Laddhybriden Q5 TFSI e > Q5 > Audi Sverige
Audi Q5 TFSI e

Q5 TFSI e

Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 1,8–1,6 l/100km | El: 21,6–20,8 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 42–38 g/km

Effektivitet utan kompromisser.
Audi Q5 TFSI e.

Med Audi Q5 TFSI e kan du uppleva det bästa av två världar. Effektiv, sportig och utsläppsfri i helelektriskt läge – tack vare att den har både elmotor och förbränningsmotor. Samtidigt får du komforten och den praktiska vardagshanteringen som bara en premium-SUV har – och marknadens bästa väggrepp med vår fyrhjulsdrift quattro. Välkommen in och upptäck framtidens bil redan idag.

Audi Q5 TFSI e i siffror

Elektrisk räckvidd*

60

km

Upp till

Acceleration

5,3

s

från 0 to 100 km/h

Systemeffekt

195

kW

(367 hk)

Ladduttag och laddkabel på  Audi Q5 TFSI e

Alltid rätt drivning

Drivningen i Audi Q5 TFSI e kombinerar styrkorna hos en elmotor med fördelarna med en förbränningsmotor. Den idealiska drivningen väljs beroende på körsituation: el, hybrid eller förbränning. För effektiv, bekväm eller sportig körning. Den 7-växlade S tronic-växellådan med quattro-fyrhjulsdrift garanterar både sportighet och effektivitet.

Flera fördelar kombinerat

Med elmotorn kan du genomföra många korta vardagsresor. När du ska köra längre resor kan du lita på den beprövade räckvidden från förbränningsmotorn som tryggt för dig till ditt resmål. Detta läge skonar batteriet och laddar även delvis upp det genom energiåtervinningen, så att du kan växla tillbaka till rent elektriskt läge efter en lång körning för en avslappnad tur genom staden.

Återupptäck mobiliteten

Återupptäck mobiliteten, till exempel genom att lyssna på musik i oöverträffad ljudkvalitet medan du kör i rent elektriskt läge som genererar låga bullernivåer helt utan lokala utsläpp. Ett avkopplande sätt att göra något bra – både för dig själv och för miljön. Och om du vill uppleva karakteristisk Audi-dynamik, tryck ned gaspedalen förbi den specifika motståndspunkten: boost-funktionen* imponerar direkt.

Audi Q5 TFSI e framifrån på väg ut ur garage

Alltid koll på räckvidden

Till vänster i Audi virtual cockpit visar effektmätaren systemets totala prestanda, drivningsstatus och batteriets laddningsnivå. I mitten – och i myAudi-appen* – kan du kontrollera elmotorns och förbränningsmotorns återstående räckvidd.

Animerat bakljus Audi Q5 TFSI e

Nya belysningsscenarier

Genom att gruppera OLED-lamporna i små, individuellt styrbara segment med en tredimensionell layout får man ett imponerande ljusarrangemang som gör det möjligt att skapa nya belysningsscenarier. Vid köp av en bil kan kunder välja mellan tre bakljussignaturer för att skapa sin egen personliga touch. Bakljussignaturens karaktär anpassas dessutom automatiskt efter körläget. De digitala OLED-bakljusen är utrustade med närhetsdetektering³. När bilen står stilla och ett annat fordon eller en annan trafikant som närmar sig bakifrån kommer inom två meter aktiveras alla OLED-segment automatiskt för att skapa ett större synligt område.

  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v3-my2021.jpg
    Bakljussignatur 1
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v1-my2021.jpg
    Bakljussignatur 2
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v2-my2021.jpg
    Bakljussignatur 3

Uppgradera din vardag

Nya Audi Q5 TFSI e är en premium-SUV för vardagen som kombinerar storlek, sportighet och funktionalitet. Baksätets ryggstöd som består av tre segment kan flyttas framåt och bakåt efter behov, och dess vinkel kan också justeras. Elmotorns batteri är integrerat under lastningsområdet. I kombination med tillvalet komfortnyckel med sensorstyrd frigöring av bakluckan krävs bara en sparkrörelse under bilens bakände för att låsa upp, öppna eller stänga bakluckan. Manuell sänkning av bilens höjd via den adaptiva luftfjädringen (tillval) gör det dessutom enklare att lasta i bilen.

nedfält baksäte i Audi Q5 TFSI e
Interiören i Audi Q5 TFSI e

Gott om plats för din personlighet

Q5 TFSI e erbjuder ett generöst utrymmeskoncept med gott om plats för fem personer, inklusive gott om huvud- och benutrymme. Den höga sätesplaceringen ger en god överblick över trafiksituationen. Bilens horisontella karosslinje understryker intrycket av bredd och komfort. En skulpterad dekorlist löper längs instrumentpanelens bredd och avrundar stilfullt helhetsintrycket av elegans. Den nya utrustningsserien och paketkonceptet erbjuder ett brett utbud av färger och material.

Sidovy Audi Q5 TFSI e på laddning
 

Offentlig laddning

Med tjänsten e-tron Charging får du tillgång till ett av Europas största publika laddningsnätverk.

Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on Demand

Med Functions on Demand erbjuder Audi sina kunder ännu större flexibilitet i valet av utrustning. Många funktioner kan läggas till när som helst. Appen myAudi App gör valet av funktioner intuitivt och snabbt.