Laddhybriden Audi Q5 TFSI e > Q5 > Audi Sverige
Audi Q5 TFSI e

Q5 TFSI e - 2020

Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 2,7–2,2 l/100km | El: 20,2–18,9 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 62–51 g/km

Audi Q5 55 TFSI e quattro®.
Vår senaste plugin-hybrid.

Med Audi Q5 55 TFSI e quattro® kan du uppleva det bästa av två världar. Effektiv, sportig och utsläppsfri i helelektriskt läge – tack vare att den har både elmotor och förbränningsmotor. Samtidigt får du komforten och den praktiska vardagshanteringen som bara en premium-SUV har – och marknadens bästa väggrepp med vår fyrhjulsdrift quattro. Välkommen in och upptäck framtidens bil redan idag.

Plugin-hybriddrivning i siffror:

Systemeffekt

270

kW

(367 hk)

Accelererar på

5,3

sekunder

från 0 till 100 km/h

Räckvidd i eldrift² minst

40

km

Om eldriften

Förutom en kraftfull 2.0 TFSI förbränningsmotor, har Audi Q5 55 TFSI e quattro en parallell elmotor inbyggd i transmissionshuset. Med en räckvidd på minst 40 km i stadsmiljö² klarar du nästan alla dina vardagsresor på bara el. Med förbränningsmotorn utvecklar Q5 55 TFSI e quattro sin fulla effekt på 270 kW (367 hk). Vidare accelererar den från 0 till 100 km/h på bara 5,3 sekunder och har en topphastighet 239 km/h.

Audi Q5 TFSI e

Skapad för effektivitet

Audi Q5 55 TFSI e quattro är försedd med tekniker som erbjuder ytterligare komfort och stöder en effektiv körstil. Hybridstyrsystemet väljer automatiskt optimal driftstrategi åt dig. Som standard startar du på eldrift i EV-läge, och därefter startas förbränningsmotorn beroende på situation. Med hjälp av driftlägesknappen kan du välja läge Auto för helautomatiskt hybridläge, eller läge Hold för att bibehålla aktuell laddningsstatus. Under körning säkerställer den prediktiva effektivitetsassistenten⁴ att elenergin utnyttjas optimalt, och med hjälp av navigationsdata beräknar den ruttprofilen framför dig. Med hjälp av optisk signal och pulser i den aktiva gaspedalen indikerar bilen tidigt när du bör sänka hastigheten – till exempel inför en brant backe.

Seitenmotiv Audi Q5 TFSI e

Kraftfull exteriör

Audi Q5 55 TFSI e quattro har en klassiskt sportig Audi-SUV-look, och de 18-tums 5-ekrade fälgarna förstärker detta ytterligare. Q5 55 TFSI e quattro har också ett antal designelement som tydligt skiljer den från sina syskon i Q5-familjen. Den är exempelvis försedd med en hel del från exteriörpaketet S line, såsom S line-kylargrillen framtill och S line-diffusorn där bak. Det mest omisskännliga draget, som visar att detta är en plugin-hybrid, är eluttaget ovanför vänster bakhjul.

Audi Q5 TFSI e

Sportig och komfortabel interiör

Interiören återspeglar den sportiga karaktären hos Audi Q5 55 TFSI e quattro, detta syns bland annat på standardsportsätena och multifunktionsratten med tre ekrar (tillval) med S-emblem. Termostyrningssystemet med värmepump bidrar till den höga komforten. Systemet lagrar förlorad värme från förbränningsmotorn och den elektriska drivlinan – och använder det för att säkerställa maximal räckvidd vid eldrift, även under vintersäsongen. Dessutom gör det att kupén värms upp snabbare. Med appen myAudi3 kan du bekvämt aktivera klimatanläggningen hemifrån.

Audi Q5 TFSI e

Det lilla extra

Du kan såklart även välja till panoramaglastak. Den stora, tonade glasytan släpper in mer ljus i kupén, vilket skapar en behaglig miljö. Om solljuset är för starkt kan du skugga dig med det elmanövrerade solskyddet.

Audi Q5 TFSI e
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080_AQ5_E-TRON_181008.jpg
1920x1080_AQ5_E-TRON_181008.jpg
 • Q5 55 TFSI e quattro drivs av en elmotor och en förbränningsmotor.

 • Våra plugin-hybrider kan bekvämt laddas hemma eller på offentliga platser.

 • Uttaget ovanför vänster bakhjul visar att detta är en plugin-hybrid.

 • 18-tums 5-ekrade fälgar är standard på Q5 55 TFSI e quattro¹.

 • Bilens hybridsystem väljer automatiskt det mest effektiva körläget.

 • Strålkastare, kylargrill och luftintag på sidorna kompletterar den kraftfulla fronten.

 • Q5 55 TFSI e quattro accelererar från 0 till 100 km/h på bara 5,3 sekunder.

 • Den sportiga S line-diffusorn baktill ingår som standard.

 • Audi Q5 55 TFSI e quattro¹ har en tydlig, sportig SUV-formgivning.

 • Panoramaglastaket är ett av många tillval.

 • Fällbart baksäte är standard och gör att bagageutrymmet kan utnyttjas flexibelt.

 • Med tillvalet Audi virtual cockpit och tillvalet MMI navigation plus med MMI touch får du bland annat överblick över bilens hybridspecifika delar.

2
Räckvidd med eldrift vid blandad körning enligt WLTP: minst 40 km; räckvidd med eldrift i stadstrafik enligt WLTP: Minst 40 km.
3
Beroende på landsspecifik tillgänglighet. Kompatibel med Apple iOS 10.0 och Android 6 och högre. Registrering krävs på www.audi.com/myaudi. Aktiv WLAN-anslutning mellan smartphone och Audi MMI krävs för media-streaming online.
4
Observera att assistanssystem ger stöd åt föraren under körning endast inom respektive systems begränsningar. Ansvaret och den uppmärksamhet som krävs för körningen ligger alltid hos föraren.