fler modeller > Vårt hållbarhetsarbete > Audi Sverige

Vårt hållbarhetsarbeteFler än 20 helelektriska modeller 2026

År 2021 fördubblade Audi sitt utbud av helelektriska modeller och har därmed för första gången fler elbilar än förbränningsmotorbilar på marknaden. Med Audi e-tron GT quattro, Audi RS e-tron GT och de första helelektriska modellerna i kompaktsegmentet, Audi Q4 e-tron och Audi Q4 Sportback e-tron, har Audis elektriska portfölj utökats med ytterligare fyra modeller. År 2026 planerar vi att erbjuda fler än 20 helelektriska modeller.

Även i fråga om investeringsplanering gör Audi en tydlig satsning på elektromobilitet: Volkswagenkoncernen har för avsikt att satsa cirka 18 miljarder EUR på elektrifiering och hybridisering mellan 2022 och 2026, enligt den planeringsrunda som godkändes i slutet av 2021. Med investeringar på totalt cirka 37 miljarder EUR innebär detta att nästan hälften av utgifterna är öronmärkta för utveckling av framtida fordonsprojekt.


Se mer av vårt hållbarhetsarbete

 • SQ8e_ae_2022_4530_without_Cast_3x2.jpg
  E-roadmap: Tydlig vision på vägen mot elektromobilitet

  Audi är på väg att omvandlas till en leverantör av hållbar elektrisk premiummobilitet. På sin väg följer varumärket med de fyra ringarna en ambitiös elektrifieringsstrategi, som från steg ett ger den tydlighet som krävs för övergången till elektromobilitetens era.

  Läs mer
 • Bryssel-e-tron-A193043_3x2.jpg
  Från utfasning av fossila bränslen till cirkulär produktion

  Audi har satt som mål att hela företaget ska vara nettokoldioxidneutralt år 2050. Denna målsättning gör att företaget står inför en stor omvandling. Olika åtgärder för att uppnå detta mål har redan genomförts i hela värdekedjan. Audis produktionsanläggningar världen över är redan inställda på att fungera nettokoldioxidneutralt år 2025.

  Läs mer
 • A201649_large_3x2.jpg
  Återvunna PET-flaskor blir klädsel

  Interiört används återvunnet material i isolering och dämpningsmaterial, och golv- och bagagerumsbeklädnad. I S line interiör är sportstolarna klädda med mikrofibermaterialet Dinamica i kombination med konstläder. Dinamicaklädseln består till 45 procent av polyesterfiber från återvunna PET-flaskor, gamla textilier och fiberrester. I Audi A3 finns upp till 45 stycken 1,5-liters PET-flaskor i sätena.

  Läs mer