A3 Sportback TFSI e > A3 > Audi Sverige
A3 Sportback TFSI e

A3 Sportback TFSI e

Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 1,3–1,0 l/100km | El: 15,4–14,2 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 31–24 g/km

Nya Audi A3 Sportback TFSI e

Helelektrisk, hybrid eller förbränningsmotor: som en laddhybrid med alla drivtyper erbjuder Audi A3 Sportback TFSI e² kraftfull prestanda. Sportbacks exteriör indikerar också bilens dynamik, smidighet och drivkraft. Dess interiör förenar design, funktionalitet, användbarhet och digitalisering.

Audi A3 Sportback TFSI e i siffror

Elektrisk räckvidd*

66

km

Upp till

Acceleration

7,6

sek

0 till 100 km/h

Systemeffekt

150

kW

(204 hk)

Vy snett framifrån på Audi A3 Sportback TFSI e

Flexibel körglädje: tekniken

Som laddhybrid kombinerar Audi A3 Sportback TFSI e fördelarna med både en förbränningsmotor och en elmotor. I kombination med ett litiumjonbatteri ger elmotorn ett sportigt stöd till 1,4-liters TFSI-motorn men imponerar också i det helelektriska läget. Motorn och elmotorn erbjuder en sammanlagd effekt på upp till 150 kW (204 hk). Som ett resultat accelererar bilen från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder. Fjädringen i Audi A3 Sportback TFSI e är sportig och balanserad, vilket ger en tillfredsställande jämvikt mellan dynamik och körkomfort.

Anpassad till kraven: Prestandan

Audi A3 Sportback TFSI e kombinerar det bästa av två världar: I det helelektriska läget är den mycket tyst och producerar noll lokala utsläpp. Trots den låga ljudnivån har elmotorn en kraftfull effekt. Detta beror på att elmotorer har fördelen av att kunna utnyttja ett imponerande vridmoment redan från början. Dessutom möjliggör förbränningsmotorn sportiga manövrar på långa resor utan att behöva stanna och ladda om. Helelektrisk, delvis elektrisk eller förbränningsmotor – prestandan hos Audi A3 Sportback TFSI e kan skräddarsys efter förarens krav.

Vy snett uppifrån på Audi A3 Sportback TFSI e
Frontvy Audi A3 Sportback TFSI e

Val av drivningstyp: Fyra körlägen

Drivkonceptet är utformat för att majoriteten av vardagens korta sträckor ska kunna köras helt elektriskt. I Audi A3 Sportback TFSI e regleras vilken drivningstyp som används via fyra olika körlägen: helt elektrisk drift (EV), primär användning av förbränningsmotorn för att upprätthålla (bevara) eller öka (ladda) batteriets laddningsnivå för senare elektrisk drift, eller effektiv växelverkan (hybrid).

Digital och intuitiv: Displayen

Laddhybridens helt digitala kombiinstrument – Audi virtual cockpit – har en integrerad effektmätare. Denna visar systemets totala effekt och körläget, samt batteriets laddningsnivå och återstående räckvidd. Dessutom anger effektmätaren om energi återvinns eller inte genom bromsenergiåtervinning och matas in i batteriet.

Dynamisk och slående: Exteriören

Audi A3 Sportback TFSI e har en kompakt hållning på vägen. Dess breda, sexkantiga Singleframe-grill dominerar utseendet framifrån. Den V-formade axellinjen går från strålkastarna till bakljusen vilket får bilen att se längre ut. Hjulhusen och de slående skulderlinjerna accentueras. Audi kallar denna progressiva design quattro-blisters. De kraftigt sluttande C-stolparna ger denna femdörrarsbil en övertygande visuell fart. TFSI e-märket på bagageluckan signalerar att detta är en medlem i Audis laddhybridfamilj.

Sportig och elegant: Interiören

Interiören* i Audi A3 Sportback TFSI e kännetecknas av instrumentpanelens och mittkonsolens svarta panelutförande. Förarplatsens bredd betonas av horisontella linjer och ytor med tydlig design. Förarplatsen är designad helt och hållet med föraren i åtanke. Även den nydesignade manöverenheten för klimatreglering har vinklats något mot föraren. Det tillvalbara paketet för kontur- och omgivningsbelysning, som erbjuder ett urval av 30 färger för en mer atmosfärisk interiör, förstärker bilens individualitet.

*Bilden visar en särskild rattdesign med greppdetektering; finns endast i kombination med den adaptiva körassistenten, adaptiv körassistent med nödassistent eller assistanspaket med MMI-navigering med MMI touch.

Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.

Titta igen på nya
Audi A3 Sportback TFSI e

360 graders exteriör vy Audi A3 Sportback TFSI e