Audi Sport > Audi Sverige
Audi rs q etron 2022

Performance is an attitude.

Dynamisk, avancerad teknologi med design som väcker känslor, med högt igenkänningsvärde - racingmodellerna bär våra gener vidare på banan. Passionerad tävling: det är vad Audi Sport står för!

Audi stärker F1-satsningen: Väljer Sauber som strategisk partner

Från och med säsongen 2026 tar Formel 1 ett stort hållbarhetskliv som innebär effektivare motorer och ökad andel eldrift i drivlinan. Det ligger helt i linje med Audis vision och när den säsongen drar i gång kommer Audi ha ett team med i motorsportens finrum.

Läs mer

Road to Dakar: Audi elektrifierar öknen

Vid debutsäsongen i år var Audi första biltillverkare att delta med en elektrifierad drivlina i världskända Dakarrallyt och startade därmed en revolution i ökenrallyt. När Audi Sport nu återvänder till den Saudiarabiska öknen är målet för 2023 års upplaga inställt på totalseger. De tre välmeriterade förarteamen som återigen ska bemästra sanddynorna är svenskteamet Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Eduardo Boulanger och Carlos Sainz/Lucas Cruz.

Läs mer

Officiellt: Audi tävlar i F1 2026

Motorsport är en stark del av Audis DNA, och från och med säsongen 2026 kliver Audi in i FIA Formel 1. Med kombination av hög prestanda och konkurrens ser Audi stor potential för innovation och tekniköverföring till produktionsmodeller. Audi kommer därför utveckla en egen drivlina vid Audi Sports anläggning i tyska Neuburg. I slutet av 2022 kommer Audi tillkännage vilket team vi kommer att tävla med.

Läs mer

Audi Sport

Varesig det är Audi Sport quattro S1, Le Mans prototypen Audi R8 eller den legendariska Audi 90 quattro IMSA GTO har många racingmodeller från våra 40 år av Audi Sport bilvit ikoner idag. Och fler modeller läggs till varje år. Bredden går från instegsmodellen Audi RS 3 LMS i TCR touring-kategorin till den futuristiska Audi RS Q e-tron, med vilken Audi Sport tävlar med i ikoniska Dakarrallyt och bekräftar därmed sin expertis i e-mobilitet. Med vårt customer racing program går tävlingsmodellerna Audi RS 3 LMS, Audi R8 LMS GT2, GT3 och GT4 att köpa. Förberedelserna för framtida modellprogram är redan på gång!

Racingmodeller

5

Audi racingmodeller

Till försäljning

4

GT2 / GT3 / GT4 / TCR

Acceleration

3,2

sekunder 0 till 100 km/h, Audi R8 LMS GT3

R8 LMS GT2

Racingfamiljen med Audi R8 LMS har fått ett kraftfullt tillskott: Nya Audi R8 LMS GT2 utmärker sig som toppmodell både vad gäller motorkraft och topphastighet.

R8 LMS GT3

Som GT3 version är Audi R8 LMS den främsta modellen för Audi Sport customer racing programme. Flera viktiga segrar och titlar från hela världen bidrar till framgången.

R8 LMS GT4

Audi R8 LMS GT4 är ett snabbt och pålitligt instegsalternativ för en GT racingbil, den är lika populär bland amatörer som erfarna förare. Efter två säsonger fick den en uppdatering 2020.

RS3 LMS

Audi RS3 LMS är en attraktiv möjlighet att börja tävla i den fascinerande Audi-racingvärlden. Med imponerande prestanda, 350 hästkrafter, 0-100 km/h på 4,5 sekunder. Den var väldigt framgångsrik i sina första två säsonger – bland annat fick den titeln ”Årets TCR modell 2018”

Se alla våra RS-modeller

från 619 600 kr

Se alla våra RS-modeller