Q5 > Q5 > Audi Sverige
Audi Q5 - 2021

Q5 - 2021

Bränsleförbrukning, blandad körning*: 6,9–6,3 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 181–166 g/km

Mer än en SUV.
Audi Q5.

Nya Audi Q5 kombinerar sportighet med en hög nivå av användbarhet i vardagen. Dess nya, sportiga designspråk fascinerar vid första anblicken och tack vare quattro fyrhjulsdrift imponerar den med sin dynamik vid varje körning.

Design som ger gåshud

Designspråket i nya Audi Q5 fascinerar med sportiga element och självsäker karisma. Dess iögonfallande front med höga luftintag och den platta, breda åttkantiga grillen med vertikala stag visar på starkt självförtroende. Den dynamiska designen avrundas harmoniskt av de trapetsformade avgasrören, diffusorn och kromlisten som löper under lamporna längs hela bilen.

Nya ljusscenarier

OLED-belysningen är uppdelad i små, individuellt styrda segment i ett tredimensionellt arrangemang, vilket möjliggör uttrycksfull iscensättning av nya ljusscenarier. När du köper en bil kan du välja mellan tre olika utföranden för bakljussignatur, för att göra bilens utseende mer personligt. Beroende på körläget anpassas även bakljusets karaktär automatiskt under användning. De digitala OLED-bakljusen står även beredda med en kollisionsvarnare³: Om bilen står stilla och ett annat fordon eller andra trafikanter närmar sig bakifrån från mindre än två meter aktiveras alla OLED-segment automatiskt som en synlig områdesmarkering.
OLED rearlights Audi Q5
  • 1920x1080-audi-q5-oled-v3-my2021.jpg
    Bakljussignatur 1

  • 1920x1080-audi-q5-oled-v1-my2021.jpg
    Bakljussignatur 2

  • 1920x1080-audi-q5-oled-v2-my2021.jpg
    Bakljussignatur 3

Dynamic side view Audi Q5

Spännande kördynamik

Nya Audi Q5 imponerar med spontan, dynamisk acceleration och smidig hantering. Den är utrustad med helt variabel quattro fyrhjulsdrift som standard. På så sätt kan drivkrafterna fördelas över de enskilda hjulen efter behov. Den mekaniska spärrfunktionen är konstruerad för mycket god kördynamik och fördelar utan dröjsmål drivmomenten över fram- och bakaxlarna. Detta resulterar i enastående dragkraft och styrförmåga. Den elektroniskt reglerade luftfjädringen med steglöst adaptivt dämpningssystem för alla fyra hjul reglerar automatiskt bilens nivå och dämpning. Dessutom möjliggör funktionen Audi drive select inställning av vissa fordonsegenskaper i olika lägen.

Vardagen på premiumnivå

Kombinationen av storlek, prestanda och funktionalitet utmärker nya Audi Q5 som en premium-SUV för alla dagar. Lättanvända funktioner gör vardagens utmaningar till en barnlek. De bakre ryggstöden i nya Audi Q5 är uppdelad i tre segment, vars längd och lutning kan justeras efter behov. Intelligenta lösningar så som vändbar och vikbar matta som standardutrustning, tillvalet sensorstyrning av den elektriskt manövrerade bakluckan samt manuell sänkning via tillvalet adaptiv luftfjädring underlättar lastning av bilen.

Vy över bagageutrymmet i Audi Q5

Stort spelrum för individualitet

Generöst utrymmeskoncept med gott om plats för fem personer, inklusive bekvämt huvud- och benutrymme. Den höga sitthöjden ger god överblick över trafiken. Dess horisontellt dragna linjer understryker intrycket av bredd och komfort.En tredimensionell dekorlist löper över hela instrumentpanelens bredd och avrundar det eleganta helhetsintrycket med stil. Sätena är till och med utrustade med en massagefunktion. Tillvalet miljöbelysning lyser upp interiören på ett effektfullt sätt.

MMI system Audi Q5

Analogt tillhör det förgångna

Ansluten till världen – i Audi Q5, förstås. Med intressepunkter online kan du exempelvis se bensinstationer eller parkeringsplatser i närheten direkt i navigationssystemet (tillval). Man får även reda på öppettider, tillgänglighet och priser. Trafikinformation online plus⁴ kan hjälpa dig att hitta den snabbaste vägen till din destination tack vare mycket detaljerade uppgifter om trafikförhållanden, köer, hinder och upplösning av trafikstockningar i realtid. Och med myAudi-Navigation⁴ kan du planera destinationssökning och ruttstyrning direkt i din smartphone. När bilen startas överförs data sömlöst och bekvämt till fordonsnavigeringen där den fortsätter. När du lämnar bilen tar din smartphone automatiskt över ruttstyrningen igen och leder dig den sista sträckan till din destination.

3
Observera: Systemen fungerar endast inom systemgränserna och som hjälp för föraren. Föraren förblir dock ansvarig för att köra fordonet och måste alltid vara uppmärksam.
4
Beroende på landsspecifik tillgänglighet.