A3 Sportback > A3 > Audi Sverige

Mångsidig och smart.
Audi A3 Sportback.

Den låga profilen med de rena linjerna ger A3 Sportback sitt dynamiska utseende. Med sin långa hjulbas och det korta överhänget förstärks bilens sportiga siluett ytterligare. Mängder av förarassistanssystem och teknikpaket finns som tillval och gör A3 Sportback lika lämpad för stadskörning som för längre utflykter. Och vill du höja nivån några snäpp till, gör tillvalet Audi virtual cockpit så att du får en förarmiljö i absolut toppklass.

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
  • Centralt på mittkonsolen: den runda vrid-/tryckknappen och dess ring som i kombination med tillvalet MMI touch lyser upp i vitt. Ovansidan är dessutom en beröringskänslig styrplatta.

  • Audi A3 Sportback har unika framlampor och bi-xenon-enheter som standard. LED-strålkastare och Audi Matrix LED-strålkastare finns som tillval.

  • De kraftfulla linjerna, den sportiga singleframe-grillen och de platta baklamporna understryker Audi A3 Sportbacks dynamiska yttre.

  • A3 Sportback är försedd med avancerade bakljus med unik ljusdesign. Dessutom har LED- och Audi Matrix LED-strålkastarna dynamiska blinkers som är integrerade i LED-bakljusen.

  • Oavsett vilken utrustningsserie du väljer har A3 Sportback säregna detaljer som syns både fram- och bakifrån. Dessutom har samtliga serier kromade avgasrörsskydd.

  • För mer flexibilitet: delat baksäte i förhållandet 40:20:40 finns som tillval.

  • Interiören präglas av den kvalitet som är typisk för Audi. Den uppvärmningsbara, tre-ekrade ratten finns som tillval.

  • Ett annat smart tillval är Audi virtual cockpit som förvandlar instrumentpanelen till en digital skärm.

  • Audi phone box i mittarmstödet ansluter trådlöst en kompatibel mobiltelefon till bilens antenn och gör så att mobilen kan laddas induktivt.

  • Den avancerade HiFi-lösningen: tillvalet Bang & Olufsen-ljudsystem.

Sportig karaktär

Den dynamiska taklinjen är en av designdetaljerna som ger A3 Sportback sin kraftfulla framtoning. De distinkta linjerna längs sidorutorna och ovanför dörrtrösklarna ger ett sportigt och slimmat intryck. A3 Sportbacks bakparti domineras framförallt av de platta bakljusen och den breda diffusern i underredet. Väljer du S line-paketet får du en ännu mer unik och sportig bil på uppfarten.

Progressiv belysning

Med tillvalet Audi Matrix LED-strålkastare lyser du upp vägen brett och jämnt – natt blir i princip till dag. Systemet identifierar mötande och framförvarande fordon och släcker vissa ljusdioder så att övriga trafikanter inte störs. Områdena mellan och bredvid fordonen fortsätter däremot att vara helt upplysta. Anpassningsbara strålkastare ger inte bara bättre belysning av vägen, utan säkerställer också högre säkerhet och komfort.

Balanserad sportighet

Audi A3 Sportbacks chassi har såklart en sportighet som imponerar. Med tillvalet sportchassi blir karossen dessutom 15 millimeter lägre och med S line sportchassi hela 25 millimeter lägre. Den elektromekaniska servostyrningen arbetar mjukt och effektivt i alla lägen. Alla motorer har smidiga köregenskaper kombinerat med hög effektivitet.

Bekväm och smart

En av höjdpunkterna i A3 Sportbacks interiör är Audi virtual cockpit. En annan är tillvalet med den uppvärmningsbara tre-ekrade ratten som ger extra komfort och en garanterat behaglig körning. De olika utrustningsserierna gör det dessutom möjligt att anpassa bilen individuellt. Utöver basutrustningen finns till exempel S line-paketet för ett ännu mer dynamiskt utseende.

Reglage och infotainment

För att hålla all relevant information synlig medan du kör finns tillvalet Audi virtual cockpit. Den digitala skärmen med högupplöst 12,3-tumsdisplay ger dig helt enkelt betydligt bättre överblick. Ett brett utbud av smart teknik finns också tillgängligt som tillval – däribland infotainmentsystemet MMI Navigation plus med MMI touch och röststyrning.

Bättre säkerhet

Det breda utbudet av assistanssystem gör körningen på såväl landsvägar som städer säkrare än nånsin. Cross traffic assist bak varnar till exempel för en eventuell kollision när du backar ut ur en parkeringsficka. Tillvalet bilköassistent, som arbetar tillsammans med Audi adaptiv farthållare med stop & go-funktion, ökar säkerheten ytterligare tack vare den integrerade avståndshållaren.

Bygg din egen A3 Sportback

Elegant och bekväm

A3 Sportbacks smarta teknik och högkvalitativa utrustning gör varje resa bekvämare. Lägg till en längd på 4,24 meter och en hjulbas på 2,60 meter, så får du en bil som är både sportig och elegant. Komplettera med rätt tillval, snygga fälgar och en färg som är du – så har du en vän för livet.

A3 Sportback