Audi Q8 > Q8 > Audi Sverige
Nya Audi Q8
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 11,2–8,3 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 255–217 g/km

Helt nya Audi Q8
– det bästa av två världar

Nya Audi Q8 är det bästa av två världar när den kombinerar en elegant fyradörrars lyxkupé med den praktiska mångsidigheten hos en stor SUV. Den är rejält utrustad, kompetent vid offroadkörning, och designen innefattar den nya single frame-grillen och detaljer inspirerade av ursprungliga Audi quattro. Med en generös kupé och högteknologisk navigering är nya Audi Q8 den perfekta kompanjonen för både affärer och fritid.

Kördynamik och motor

Den mekaniska mittdifferentialen överför krafterna till fram- och bakaxlarna med förhållandet 40:60 som standard. När det krävs så överför den majoriteten till den axel som har bäst fäste. Utöver den vanliga styrningen erbjuder Audi även fyrhjulsstyrning som tillval. Den kan vrida bakhjulen i motsatt riktning mot styrningen vid låga hastigheter för att öka rörligheten, och i samma riktning vid högre hastighet för bättre stabilitet. Fyrhjulsdriftsystemen är särskilt effektiva tack vare den nya mildhybridtekniken (MHEV).

Även som laddhybrid

Uppgradera till en laddbar Audi med sportig körupplevelse med lägre klimatpåverkan. Välj en laddbar Audi med en stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass. För dig som kör kortare sträckor upp till 45 kilometer finns möjlighet till en helt elektrisk körupplevelse. Med en Audi laddhybrid har du förutsättningar för en flexibel körupplevelse med låga CO₂-utsläpp och lägre bränslekostnader.

Läs mer om Q8 TFSI e

Kupén

Lättförståeliga symboler står för Audis digitala precision och höga nivå av integrering av arkitektur och drift. Det centrala elementet är den övre MMI touch response-skärmen, som med sin svarta paneldesign upplöses i en stor svart yta när den stängs av. Alla element hänvisar till varandra på ett logiskt sätt, från den platta luftventilsraden till den breda konsolen på mittunneln med tiptronic-väljarspaken. Tillval som omfattar personliga kontursäten med massagefunktion och ventilation, automatisk luftkonditionering med fyra zoner och luftkvalitetspaketet förstärker upplevelsen ytterligare.

Interiör design

Smart nätverk

På den svenska marknaden kommer Audi Q8 med det helt nya infotainmentsystemet – MMI navigation plus – som standard. Det inkluderar dataöverföringsmodulen Audi connect med LTE-standard och Wi-Fi-hotspot. Onlinetjänsterna från Audi connect uppgraderar ruttplaneringsprocessen med prediktiva funktioner. Utöver allt detta gör den naturliga röststyrningen Audi Q8 till en intelligent dialogpartner.

Bedienkonzept & Infotainment

Konturljus

I mörker följer konturljuset (tillval) kupéns designlinjer och ger bakgrundsljus för det tredimensionellt laserskurna quattro-märket över handskfacket – ett tydligt exempel på Audis förkärlek för detaljer.

Bedienkonzept & Infotainment

Belysningen

Standard-LED-strålkastarna lyser upp vägen, och HD Matrix LED-teknik finns tillgänglig som tillval. Q8-ägare kan använda myAudi-appen på sin smartphone för att aktivera olika ljusfunktioner och uppleva dem från utsidan.

Bedienkonzept & Infotainment
Fahrassistenzsysteme

Assistanssystem

Vare sig det handlar om parkering, stadskörning eller långresor ger nya Audi Q8 stöd till föraren i många situationer. Bland assistanssystemen finns den adaptiva farthållaren, effektivitetsassistent, korsningsassistent, filbytesvarning, kantstensvarning och 360-graderskameror. Bakom alla dessa funktioner finns det centrala förarassistansstyrdonet som kontinuerligt beräknar en differentierad modell över omgivningen, och använder denna för att styra assistanssystemen. All nödvändig data inhämtas – beroende på de valda alternativen – från upp till fem radarsensorer, sex kameror, tolv ultraljudssensorer och laserskannern. En höjdpunkt är den fjärrstyrda garagepiloten som lanseras i början av 2019. Medan föraren övervakar styr den in SUV:en i garaget och tillbaka ut igen. Helt automatiskt.

Bygg din egen Q8

Privatleasa din nya Audi.

Med Audi Privatleasing får du ett enkelt bilinnehav, gör som många andra och leasa din bil. Du betalar ingen kontantinsats och betalar endast en kostnad per månad. När leasingavtalet löper ut lämnar du enkelt tillbaka din bil till din återförsäljare. Du behöver alltså inte bry dig om bilens framtida värde.

Alla modeller i vårt modellprogram går att privatleasa. Kontakta din närmsta återförsäljare så hjälper de dig med en offert för just den bil du är intresserad av.

Jag vill bli kontaktad gällande privatleasing
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_InlineMediaGallery_AQ8_D_181008.jpg
1920x1080_InlineMediaGallery_AQ8_D_181008.jpg
 • Med de fyra ringarna. 4,99 meter lång, 2,00 meter bred och 1,71 meter hög är SUV-kupén bredare, kortare och lägre än dess systermodell Q7.

 • En ljuslist binder ihop enheterna baktill. Som i ursprungliga Audi quattro ligger en svart yta under denna list.

 • Audi Q8 kombinerar elegansen hos en fyradörrars lyxkupé med den praktiska mångsidigheten hos en stor SUV.

 • Den sluttande taklinjen avslutas med mjukt lutade D-stolpar och vilar mot quattro-karossdetaljerna över hjulhusen som inrymmer upp till 22-tumshjul.

 • På den svenska marknaden kommer Audi Q8 med det helt nya infotainmentsystemet – MMI navigation plus – som standard. Det inkluderar dataöverföringsmodulen Audi connect med LTE-standard och Wi-Fi-hotspot.

 • Rikligt utrustad med omfattande infotainmentsystem och kompetent vid offroad-körning är nya Audi Q8 en perfekt kompanjon för både affärer och fritid.

 • Tillvalet Audi connect key låter föraren låsa och låsa upp bilen samt starta motorn med en kompatibel Android-smartphone.

 • Vare sig det handlar om parkering, stadskörning eller långresor ger Audi Q8 stöd till föraren i många situationer.

 • Med Audi originaltillbehör får du bevisad säkerhet även för de yngsta passagerarna.

 • Det finns ett tresätessystem med längsgående justering som tillval. Med ryggstödet nedfällt rymmer bagageutrymmet under den elmanövrerade bakluckan upp till 1 755 liter.

 • Instegslisterna på trösklarna understryker den höga kvaliteten hos Audi Q8.

Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.