Förarmiljö > Teknik & funktioner > Audi Sverige

Förarmiljö

Upplev Audi från insidan

En Audi är en bil som ska köras. Det märks när man sätter sig bakom ratten.

Virtual cockpit

Audi Virtual Cockpit är ett helt digitalt instrumentkluster med en 12,3-tums TFT-skärm. Beroende på bilmodell har den antingen en 1440x540 eller 1920x720-upplösning. Det gör ett den kan återge skarp och detaljrik grafik.

Föraren väljer själv vad som visas Audi Virtual Cockpit och kan välja mellan allt ifrån en klassisk hastighetsmätare och varvräknare, navigation, media och information från assistanssystemen*. I skärmens nedre kant syns alltid yttertemperaturen, klockan och vägmätaren – samt eventuella varnings- och informationssymboler.

Head up-display*.

Head Up-displayen projicerar relevant och lättsmält information direkt i förarens synfält. Det kan exempelvis vara navigationsinstruktioner, varningsmeddelanden och hastighet. Ögat uppfattar snabbt informationen utan att föraren behöver titta bort från vägen.

Virtuella backspeglar

I samband med introduktionen av Audi e-tron introducerades också digitala virtuella backspeglar för första gången. Det innebär att sidobackspeglarna ersätts av kameror, vilket möjliggör en mer aerodynamisk form. Kamerans ljuskänslighet anpassas automatiskt och gör att de fungerar precis lika bra i en tunnel som i direkt solljus. En uppvärmningsfunktion gör att kamerorna inte riskerar att frysa eller imma igen.

Videon visar virtuella backspeglar i en Audi e-tron.

Audi assistent

Använd rösten för att styra bilens funktioner. Be helt enkelt Audi assistent* att hjälpa dig, exempelvis om en väderleksrapport, navigationsinformation eller bara ett byte av radiostation. Det bästa är att Audi assistent lär sig ditt körmönster och vad du vill ha. Därmed kan den föreslå funktioner och ändringar  – utan att du behöver be om det.

Smartphone interface

Vill du kunna använda ditt välbekanta innehåll på din smartphone under körning? Audi smartphone interface ansluter din smartphone till din bil genom att implementera Apple Car Play och Android Auto i din Audi. 

Smartphone interface ger dig också tillgång till innehåll som navigering, telefonsamtal, musik och utvalda tredjepartsappar under körning. Ditt smartphoneinnehåll överförs sömlöst direkt till MMI-displayen och kan därmed användas bekvämt via MMI eller röststyrning. Lägg enkelt till via Functions on Demand i efterhand för att konfigurera din Audi och ta reda på hur väl Audi smartphone interface uppfyller dina behov.

Audi Application Store*

Du kan använda flera populära appar, exempelvis Spotify eller Youtube, direkt genom MMI-systemet i din Audi – utan att gå omvägen via din smartphone.


Man in the Audi taps on the Audi display

Lätt att hitta, lätt att använda. Populära appar, exempelvis Spotify och Youtube, kan laddas ned från Audi Application Store i MMI-systemet. Apparna som installeras hittar du sedan enkelt på hemskärmen i MMI-systemet.

e-tron route planner

Våra elbilar har samma navigation som finns i Audi MMI, men det har blivit kryddat med funktioner som är nödvändiga för elbilsförare. e-tron route planner räknar ut den snabbaste rutten, beaktar förarens körstil och räknar med tiden för laddstopp när den totala restiden summeras.

MMI display

Navigera, kommunicera och upplev Audis senaste infotainmentfunktioner. Oavsett vilket MMI-system din Audi är utrustad med har du tillgång till snabba, högupplösta touchskärmar med all information och underhållning du behöver. Så att resan i din Audi blir så bekväm som du kan förvänta dig.

Panoramadisplayer. Med Audi Q6 e-tron kan du för första gången uppleva de futuristiska OLED-displayerna i en Audi, som består av Audi virtual cockpit plus (11,9″) och MMI-mittdisplay (14,5″).

Blev du nyfiken?

Se vilken modell som passar dig.

Tillvalen för varje modell är begränsade. När du bygger en viss modell visas vilka tillval som är tillgängliga.