En verklig uppdatering

En verklig uppdatering

Audi erbjuder flera funktioner som gör upplevelsen med bilen till något speciellt. För utrustningsexperten Stephanie Eckardt är nya Audi Application Store en fantastisk kombination av flexibilitet, underhållning och komfort.

Stephanie Eckardt sitting inside the Audi A7 Sportback.Stephanie Eckardt sitting inside the Audi A7 Sportback.

Stephanie Eckardt tycker att det är spännande att se hur kundernas förväntningar på sina bilar har förändrats de senaste åren. Precis som hennes egna. 

”Nu för tiden vill många att deras bil ska vara en del av deras digitala värld. Den ska vara lika kraftfull och mångsidig som deras smartphone”, förklarar Eckardt, som genom sitt arbete som utrustningsexpert på Audi har drivit den digitala utvecklingen i bilar över tio år. 

Hon ser nya Audi Application Store* som nästa steg och som en verklig uppgradering – för när användarna väl är ute på vägarna blir de lite mindre beroende av sina smartphones.

Portrait shot of Stephanie Eckardt.Portrait shot of Stephanie Eckardt.
Close-up of the display showing the Audi Application Store.Close-up of the display showing the Audi Application Store.

"Med Audi Application Store kan vi ta underhållning och arbete i bilen till en helt ny nivå."

Stephanie Eckardt

Allt är baserat på en speciell hårdvarumodul med ett operativsystem med öppen källkod. Det ger kunderna tillgång till ett ständigt ökande antal appar som kan laddas ner i MMI-systemet utan att behöva använda en smartphone. 

”Den nya appbutiken gör det möjligt att komma åt sina favoritappar från tredje part direkt via en dataanslutning i bilen”, förklarar Eckardt. 

”Det betyder att även om man lämnar sin smartphone hemma eller får slut på data så kommer man inte att ha några problem med att använda sina favoritappar, eftersom de är tillgängliga direkt i bilen.”

Audi Application Store utmärker sig med ett marknadsanpassat utbud av appar. Olika appar kan laddas ner beroende på vilken kontinent kunden befinner sig på. Nyckeln till denna flexibilitet ligger i systemets Android-baserade plattform. Det gör att Audi kan reagera snabbt och flexibelt utifrån användarens krav.

”Tidigare var det relativt tidskrävande att utveckla nya funktioner för infotainment”, berättar Eckardt. 

”Med det Android-baserade systemet kan både vi och våra innehållsleverantörer själva utveckla appar och erbjuda dem till våra kunder för nedladdning i butiken.” 

An overview of the apps available in the app store.An overview of the apps available in the app store.
An overview of the apps available in the app store.An overview of the apps available in the app store.

Att ta fram digitala tjänster som Audi Application Store för Audi-bilar är Stephanie Eckardts passion. Genom att analysera konkurrensen och genomföra marknadsundersökningar arbetar hon och hennes kollegor ständigt med att lära känna de mest populära funktionerna och identifiera nya kundönskemål i ett tidigt skede. 

Just nu kan man välja appar från kategorier som musik, video, spel, navigering, parkering, laddning, produktivitet, väder och nyheter. Regelbundna mjukvaruuppdateringar säkerställer att utbudet i Audi Application Store fortsätter att växa. 

Stephanie Eckardts personliga höjdpunkter just nu är ljudboks- och musikapparna. 

”En stor fördel med Audi Application Store är den bra nätverkskvaliteten som erbjuds av ett system som är permanent integrerat i bilen”, säger Eckardt entusiastiskt. 

Tack vare takantennen kan vi kringgå bilens avskärmningseffekt och anslutningen är ofta stabilare och till och med starkare än en smartphones. Detta gör att appar kan laddas ner och användas snabbare. 

”Musik- och videostreaming är stabilare och mindre känsligt för störningar, och jag kan mycket väl föreställa mig att vi kommer att kunna ta underhållning och arbete i bilen till en helt ny nivå i framtiden”, säger Eckardt.

Audi Application Store finns som tillval i utvalda modeller som är utrustade med den senaste hårdvaran och mjukvaruklustret MIB 3 (tredje generationens modulära infotainmentplattform), oavsett drivteknik. 

För några veckor sedan, minns Eckardt, satt hon och hennes två barn fast i sin privata familjebil på en motorväg i södra Tyskland – utan Audi Application Store.

”Det hade varit det perfekta tillfället för Application Store, skulle jag säga. Mobiltäckningen var usel och barnen i baksätet blev snabbt otåliga. Ljudboks-, spel- eller karaokeapparna skulle säkert ha underhållit oss i den här stressiga situationen.”

Text: Nadia Riaz-Ahmed, Patrick Morda ― Foto: Robert Fischer