Q3 Sportback TFSI e > Q3 > Audi Sverige
Audi Q3 Sportback TFSI e

Q3 Sportback TFSI e

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 1,7–1,4 l/100 km bensin| 15,9–14,6 kWh/100 km el
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 38–33 g/km

Elektrifierande look.
Audi Q3 Sportback TFSI e.

Sportig och elektrifierande. Audi Q3 Sportback TFSI e. Med en innovativ laddhybriddrift som räcker i upp till 49 kilometer³ i helelektriskt läge med noll lokala utsläpp. De uttrycksfulla stötfångarna och den coupéliknande taklinjen förmedlar en sportig, dynamisk aura.

Sportig kombination

Dynamisk kombination av elektrisk drift och en förbränningsmotor. Audi Q3 Sportback TFSI e erbjuder en kombinerad systemeffekt på 180 kW (bränsleförbrukning vid blandad körning: 1,7–2,0 l/100 km; energiförbrukning vid blandad körning: 16,5–17,5 kWh/100 km; CO₂-utsläpp vid blandad körning: 39–46 g/km) samt 400 Nm i vridmoment. Detta tillåter, vid användning av boost-funktionen*, en acceleration från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder. På längre sträckor tar förbränningsmotorns beprövade räckvidd dig till ditt resmål utan problem.

Elektrifierande korta resor

Kör många korta resor i helelektriskt läge – behagligt tyst och med noll lokala utsläpp. Med ett fulladdat batteri kan du uppnå en elektrisk effekt på 85 kW (116 hk) och ett elektriskt vridmoment på 330 Nm. Den helelektriska räckvidden ligger på 49 km* och topphastigheten på upp till 140 km/h.

Audi Q3 Sportback TFSI e bakifrån
 
Audi Q3 Sportback TFSI e MMI-display
 

Skräddarsydd för dig

Med full laddning startar Audi Q3 Sportback TFSI e alltid i helelektriskt EV-läge, vilket startar förbränningsmotorn endast när den behövs. När du anger ett resmål i navigationssystemet byter bilen till hybridläge. Med hjälp av en mängd ruttdata hanterar din Audi samspelet mellan de två drifterna så att du kan slutföra så många resor som möjligt i helelektriskt läge. MMI låter dig välja mellan ytterligare körlägen: slutför korta vardagsresor i helelektriskt EV-läge eller använd förbränningsmotorn som primär kraftkälla för att spara batteriladdningen inför en framtida körning med eldrift (Hold-läge) eller öka den (laddningsläge) *.

Audi Q3 Sportback TFSI e i siffror

Systemeffekt

180

kW

(245 hk)

Acceleration

7,3

s

0 to 100 km/h

Elektrisk räckvidd*

49

km

Upp till

Audi Q3 Sportback TFSI e Audi virtual cockpit

Plats för digital bekvämlighet

Effektmätaren i Audi virtual cockpit visar systemets totala uteffekt, körläget och batteriets laddningsnivå. I mitten visas den återstående räckvidden för Audi Q3 Sportback TFSI e, precis som i myAudi-appen*.

Audi Q3 Sportback TFSI e laddning

Enkel laddning i hemmet

Njut av fördelarna med elektrisk drift och ladda din Audi Q3 Sportback TFSI e med e-tron-laddsystemet Compact (standard) hemma i hushållsuttag eller industriuttag med en laddningskapacitet på upp till 3,7 kW*.

Så här sportig kan en SUV vara

Styrka och precision – i varje detalj. Den åttakantiga Singleframe-grillen i Titanium Black, de trapetsformade luftintagen och de uttrycksfulla stötfångarna med plant blad är utmärkande för den tredimensionella designen och ger Audi Q3 Sportback TFSI e en självsäker och dynamisk look. Fästelementen i kontrasterande färg och den coupéliknande taklinjen inklusive takkantsspoilern understryker den sportiga karaktären.

Audi Q3 Sportback TFSI e strålkastare

Flexibel och bekväm

Skräddarsy interiören i din Q3 Sportback TFSI e efter dina önskemål med S line interiör. Ett fascinerande tillval som inkluderar sportsäten i antingen en kombination av tyg och konstläder med kontrasterande sömmar eller i tyg och läder.