A8 TFSI e > A8 > Audi Sverige
Audi A8 60 TFSI e quattro in side view
Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 2,5–2,3 l/100km | El: 21,2–20,9 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 59–54 g/km

Nu finns lyx som laddhybrid.
Audi A8 60 TFSI e quattro.

Kombinationen av en elegant lyxcoupé och en innovativ laddhybrid gör nya Audi A8 60 TFSI e quattro till en unik och vägvinnande bil. Drivsystemet utgörs av en effektiv elmotor för utsläppsfri körning på kortare sträckor och en kraftfull integrerad förbränningsmotor för längre. Precis som vanligt erbjuder Audi A8 enorm komfort, generösa utrymmen och ett rikt utbud av infotainment- och entertainmentsystem så att såväl föraren som passagerarna kan ta med sig sitt digitala liv in i bilen.

Fördelar från två världar

Vårt laddhybridkoncept i Audi A8 60 TFSI e quattro kombinerar det bästa av två drivsystem. Med den effektiva elmotorn kan du resa utsläppsfritt i över 40 kilometer och på så vis hantera de flesta av dina dagliga turer på bara el. Tillsammans med den kraftfulla V6 3,0-liters TFSI-motorn genereras en systemeffekt på 330 kW (449 hk) och en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,9 sekunder. Den elektroniskt begränsade topphastigheten ligger på 250 km/h, medan topphastigheten med enbart elmotor är 135 km/h. Tack vare drivsystemets låga ljudnivå och standardluftfjädringen kan du njuta av en otroligt bekväm körtur.

Rear view Audi A8 60 TFSI e quattro
Laddhybridsystemet i siffror

Systemprestanda

330

kW

(449 hk)

Acceleration

4.9

sekunder

0 till 100 km/h

Systemvridmoment

700

Nm

Maximalt

Effektiv körning och laddning

Den intelligenta lösningen med kombinerade drivsystem gör att Audi A8 60 TFSI e quattro har låg energiförbrukning. Tack vare den prediktiva driftstrategin hanterar bilen proaktivt vägdata och kontrollerar drivlinan så att den arbetar effektivt – vilket ger längre räckvidd. Du kan såklart även aktivt påverka bilens drivning med hjälp av tre olika körlägen. När det är dags att ladda elmotorn erbjuder vi ett antal smarta lösningar för detta. Audi e-tron Charging Service ger dig till exempel tillgång till offentliga laddningspunkter i Europa.

Rear view Audi A8 60 TFSI e quattro

En förstklassig kupé

Komfort står i fokus i Audi A8 60 TFSI e quattro. Utnyttja till exempel den standardinstallerade parkeringsklimatanläggningen som kyler ner eller värmer upp interiören innan du börjar köra. Du aktiverar den snabbt och enkelt via myAudi-appen². Med tillvalet automatisk klimatkontroll med 4 zoner kan du ställa in temperatur och luftfördelning separat för passagerarna i baksätet. Dessutom ingår ett allergenfilter som filtrerar bort damm och dålig lukt. Med tillvalet Individual Comfort Contour Seats höjer du komfortnivån ytterligare i baksätet, genom bland annat inställningsfunktioner för ryggstödet och individuell värme och ventilation.

Interior Audi A8 60 TFSI e quattro

Upplev digitalisering

Audi A8 60 TFSI e quattro är utrustad med ett flertal användbara funktioner som förser passagerarna med omfattande information – och gör resan lite roligare. MMI navigation plus med MMI touch response är förarens huvudkontrollcenter och ger tillgång till vårt breda utbud av Audi connect³-tjänster – och standardsystemet Audi virtual cockpit ger överblick av den viktigaste informationen om bilen. Passagerarna i baksätet kan använda tillvalet Rear Seat Remote för att styra olika klimat-, sätes- och komfortfunktioner i den bakre delen av bilen. Tillvalet Rear Seat Entertainment med två avtagbara pekplattor ger tillgång till streaming, fordonsdata och navigationsfunktioner.

Rear Seat Entertainment in the Audi A8 60 TFSI e quattro
Mer om reglagekoncept och infotainment

Smakfull design

Audi A8 60 TFSI e quattros¹ yttre förkroppsligar sportig elegans och finess. Slående detaljer i designen särskiljer bilen från andra laddhybridbilar, såsom den unika ljussignaturen på den främre stötfångaren och de 19-tums 5-ekrade turbinfälgarna i aluminium. Exteriörpaketet krom som ingår som standard ger Audi A8 en ännu exklusivare touch.


Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
  • Exteriörpaketet krom är standard på Audi A8 och ger dig en kylargrill och sidoluftintag i titansvart, exklusiv finish.

  • Audi A8 60 TFSI e quattro¹ är en sportig lyxsedan med ett smart och innovativt drivsystem.

  • Laddhybridsystemet genererar en effekt på 330 kW (449 hk).

  • Bagageutrymmet i Audi A8 60 TFSI e quattro¹ uppgår till 390 liter. Det plana golvet gör det enkelt att använda bagageutrymmet smart.

  • Generösa utrymmen för förare och passagerare – och högkvalitativa material – kännetecknar interiören i Audi A8.

  • Som tillval finns ett omfattande entertainmentutbud för passagerarna i baksätet.

  • Färgdisplayerna i standardinfotainmentsystemet MMI Navigation plus med MMI touch response ger haptisk och akustisk återkoppling när du trycker på en knapp.

  • Tillvalet Bang & Olufsen Sound System med 3D-ljud ger en musikupplevelse i världsklass.

  • Den gemena bokstaven e bak på Audi A8 60 TFSI e quattro¹ vittnar om att det är en laddhybridbil.

2
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Kompatibel med Apple iOS 10.0 och Android 6 eller senare. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
3
Mer information om Audi connect finns på www.audi.com/connect och hos din Audi-partner.
4
Google och Google-logotypen är registrerade varumärken för Google Inc.
5
Observera att assistanssystem ger stöd åt föraren under körning endast inom respektive systems begränsningar. Ansvaret och den uppmärksamhet som krävs för körningen ligger alltid hos föraren.