Audi A6 Avant > A6 > Audi Sverige

Nya Audi A6 Avant
– en vinnande mildhybrid

Nya A6 Avant är en ganska unik bil. Den är lika mycket en perfekt familjebil som en briljant tjänstebil. Är det komforten? Är det designen? Är det den nya, elektrifierade motorn med mildhybrid? Oavsett är den nya generationen A6 här, med mer säkerhet och innovativ teknik än någonsin förut.

Generös kupé och unik siluett
Fronten på nya A6 Avant är lägre, bredare och djupare än tidigare. Dessutom är hjulhusen mer markerade, taklinjen tidigt sluttande och bakpartiet ganska kraftigt lutat – allt för att skapa en unik och vägvinnande siluett. Just den bakre delen av bilen framhävs extra tydligt av den sportiga takkantspoilern och den karakteristiska kromlisten. Det generösa kupéutrymmet är grädden på moset.
Läs mer om exteriör
Kupékomfort jämfört med föregående modell

+ 21

mm

längd inne i kupén

+ 14

mm

huvudutrymme bak

+ 7

mm

skulderutrymme

Storlek att räkna med

Designen i nya Audi A6 Avants interiör är optimerad för att ge förare och passagerare mer ben-, huvud- och skulderutrymme än tidigare – och samma generösa bagageutrymme som vanligt. Det delade ryggstödet i baksätet med möjlighet till genomlastning kan ställas om i förhållandet 40:20:40 och anpassas efter dina önskemål och behov. Oavsett om du är på väg till fjällen med familj och skidutrustning, eller på längre affärsresor, så får du plats med det du behöver i lastutrymmet på 565 till 1 680 liter.

Kofferraumanimation
Das Ambientelicht des neuen A6 Avant bereichert das stimmige Interieur-Design.

Designpaket

Audi A6 Avant finns i ett antal olika skepnader. Utöver basutbudet finns det fyra utrustningsvarianter att välja mellan, var och en med sitt eget färgkoncept: sport, design, design selection och – som här på bilden – S line. Materialen i de olika koncepten – från Valcona-läder till dekorkåpor i matt, borstad aluminium – är såklart tillverkade av högsta kvalitet.

Läs mer om design

Reducerad design

Maximal användningskomfort
Bland våra mest uppskattade tillval hittar du en 10,1 tum och en 8,6 tum stor HD-touch-display med touch respons-teknik som givetvis passar perfekt in i instrumentpanelen, och kompletteras av den 12,3 tum stora displayen till tillvalet Audi virtual cockpit. Flexibiliteten i våra system gör att upp till sju förare kan spara sina inställningar i personliga användarprofiler. De centrala fordonsfunktionerna kan – precis som i smartphones – placeras på en valfri position på MMI-bildskärmen genom ”Drag and Drop”. Flexibelt, bekvämt och – framför allt – enkelt.

Bedienkonzept

400

anpassningsbara funktioner

38

tillvalbara förarassistanssystem

12,3

tum

tillvalbar virtual cockpit-display

Mild-Hybrid som standard

Vid lanseringen på den europeiska marknaden erbjuds A6 Avant med två kraftfulla motorer – en dieselmotor och en bensinmotor. Alla motorer är utrustade med den nya Mild-Hybrid-teknologin.

A6 Avant Motor
Fahrdynamik

Smidigare. Följsammare. Sportigare.

Den progressiva styrningen (standard) skapar en kraftfull kördynamik genom den sportiga styrningsutväxlingen som gör bilen smidigare och följsammare, särskilt i kombination med tillvalet dynamisk fyrhjulsstyrning.

Läs mer om drivning och chassi
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AA6_A_181003.jpg
1920x1080_AA6_A_181003.jpg
  • 1. Sol: ja. Värme: nej. Den elektriskt justerbara solskyddsgardinen till tillvalet panoramasoltak förhindrar att kupén värms upp vid starkt solljus och erbjuder 100 % ljusskydd.

  • Med sin långa framvagn och djupt sluttande bakruta utstrålar knappt fem meter långa Avant elegans och sportighet.

  • Skarpa kanter och strama linjer. A6 Avant utstrålar progressivitet och dynamik, särskilt i profil.

  • A6 Avant har en sportig taklinje och coupéformad silhuett.

  • A6 Avant är redo för alla äventyr och erbjuder även i åttonde generationen tillräckligt med utrymme och dragkraft för näst intill alla fritidsaktiviteter.

  • LED-baklyktorna med karakteristisk ljussignatur är optiskt förenade av en horisontell kromlist.

  • Tillvalet panoramasoltak ger 30 % mer ljusinsläpp jämfört med sin föregångare och öppnas elektriskt.

  • I fälgutbudet för nya A6 Avant finns både eleganta och sportiga designer i storlekarna 17″ till 21″.

  • Enkelhet är det estetiska kännetecknet i kupén i Audi A6 Avant. Knappt några reglage och få knappar – displayerna till MMI touch response-användningskonceptet är helt integrerade i blackpanel-ytan.

  • Nya Audi A6 Avant besitter de digitala kvaliteterna hos Audi AI och förarassistanssystem av den senaste generationen. För säker körning och mer tid för det väsentliga.