RS Q8 > Q8 > Audi Sverige
Audi RS Q8
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 12,1 l/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 277–276 g/km

Prestanda har fått ett nytt namn.
Audi RS Q8.

Audi Q8 tog världen med storm när den kom – och nu finns vår sportiga, eleganta SUV med coupéartad siluett i en betydligt mer kraftfull tappning. Nya Audi RS Q8 stoltserar med 441 kW (600 hk) under huven vilket gör den till en fullvärdig medlem av RS-familjen. Lägg till en toppmodern förarmiljö och design i världsklass, så får du en SUV från Audi Sport som ingen lär missa.

Kraftfull som få

Att sätta sig bakom ratten på nya Audi RS Q8 är en svårslagen känsla. V8 TFSI-motorn på 4,0 liter ger dig 441 kW (600 hk) och ett vridmoment på osannolika 800 Nm. Lägg till permanent quattro® fyrhjulsdrift och vår 8-växlade tiptronic så får du en väghållning och körupplevelse utöver det vanliga. Men effektiviteten har också fått sitt: ett 48V mildhybridsystem sänker bränsleförbrukningen och med cylinder-on-demand-teknik kan RS Q8 automatiskt stänga av fyra cylindrar när du kör lugnt.

Dynamic rear view Audi RS Q8
Audi RS Q8 i siffror

Prestanda

441

kW

600 hk

Acceleration

3,8

sekunder

Från 0 till 100 km/h

Vridmoment

800

Nm

Maximalt

Dynamic front view Audi RS Q8

Vägvinnande väghållning

För att få ner all kraft på vägen kommer nya RS Q8 med vår legendariska quattro fyrhjulsdrift som standard – och med sportdifferential som fördelar kraften till rätt hjul som tillval. I standardutrustningen ingår dessutom den adaptiva, RS-specifika luftfjädringen tillsammans med fyrhjulsstyrning som ger dig felfri respons och väghållning. Som tillval finns även den elektromekaniska krängstabilisatorn som förbättrar och underlättar kurvtagningen i högre farter. Vill du ändra bilens egenskaper kan du snabbt och enkelt göra det via Audi drive select. Allt du behöver göra är att trycka på RS Mode-knappen på ratten. Audi RS Q8 har en topphastighet på 250 km/h som standard – men som tillval finns möjligheten att höja det till 305 km/h.

Dynamic front view Audi RS Q8
Mer om kördynamiken
Mer om individualisering

En insida som matchar det yttre

De rena, kraftfulla dragen som präglar Audi RS Q8 hittar du såklart även inne i kupén. Den tunna instrumentpanelen i kombination med de raka, utpräglade linjerna ger en tydlig känsla av rymd. Den breda mittkonsolen i symmetrisk design omges av diskret mönstrat kolfiber. RS-sportstolarna i perforerat Valcona-läder med bikakemönstring ger bra stöd även vid kurvtagning i högre farter. RS-designpaketen i grått eller rött finns som tillval med en kombination av Alcantara och läder – och med kontrastsömmar för ett ännu sportigare utseende.

Se. Rör. Upplev.

Förarplatsen i RS Q8 präglas av ett antal digitala hjälpmedel som stöttar dig på olika sätt längs vägen. De RS-specifika displayerna i Audi virtual cockpit informerar dig om vridmoment, acceleration, varvtider och g-krafter efter dina önskemål.

Prestanda möter vardag

Audi RS Q8 är inte bara en otroligt högpresterande SUV, den fungerar dessutom alldeles utmärkt i det dagliga. Det tredelade baksätet har till exempel en flexibilitet som gör att det går att flytta fram för extra packning. Fäller du ner baksätet helt och hållet, får du ett bagageutrymme på hela 1755 liter.

Prestanda i bilder

Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-ARSQ8_D_191007.jpg
1920x1080-ARSQ8_D_191007.jpg
  • Karaktäristisk front: den åttkantiga grillen i RS-specifik högblank bikakemönstring.

  • Nya Audi RS Q8: en riktigt kraftfull SUV från Audi Sport.

  • Den stora glasytan i panoramataket (tillval) gör kupén behagligt ljus.

  • De tonade RS Matrix LED-strålkastarna (tillval) lyser upp världen framför dig.

  • Den sluttande taklinjen understryker bilens sportiga karaktär.

  • Exklusivt tillval: 23-tumsfälgar med fem ekrar och keramiska bromsar.

  • Tack vare ett bagageutrymme på upp till 1755 liter fungerar nya Audi RS Q8 utmärkt i vardagen.

  • Interiören präglas helt och hållet av den speciella RS-designen.

  • RS-specifika displayer i Audi virtual cockpit ger dig den viktigaste informationen om bilen.