Komfort > Teknik & funktioner > Audi Sverige
Ljus interiör från baksätet av en Audi A8

Komfort

För alla sinnen

En resa i en Audi är en komfortabel upplevelse. Både för föraren och passagerarna. Men det kommer inte självklart. Vi arbetar ständigt med att optimera komforten. För alla sinnen.

Baklucka med komfortöppning

Öppna bakluckan genom att sparka med foten under den bakre stötfångaren. Där sitter nämligen en sensor som känner av rörelsen och öppnar bakluckan. En bekväm funktion om man har händerna fulla. Har man inte det kan man också öppna bakluckan med ett knapptryck på nyckeln.

Relaxsäte med massagefunktion

Relaxsätet med fotmassasgefunktion i Audi A8 ger maximal avslappning för passagerarna. Massagefunktionen består av 18 olika tryckluftstyrda kuddar och har åtta olika program med tre intensitetsnivåer. Det elmaövrerade och uppvärmda fotstödet ger extra mycket komfort vid långa resor.

Adaptiv luftfjädring

Audis adaptiva luftfjädring är mångsidig och erbjuder både balanserad komfort och sportighet. Beroende på hastighet, vägens egenskaper och förarens preferenser så kontrolleras fjädringens höjd individuellt – vilket gör körningen lugn och balanserad. Systemet är individuellt designat för varje specifik modell. På framvagnen på de flesta modeller är stötdämparna inkapslad av luftfjädringen, medan de är separerade på bakvagnen. På Audi A8 är dock tryckluftsfjädrarna monterade direkt på hjulupphängningen.

Kontrollenheten för chassit (ECP) styr varje stötdämpare individuellt och kontrollerar dem med ett intervall på bara ett fåtal millisekunder. Därför kan den blixtsnabbt ställa om och anpassa sig efter rådande väglag.

Ljudupplevelse

Det ska vara sjävklart att varje Audi kommer med en bra ljudupplevelse. Därför har vi en ljud- och akustikutvecklingsavdelning med ett stort antal ljudingenjörer som säkerställer att ljudupplevelsen blir optimal i alla våra modeller. Därtill samarbetar vi också med premiumljudtillverkarna Sonos och Bang & Olufsen. Beroende på modell finns ljudsystem från dessa tillverkare som tillval.

Audi connect-nyckel

Gör din smartphone till din digitala bilnyckel och ingen bilnyckel behövs längre. Nu behöver du inte längre lämna över nyckeln personligen när någon annan ska använda bilen. Audi connect-nyckeln fungerar även när smartphonens batteri är svagt eller tomt. Erbjuds i dagsläget endast för utvalda Android-smartphones.

Se vilka telefoner som är kompatibla här

Blev du nyfiken?

Se vilken modell som passar dig.

Tillvalen för varje modell är begränsade. När du bygger en viss modell visas vilka tillval som är tillgängliga.