A8 L TFSI e > A8 > Audi Sverige
Der neue Audi A0
Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 2,6–2,4 l/100km | El: 21,3–21,2 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 60–55 g/km

L som i lyx, L som i laddhybrid.
Audi A8 L 60 TFSI e quattro.

Elegans, utrymmen, komfort och smartness är fördelade över 5,3 meter i Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Den förlängda limousinversionen av Audi A8 är ett praktverk som med vår innovativa laddhybridteknik får ytterligare en dimension. Drivsystemet utgörs av en effektiv elmotor för utsläppsfri körning på kortare sträckor och en kraftfull integrerad förbränningsmotor för längre. Och precis som vanligt erbjuder Audi A8 L allt du kan förvänta dig i form av bekvämlighet – i kombination med den senaste tekniken.

Två motorer, en mängd fördelar

Trots att Audi A8 L är över fem meter lång tar du dig från 0 till 100 km/h på bara 4,9 sekunder. Bilen uppnår dessa imponerande accelerationsvärden tack vare en systemeffekt på 330 kW (449 hk). Laddhybridsystemet består av två komponenter: en effektiv elmotor som låter dig köra de flesta av dina dagliga turer – upp till 46 kilometer (uppmätt i enlighet med WLTP) – på enbart el, och en V6 3,0-liters TFSI-motor som tar dig till ditt mål på längre resor. Topphastigheten med enbart elmotor är 135 km/h. Tack vare drivsystemets låga ljudnivå och standardluftfjädringen kan du njuta av en körtur med komfort utöver det vanliga.

A8
Laddhybridsystemet i siffror

Prestanda

330

kW

(449 hk)

Acceleration

4,9

sekunder

0 till 100 km/h

Vridmoment

700

Nm

Maximalt

Effektiv att köra, enkel att ladda

Den intelligenta lösningen med kombinerade drivsystem gör att Audi A8 60 TFSI e quattro har låg energiförbrukning. Tack vare den prediktiva driftstrategin hanterar bilen proaktivt vägdata och kontrollerar drivlinan så att den arbetar effektivt – vilket ger längre räckvidd. Du kan såklart även aktivt påverka bilens drivning med hjälp av tre olika körlägen. När det är dags att ladda elmotorn erbjuder vi ett antal smarta lösningar för detta. Audi e-tron Charging Service ger dig till exempel tillgång till offentliga laddningspunkter i Europa.

A8

Utomordentlig interiör

Komfort är A och O i Audi A8 L. De högkvalitativa sätena erbjuder felfri bekvämlighet samt värmereglage och bra sidostöd både i fram- och baksätena. Våra absolut bästa säten utgörs av tillvalet Comfort Individual Contour Seat. Utöver den pneumatiska inställningsfunktionen för sätet och ryggstödet är dessa säten även försedda med ventilationsfunktion i tre steg. I standardutrustningen ingår även multifunktionsratt i läder, sätesvärme fram och bak, parkeringsklimatanläggning, reglageknappar med glasimitation och högkvalitativa designdetaljer.

A8
Mer om komfort

Upplev digitalisering

Audi A8 60 TFSI e quattro är utrustad med ett flertal användbara funktioner som förser passagerarna med omfattande information – och gör resan lite roligare. MMI navigation plus med MMI touch response är förarens huvudkontrollcenter och ger tillgång till vårt breda utbud av Audi connect³-tjänster – och standardsystemet Audi virtual cockpit ger överblick av den viktigaste informationen om bilen. Passagerarna i baksätet kan använda tillvalet Rear Seat Remote för att styra olika klimat-, sätes- och komfortfunktioner i den bakre delen av bilen. Tillvalet Rear Seat Entertainment med två avtagbara pekplattor ger tillgång till streaming, fordonsdata och navigationsfunktioner.

A8
Mer om reglagekoncept och infotainment


A8
A8
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_E-TRON_171008.jpg
1920x1080_AA8_E-TRON_171008.jpg
  • Den kraftfulla grillen, de slående strålkastarna och de stora sidoluftintagen bildar tillsammans Audi A8 L 60 TFSI e quattros¹ imponerande front.

  • Tack vare en total längd på 5,3 meter erbjuder Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ gott om utrymme för alla passagerare.

  • Du kan enkelt och bekvämt ladda Audi A8 L60 TFSI e quattro¹ antingen hemma eller på resande fot.

  • 19-tums 5-ekrade turbinfälgar i aluminium är standard för denna bil.

  • Bakpartiets nedre del präglas av kromade designelement.

  • Exteriörpaketet krom är standard på Audi A8 L och ger dig en kylargrill och sidoluftintag i titansvart, exklusiv finish.

  • En exklusiv specialversion av höger baksäte finns som tillval i Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹.

  • När du använder pekskärmarna i Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ får du haptisk och akustisk återkoppling.

  • Namnet indikerar att det rör sig om en kombination av förbränningsmotor, elmotor och quattro-fyrhjulsdrift.

2
Mer information om Audi connect finns på www.audi.com/connect och hos din Audi-partner.
3
Google och Google-logotypen är registrerade varumärken för Google Inc. ⁴Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Kompatibel med Apple iOS 10.0 och Android 6 eller senare. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
4
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Kompatibel med Apple iOS 10.0 och Android 6 eller senare. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
5
Observera att assistanssystem ger stöd åt föraren under körning endast inom respektive systems begränsningar. Ansvaret och den uppmärksamhet som krävs för körningen ligger alltid hos föraren.