Audi A8 L > A8 > Audi Sverige
Nya Audi A8 L
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 10,3–7,1 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 233–186 g/km

Storartad – rakt igenom.
Nya Audi A8 L.

En bil som ger dig en smak av framtiden redan idag. En bil som med sin design, elegans och dynamik gör den till något alldeles unikt – en bil i en klass för sig. Och för dig. Med massor av assistanssystem, ett nytt superintuitivt manöverkoncept och, framförallt: ännu mer plats! Gör din personliga oas i baksätet flexiblare och bekvämare än någonsin – och njut av den rent storartade lyxen. I nya Audi A8 L.

En föregångare med anor

Dekordetaljerna i nya Audi A8 L andas prestige och dynamik. Och trots den nya exteriören kan man tydligt spåra drag från den första quattron, inte minst på de kraftigt utställda hjulhusen.

Nya Audi A8 L, från sidan.
Tungt vägande lättviktskonstruktion
Precis som sina föregångare är Audi A8 L byggd med innovativ lättviktsteknik. Skälen är tungt vägande: tack vare sitt Space Frame-koncept och sina noga utvalda material väger bilen mindre. Samtidigt har karosstyvheten kunnat ökas med mer än 30%!
Mer om säkerhet

Bjuder på ännu mer komfort och dynamik: det aktiva AI-chassit

En speciell finess med nya Audi A8 L är det aktiva AI-chassit som märkbart förfinar både komforten och kördynamiken.

Även som laddhybrid

Uppgradera till en laddbar Audi med sportig körupplevelse med lägre klimatpåverkan. Välj en laddbar Audi med en stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass. För dig som kör kortare sträckor upp till 45 kilometer finns möjlighet till en helt elektrisk körupplevelse. Med en Audi laddhybrid har du förutsättningar för en flexibel körupplevelse med låga CO₂-utsläpp och lägre bränslekostnader.

Läs mer om A8 L TFSI e
Generous interior lighting in the new Audi A8 L.

Elegans i nytt ljus

Med sitt flerfärgade ljus och sina precisa ljusledare kan miljöbelysningspaketet alltid skapa rätt stämning i kupén. Invändigt har både designen och kvalitén tagits till nya höjder.

Mer om interiören
Specifikationer
400

funktioner kan anpassas individuellt

41

assistanssystem

8

material- och färgalternativ

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171005.jpg
1920x1080_InlineMediaGallery_AA8_171005.jpg
 • Audi LTE Advanced kopplar upp dig mot omvärlden. Med överföringshastigheter på upp till 300 Mbit/s.

 • Bakpartiet präglas av de eleganta OLED-baklyktorna i 3D-design som med sin steglösa ljusintensitetsreglering både är energisnålare och syns bättre.

 • Från fronten med sin breda, vertikala single frame-grill, via de svepande, muskulösa karosslinjerna, hela vägen till det sluttande bakpartiet, utstrålar Audi A8 L sportig elegans, hög klass och progressiv status.

 • Ingen annan bil i lyxklassen bjuder sina passagerare på så gott om utrymme som Audi A8 L. Större finns helt enkelt inte.

 • Många inställningar och mediafunktioner kan styras direkt från baksätet. Fjärrkontrollen för baksätet –”Rear Seat Remote” – är en medtagbar 5,7” stor OLED-pekskärm.

 • De lättanvända pekskärmarna i Audi A8 L ger dig akustisk och haptisk respons på dina kommandon.

 • Innovativ teknik och exklusivitet i skön förening kännetecknar detta banbrytande manöverkoncept.

 • En 10,1" stor pekskärm utgör själva kärnan i det nya manöverkonceptet. En annan nyhet är det optimerade navigationssystemet. Genom att själv lära sig vilka vägar du brukar köra, kan det ge dig personligt anpassade sökförslag. Dessutom innehåller kartan detaljerade 3D-modeller av storstäder i Europa – för en mycket naturtrogen återgivning på skärmen.

 • Utvalda material. Perfekt utförande. Interiören i A8 L lämnar inget övrigt at önska.

 • Audi exclusive ger dig möjlighet att anpassa din Audi A8 L efter dina egna önskemål. Bli din egen designer och kombinera olika sorters läder med fritt valbara färger på sömmarna, eller välj din egen favoritkulör på lacken.

 • Med sina 23 högtalare runt om i kupén, svarar Bang & Olufsen Advanced Sound System för en ljudupplevelse som också den är av högsta klass.