Skräddarsy din Audi

Skräddarsy din Audi

Vad sägs om att välja mellan 50 olika lacker eller en skräddarsydd inredning? Med Audi exclusive kan du sätta din egen individuella prägel och skapa en helt unik drömbil.

Torsten Küppers är expert på Audis exclusive-program. I det kan kunderna göra egna och individuella tillval till bilen.  Torsten Küppers är expert på Audis exclusive-program. I det kan kunderna göra egna och individuella tillval till bilen.

När man beställer en ny Audi kan man göra ett flertal olika val redan i konfiguratorn på audi.se. Allt från färg och fälgar till drivlina och utrustningspaket. Men för den som vill göra sin nya bil ännu mer unik, ännu mer speciell och ännu mer personlig finns Audi exclusive.

Det är ett individualiseringsprogram där det är möjligt att göra en rad egna val, oavsett om man väljer att sticka ut rejält eller gå åt det mer subtila, nedtonade hållet.

Audi exclusive har funnits sedan 1995 och är Audis speciella avdelning för skräddarsydda bilar efter kundönskemål.

”Programmet ger möjligheter till att spegla ägarens personlighet och preferenser”, säger Torsten Küppers, exclusive-expert på Audi Sverige.

När man designar sin kommande bil på audi.se hittar man även Audi exlusive på de modeller där det är tillgängligt och och en förenklad konfigurator för dessa tillval för inspiration.

”Det bästa är att sitta hemma i lugn och ro och testa olika konfigurationer, för att sedan kontakta sin Audiåterförsäljare för att få hjälp med beställningen. Alla Audi Partners i Sverige kan hjälpa till med detta.”

Jag har hört om en kund som tog med sig sin feng shui-rådgivare för att känna av att färgkombinationerna gav rätt energi och harmoni.

Satsa på en egen fägkod

Många Audiåterförsäljare har aktuella prover till hands för anpassade lacker och varianter av läder och Alcantara, liksom dekorinlägg och fotmattor, så att man kan matcha den utvändiga kulören direkt mot interiörens nyanser och material. Bland tillvalen finns bland annat ett 50-tal olika nyanser på exteriörlacken, beroende på bilmodell. Flera av kulörerna finns också i olika lacktyper, som solid, metallic, pärleffekt, kristalleffekt eller i matt.

Om man har en färdig färgkod kan det också gå att beställa en helt egen nyans, men då testas lacken för att se till att den uppfyller Audis högt ställda krav för kvalitet och hållbarhet.

”Jag minns en kund som ville ha en knalligt signalorange bil, och har hört om en kund som tog med sin feng shui-rådgivare för att känna av att färgkombinationerna gav rätt energi och harmoni. Kunden har alltid rätt, men våra experter hjälper gärna till med råd och tips och kan exempelvis påpeka att en alltför udda färg kan påverka andrahandsvärdet. Men det är alltid kunden som bestämmer.”

Även interiört finns en rad olika tillval, som lädertyper och färger, kontrastsömmar, dekorinlägg i olika träslag, individualiserade golvmattor, färgade säkerhetsbälten och färdiga designpaket.

”Alla individualiseringar görs direkt på fabriken där bilen byggs, och väljer man en exclusive-kulör lyfts bilen bort från det ordinarie lackeringsbandet och lackeras separat.” 

Text: Oskar Hammarkrantz ― Foto: Oskar Hammarkrantz ― Källa: Audi Magazine nr 01 2024

Personlig anpassning

Att köra Audi handlar om att vilja ha någonting speciellt. Med Audi exclusive kan du förvandla något speciellt till någonting verkligt personligt.