Audi A6 Avant > A6 > Audi Sverige
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,0–5,4 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 181–141 g/km

Nya Audi A6 Avant
– en vinnande mildhybrid

Nya A6 Avant är en ganska unik bil. Den är lika mycket en perfekt familjebil som en briljant tjänstebil. Är det komforten? Är det designen? Är det den nya, elektrifierade motorn med mildhybrid? Oavsett är den nya generationen A6 här, med mer säkerhet och innovativ teknik än någonsin förut.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a6-avant-top-2021-AA6_A_181003_1.jpg
1920x1080-audi-a6-avant-top-2021-AA6_A_181003_1.jpg
  • Sol: ja. Värme: nej. Den elektriskt justerbara solskyddsgardinen till tillvalet panoramasoltak förhindrar att kupén värms upp vid starkt solljus och erbjuder 100 % ljusskydd.

  • Skarpa kanter och strama linjer. A6 Avant utstrålar progressivitet och dynamik, särskilt i profil.

  • A6 Avant har en sportig taklinje och coupéformad silhuett.

  • LED-baklyktorna med karakteristisk ljussignatur är optiskt förenade av en horisontell kromlist.

  • Tillvalet panoramasoltak ger 30 % mer ljusinsläpp jämfört med sin föregångare och öppnas elektriskt.

  • I fälgutbudet för nya A6 Avant finns både eleganta och sportiga designer i storlekarna 17″ till 21″.

  • Enkelhet är det estetiska kännetecknet i kupén i Audi A6 Avant. Knappt några reglage och få knappar – displayerna till MMI touch response-användningskonceptet är helt integrerade i blackpanel-ytan.

  • Audi A6 Avant besitter de digitala kvaliteterna hos Audi AI och förarassistanssystem av den senaste generationen*. För säker körning och mer tid för det väsentliga.

  • Med sin långa framvagn och djupt sluttande bakruta utstrålar knappt fem meter långa Avant elegans och sportighet.

Generös kupé och unik siluett
Fronten på A6 Avant är lägre, bredare och djupare än tidigare. Dessutom är hjulhusen mer markerade, taklinjen tidigt sluttande och bakpartiet ganska kraftigt lutat – allt för att skapa en unik och vägvinnande siluett. Just den bakre delen av bilen framhävs extra tydligt av den sportiga takkantspoilern och den karakteristiska kromlisten. Det generösa kupéutrymmet är grädden på moset.
Läs mer om exteriören
Kupékomfort jämfört med föregående modell

Längd inne i kupén

+ 21

mm

Huvudutrymme bak

+ 14

mm

Skulderutrymme

+ 7

mm

Storlek att räkna med

Designen i nya Audi A6 Avants interiör är optimerad för att ge förare och passagerare mer ben-, huvud- och skulderutrymme än tidigare – och samma generösa bagageutrymme som vanligt. Det delade ryggstödet i baksätet med möjlighet till genomlastning kan ställas om i förhållandet 40:20:40 och anpassas efter dina önskemål och behov. Oavsett om du är på väg till fjällen med familj och skidutrustning, eller på längre affärsresor, så får du plats med det du behöver i lastutrymmet på 565 till 1 680 liter.

Audi A6 Avant luggage capacity
Läs mer om interiören
Audi A6 Avant ambient light

Designpaket

Audi A6 Avant finns i ett antal olika skepnader. Utöver basutbudet finns det fyra utrustningsvarianter att välja mellan, var och en med sitt eget färgkoncept: sport, design, design selection och – som här på bilden – S line. Materialen i de olika koncepten – från Valcona-läder till dekorkåpor i matt, borstad aluminium – är såklart tillverkade av högsta kvalitet.

Reducerad design. Maximal användningskomfort.

Bland våra mest uppskattade tillval hittar du en 10,1 tum och en 8,6 tum stor HD-touch-display med touch respons-teknik som givetvis passar perfekt in i instrumentpanelen, och kompletteras av den 12,3 tum stora displayen till tillvalet Audi virtual cockpit. Flexibiliteten i våra system gör att upp till sju förare kan spara sina inställningar i personliga användarprofiler. De centrala fordonsfunktionerna kan – precis som i smartphones – placeras på en valfri position på MMI-bildskärmen genom ”Drag and Drop”. Flexibelt, bekvämt och – framför allt – enkelt.

Cockpit Audi A6 Avant
Läs mer om infotainment
Läs mer om ljustekniken
Läs mer om assistanssystem

Mild-Hybrid som standard

A6 Avant erbjuds med två kraftfulla motorer – en dieselmotor och en bensinmotor. Alla motorer är utrustade med den nya Mild-Hybrid-teknologin.

Audi A6 Avant in sideview
Läs mer om teknologin

Även som laddhybrid

Uppgradera till en laddbar Audi med sportig körupplevelse med lägre klimatpåverkan. Välj en laddbar Audi med en stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass. För dig som kör kortare sträckor upp till 65 kilometer finns möjlighet till en helt elektrisk körupplevelse. Med en Audi laddhybrid har du förutsättningar för en flexibel körupplevelse med låga CO₂-utsläpp och lägre bränslekostnader.

Läs mer om A6 Avant TFSI e
Headlights Audi A6 Avant

Smidigare. Följsammare. Sportigare.

Den progressiva styrningen (standard) skapar en kraftfull kördynamik genom den sportiga styrningsutväxlingen som gör bilen smidigare och följsammare, särskilt i kombination med tillvalet dynamisk fyrhjulsstyrning.

Läs mer om drivning och chassi

Privatleasa din nya Audi.

Med Audi Privatleasing får du ett enkelt bilinnehav, gör som många andra och leasa din bil. Du betalar ingen kontantinsats och betalar endast en kostnad per månad. När leasingavtalet löper ut lämnar du enkelt tillbaka din bil till din återförsäljare. Du behöver alltså inte bry dig om bilens framtida värde.

Alla modeller i vårt modellprogram går att privatleasa. Kontakta din närmsta återförsäljare så hjälper de dig med en offert för just den bil du är intresserad av.

Jag vill bli kontaktad gällande privatleasing
Audi A6 Avant parkt vor Hauseingang
Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.