Förarmiljö > Teknik & funktioner > Audi Sverige

Förarmiljö

Virtual exterior mirrors

Audi smartphone interface
MMI touch skräm
  • AA6_D_181002_1_1920x1080.jpg

    Den största styrkan hos MMI touch response är den haptiska feedbacken som ges när man använder skärmen. Det räcker helt enkelt inte att bara nudda skärmen utan användaren måste göra ett litet tryck för att systemet ska reagera. När man trycker på skärmen får man en bekräftande vibration i fingret. Den vibrationen utlöses av att skärmen rör sig lite i sidled, ungefär lika mycket som tjockleken på ett hårstrå, samtidigt som ett klickljud hörs i högtalarna.

    Systemet har ytterligare funktioner som gör det mer användarvänligt. När ett finger nuddar en ikon så bekräftas det genom aningen en animation eller att den byter färg. Dessutom är ikonerna, precis som på moderna smartphones, känsliga för långa tryck och hårda tryck. Det går till exempel att trycka ned och hålla kvar fingret på en ikon och sedan flytta den om man så önskar.

  • E-TRON_2020_0939_1920x1080-2.jpg

    En andra touchskärm i mittkonsolen används för att justera klimatanläggningen och andra bekvämlighetsfunktioner. Föraren kan spara en inställning som en favorit för att enkelt och snabbt kunna hitta önskade inställningar. Skärmens storlek är 8,6 tum och upplösningen är 1280x660 pixlar. Denna skärm är också ergonomiskt fördelaktig eftersom handleden kan vila på växelväljaren medan man gör inställningar på skärmen.

    Båda skärmarna har en så kallad anti-fingeravtrycksbehandling som gör det extra enkelt att torka bort fingeravtryck. Skärmarna är dessutom designade för att bryta upp direkt solljus vilket minskar risken för att föraren bländas av reflektioner. Det översta lagret är härdat och därmed mycket tåligt mot repor.

 

Blev du nyfiken?

Se vilken modell som passar dig.

Tillvalen för varje modell är begränsade. När du bygger en viss modell visas vilka tillval som är tillgängliga.