Fler än 20 helelektriska modeller 2026

Vårt hållbarhetsarbete

Fler än 20 helelektriska modeller 2026

Sedan 2021 har Audi fler elbilar än förbränningsbilar på marknaden. Ett faktum som visar att vi menar allvar med vår elektrifiering. Vi planerar dessutom att år 2026 erbjuda fler än 20 helelektriska modeller. Idag består vår elbilsflotta av suvarna Q8 e-tron, Q8 e-tron Sportback, SQ8 e-tron och SQ8 e-tron Sportback, e-tron GT, RS e-tron GT, Q6 e-tron, SQ6 e-tron, Q4 e-tron och Q4 e-tron Sportback. Och fler elbilar följer.

Även i fråga om investeringsplanering gör Audi en tydlig satsning på elektromobilitet: Volkswagenkoncernen har för avsikt att satsa cirka 18 miljarder EUR på elektrifiering och hybridisering mellan 2022 och 2026, enligt den planeringsrunda som godkändes i slutet av 2021. Med investeringar på totalt cirka 37 miljarder EUR innebär detta att nästan hälften av utgifterna är öronmärkta för utveckling av framtida fordonsprojekt.

Se mer av vårt hållbarhetsarbete 

E-roadmap: Tydlig vision på vägen mot elektromobilitet

Audi är på väg att omvandlas till en leverantör av hållbar elektrisk premiummobilitet. På sin väg följer varumärket med de fyra ringarna en ambitiös elektrifieringsstrategi, som från steg ett ger den tydlighet som krävs för övergången till elektromobilitetens era.

Miljöprojekt för havet

I Rotterdam och Bryssel hjälper vi Recycled Island Foundation att samla in plastavfall i kanalen innan det når ut i havet. Avfallet återvinns sedan och används för att bygga öar och grönområden. Läs mer om alla projekt Audi Environmental Foundation driver.