Audi A6 Avant laddhybrid
Side view Audi A6 Avant TFSI e

A6 Avant TFSI e quattro

Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 1,5–1,1 l/100km | El: 20,1–18,3 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 36–27 g/km

Nu även som laddhybrid.
Audi A6 Avant TFSI e quattro.

Tack vare sin innovativa laddhybriddrift erbjuder Audi A6 Avant TFSI e quattro körglädje i alla lägen, på alla väglag – både i stan och utanför. Och precis som man kan förvänta sig av en Audi Avant passar den utmärkt till daglig användning med komfort och utrymmen i världsklass.

Perfekt familjebil och briljant som tjänstebil

Nu lanserar vi en ny version av A6 Avant laddhybrid, 50 TFSI e quattro Proline Sport. Utrustad med allt du vill ha i din nya tjänstebil quattro fyrhjulsdrift, automat, adaptiv farthållare, MMI navigation plus, sportsäten fram, 4 zons klimatanläggning, Audi Smartphone Interface och Virtual Cockpit. A6 Avant är en omtyckt modell med sin uttrycksfulla design och generösa innerutrymmen. I laddhybridversionen har du 65 kilometer elektrisk räckvidd enligt WLTP och dessutom kommer den med ett lågt förmånsvärde.

A6 Avant TFSI e
 
Audi A6 Avant TFSI e snett bakifrån framför laddstolpe

Sportig och effektiv laddhybrid

Kombinera en kraftfull förbränningsmotor med en effektiv elmotor och du får en laddhybrid från Audi. I Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro genererar motorerna tillsammans en effekt på hela 270 kW (367 hk). Med vår smarta ultrateknik kan bilar med quattro fyrhjulsdrift, som är standard i denna laddhybrid, förutse när de ska fördela kraft beroende på situation och omständigheter.

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro i siffror

Systemeffekt

270

kW

(367 hk)

Acceleration

5,7

sek

0 to 100 km/h

Elektrisk räckvidd*

65

km

Upp till

Audi A6 Avant TFSI e bakifrån

Det bästa av två motorer

Med elmotorn i Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro kan du dagligen färdas kortare avstånd på upp till 65 kilometer³ i det helelektriska läget – effektivt och utsläppsfritt – med en låg och härlig ljudnivå. Vid längre resor tar förbränningsmotorn vid och för dig säkert till ditt mål – utan stopp för att ladda. I det speciella boost-läget accelererar du från 0 till 100 km/h på 5,7 sekunder och får på så vis uppleva körglädje värdig en Audi.

Fyra olika körlägen

Vårt MMI-system låter dig själv välja mellan fyra olika körlägen: helelektrisk drift (EV), primär användning av förbränningsmotorn för att spara på batteriet (Hold) eller ladda (Charge)*, eller en effektiv kombination av båda (Hybrid). I alla lägen använder sig bilen av bland annat navigationsdata för att du ska kunna nå din destination effektivt ¬– med så mycket eldrift som möjligt.

Obs: Bilden nedan visar gränssnittet i en Audi Q5 TFSI e.

Displayn visar helelektriskt läge (EV) i Audi A6 Avant TFSI e

Koll på räckvidden

Till vänster i Audi virtual cockpit sitter effektmätaren som visar systemets totala prestanda, körstatus och batteriets laddningsnivå. I mitten visas, precis som i myAudi-appen*, den kvarvarande räckvidden för Audi A6 Avant TFSI e quattro.

Audi virtual cockpit of the Audi A6 Avant TFSI e
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a6-sedan-tfsi-e-cockpit-AA6_TFSIe_D_191005_1.jpg
1920x1080-audi-a6-sedan-tfsi-e-cockpit-AA6_TFSIe_D_191005_1.jpg
  • Effektmätaren till vänster i cockpit är ett smart och användbart displayinstrument.

  • Med myAudi-appen kan du hålla koll på batterinivån och räckvidden direkt i din smartphone.

  • Standardutrustningen inkluderar 19-tumsfälgar och röda bromsok.

  • När du kör i det helelektriska läget är utsläppen från bilen obefintliga.

  • De ikoniska baklamporna ger A6 Avant TFSI e quattro en sportig prägel.

  • Ladda din laddhybrid snabbt och enkelt hemma, eller på en offentlig laddningsstation.

  • Luckan för laddningen bakom vänster bakdörr avslöjar att det är en laddhybrid.

  • MMI-systemet utgörs av två stora touchskärmar ovanför mittkonsolen.

  • På MMI-systemets nedre skärm styr du klimatanläggningen.

Privatleasa din nya Audi.

Med Audi Privatleasing får du ett enkelt bilinnehav, gör som många andra och leasa din bil. Du betalar ingen kontantinsats och betalar endast en kostnad per månad. När leasingavtalet löper ut lämnar du enkelt tillbaka din bil till din återförsäljare. Du behöver alltså inte bry dig om bilens framtida värde.

Alla modeller i vårt modellprogram går att privatleasa. Kontakta din närmsta återförsäljare så hjälper de dig med en offert för just den bil du är intresserad av.

Jag vill bli kontaktad gällande privatleasing

Sport och prestanda är standard

Audi A6 Avant TFSI e quattro har inte bara en enastående prestanda, utan även en hel del sportig utrustning som standard, eller vad sägs om 19-tumsfälgar, rödlackade bromsok och sportstolar fram?

Flexibel och funktionell

Det generösa utrymmeskonceptet i Audi A6 Avant TFSI e quattro ger gott om plats för fem personer. Batteriet till elmotorn sitter dessutom integrerat under lastutrymmet, vilket lämnar plats för ett bagageutrymme på ca 405 liter – eller upp till hela 1 535 liter med fällda säten.

MMI-System i Audi A6 Avant TFSI e
Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.