Audi A8 > A8 > Audi Sverige
Nya Audi A8
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 10,1–7,0 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 229–184 g/km

Välkommen till framtiden!
Audi A8.

”Vorsprung” är vår devis och vårt löfte. Aldrig förr har försprånget varit så stort och så omfattande som med Audi A8 – här ser ett nytt designspråk dagens ljus, ett nytt operativkoncept förenklar handhavandet, och kvalitén höjs till ännu högre nivå. Audi A8 är framtidens bil i lyxförpackning.

Audi Intelligent Technologies – Innovationer som tänker åt dig.

Innovation har genomsyrat Audi sedan starten, något som märks i helt nya Audi A8.
Här hittar du de senaste teknologierna och de senaste innovationerna. De är framtagna för att göra körningen roligare, säkrare och bekvämare. Allt för att du ska kunna tänka på annat än själva bilen.

Skillnader kan förekomma beroende på val av bilmodell och system.

alt text
Öga mot öga med kraft i ny tappning
De eleganta designdetaljerna i kombination med det sportiga kynnet ger Audi A8 en helt unik karaktär – precis som en gång den första quattron.
Mer om ljusdesign
Med en helt unik karaktär: Audi A8 – en bil som imponerar!
Med en helt unik karaktär: Audi A8 – en bil som imponerar!
Framåt – med lätthet
Även när det gäller lättviktskonstruktioner är nya Audi A8 ett riktmärke – tack vare MSF-arkitekturen har nya Audi A8 den lättaste karossen i klassen. Karosstrukturen har gjorts 33% styvare – för ännu bättre smidighet och ännu högre åkkomfort.
Mer om säkerhet
Bjuder på ännu mer komfort och dynamik: det aktiva AI-chassit
En speciell finess med nya Audi A8 är det aktiva AI-chassit som märkbart förfinar både komforten och kördynamiken.
Großzügige Innenraumbeleuchtung im neuen Audi A8.

Elegans i
nytt ljus

Med sitt flerfärgade ljus och sina precisa ljusledare kan miljöbelysningspaketen alltid skapa rätt stämning i kupén. Invändigt har både designen och kvalitén tagits till nya höjder.

Mer om interören
Specifikationer
400

funktioner kan
anpassas individuellt

41

assistanssystem

8

material- och
färgalternativ

Även som laddhybrid

Uppgradera till en laddbar Audi med sportig körupplevelse med lägre klimatpåverkan. Välj en laddbar Audi med en stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass. För dig som kör kortare sträckor upp till 45 kilometer finns möjlighet till en helt elektrisk körupplevelse. Med en Audi laddhybrid har du förutsättningar för en flexibel körupplevelse med låga CO₂-utsläpp och lägre bränslekostnader.

Läs mer om A8 TFSI e
A8
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171002.jpg
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171002.jpg
  • Den sportiga sidan: Betraktad från sidan visar A8 upp en coupéliknande, muskulös profil. Framhjulen och bakhjulen har accentuerats lika mycket – en tydlig hint om bilens quattro-gener.

  • Rear Seat Remote: Via den medtagbara 5,7 tum stora OLED-pekskärmen kan viktiga inställningar och mediafunktioner även skötas från baksätet.

  • Fotmassage, ryggmassage på vilosätena (med stolvärme och sätesventilation), dubbla fällbord och t.o.m. en egen klimatzon – allt detta väntar de som får sitta bak i nya A8.

  • Mångsidiga och intuitiva att använda: pekskärmarna i Audi A8 reagerar inte bara på inlärda gester som att peka eller svepa – de ger dig också ett tydligt kvitto på dina kommandon, både via hörseln och känseln.

  • Ovanliga, rent fantastiska naturmaterial med ett förstklassigt hantverksmässigt utförande – så kompromisslös är lyxen i kupén på Audi A8.

  • Med 23 mot varandra perfekt avstämda högtalare och en uteffekt på hela 1.950 Watt bjuder Bang & Olufsen Advanced Sound System på en enastående upplevelse för alla sinnen.

  • Uppkopplad mot vardagen runt om: En världsnyhet är Audi LTE Advanced, en teknik som man för första gången nu kan ha tillgång till i en bil och möjliggör överföringshastigheter på upp till 300 Mbit/s.