. En spännande effekt är att Ambient-belysningen i kupén anpassar sig efter färgerna i motivet.

Audi themes interior lightningAudi themes interior lightning

Bilden visar interiören från Audi A6 Avant. © Thomas Hoepker - Magnum Photos

Audi exclusive

Gör din Audi SQ8 e-tron unik. Precis som du.

Audi News – alltid steget före

Med Audi News får du exklusiv information och bakgrundsmaterial kring allt som rör Audis elbilar.

Koldioxidneutral produktion

När du köper elbilen SQ8 e-tron från Audi kan det vara intressant att veta att den är tillverkad i Europa i en koldioxidneutral fabrik i Bryssel (Belgien). Vid tillverkningen används 100% grön el och värme från förnybara källor som bidrar till att göra produktionen koldioxidneutral. Resterande få procent från tex logistik, klimatkompenseras via certifierade miljöprojekt. Varje möjlighet analyseras och exempelvis finns enorma solcellsanläggningar på fabrikstaken. Högvoltsbatterierna tillverkas dessutom med förnybar el enligt avtal med leverantörerna. En viktig del för en klimatneutral framtid är återanvändningen av uttjänta batterier från demonterade elbilar. Audi testar redan idag en cirkulär process där batterierna tas från utvecklingsbilar och ges ett nytt hållbart syfte när de återanvänds i mobila laddstationer innan råvarorna slutligen återvinns och kommer till användning i nya batterier."

Co2 neutral produktion av Audi Q8 e-tron