Q5 Sportback TFSI e > Q5 > Audi Sverige
Side-front view Audi Q5 Sportback TFSI e

Q5 Sportback TFSI e

Bränsleförbrukning, blandad körning*: Bensin: 1,8–1,7 l/100km | El: 21,7–21,0 kWh/100 km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 43–39 g/km

Mångsidig, kraftfull och effektiv.
Audi Q5 Sportback TFSI e.

I Audi Q5 Sportback TFSI e kombineras kraften i en förbränningsmotor med styrkan hos en elmotor. Denna premium-SUV med coupé-liknande taklinje erbjuder dynamisk prestanda och ger inga utsläpp i helelektriskt läge.

Audi Q5 Sportback TFSI e i siffror

Elektrisk räckvidd*

58

km

Upp till

Acceleration

5,3

s

från 0 to 100 km/h

Systemeffekt

195

kW

(367 hk)

Rear view Audi Q5 Sportback TFSI e

Drivs av mångsidighet

När man kör Audi Q5 TFSI e kombineras styrkorna hos en elmotor med fördelarna hos en förbränningsmotor. I 55 TFSI e-versionen producerar de tillsammans en total systemeffekt på 270 kW och ett vridmoment på 500 Nm. Dessutom har du alltid tillgång till vår vanliga quattro fyrhjulsdrift.

Side-rear view Audi Q5 Sportback TFSI e

Drivs av din komfort

Upplev fördelarna med en laddhybrid: under alla korta vardagsresor som körs helt elektriskt kommer du att kunna njuta av tystnaden utan att skapa några utsläpp. Under långa resor kan du förlita dig på förbränningsmotorns välbekanta räckvidd som tryggt tar dig hela vägen till ditt resmål. I läget Hold håller bilen batteriets laddning på befintlig nivå och förlitar sig främst på sin förbränningsmotor. På så sätt kan du byta tillbaka till det helelektriska läget för avslappnad körning genom staden efter en längre resa på större vägar.

Front view Audi Q5 Sportback TFSI e

Att använda sig av sina styrkor

Med ett fulladdat batteri och helelektriskt läge kan du nyttja en elektrisk uteffekt på 105 kW och ett elektriskt vridmoment på 350 Nm. Audi Q5 Sportback TFSI e har en helelektrisk räckvidd på 58 km* och en topphastighet på upp till 239 km/h.

Förutse dina resor

Till vänster i Audi virtual cockpit finns effektmätaren som ger en snabb överblick av systemets totala uteffekt, körläget och batteriets laddningsnivå. I mitten kan du se den återstående räckvidden uppdelat mellan elmotorn och förbränningsmotorn. Du kan också ta hjälp av myAudi-appen* för att få en översikt av återstående räckvidd när som helst.

Laddning i hemmet

Med laddsystemet compact, som är standardutrustning, kan du ladda din Audi Q5 Sportback TFSI e från ett hushållsuttag eller ett trefasuttag.

Side view Audi Q5 TFSI e
 

Färger och fälgar

Kombinera olika lacker och fälgar med varandra för att anpassa Audi Q5 Sportback TFSI e helt efter din smak.
2D2D_V71_AVP2D_A_2_000.jpg
Navarrablå Metallic Navarrablå Metallic
Ultrablå Metallic Ultrablå Metallic
Distriktgrön Metallic Distriktgrön Metallic
 Daytonagrå Pärleffekt Daytonagrå Pärleffekt
Quantumgrå Quantumgrå
20" aluminiumfälgar, 5-segmentekerdesign, grafitgrå 20" aluminiumfälgar, 5-segmentekerdesign, grafitgrå
20 aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad stjärndesign, antracitsvarta 20 aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad stjärndesign, antracitsvarta
 21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-armad polygon-design 21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-armad polygon-design
21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-dubbelekrad turbindesign 21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-dubbelekrad turbindesign
21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad offset-design 21" aluminiumfälgar, Audi Sport, 5-V-ekrad offset-design
Panoramavy Audi Q5 Sportback TFSI e

360-graders vy

Upptäck Audi Q5 Sportback TFSI e från alla vinklar.

Välj ett personligt OLED-bakljus

OLED-bakljusen är ett tillval i Audi Q5 Sportback TFSI e och är arrangerade i segment med en tredimensionell layout som kan styras separat för att skapa nya ljusbilder med hjälp av imponerande sekvensprogrammering. Du kan välja en av tre bakljussignaturer för att framhäva Q5 Sportback TFSI e på ett sätt som passar just dig. Dessutom ändras bakljussignaturens karaktär automatiskt under körningen för att reflektera körläget. De digitala OLED-bakljusen är även utrustade med avståndsdetektering (obs. för att funktionaliteten ska aktiveras behövs antingen Audi active lane assist eller Audi side assist)*: När bilen står stilla och ett annat fordon närmar sig bakifrån inom två meters avstånd aktiveras samtliga OLED-segment för att lysa upp ett större område.
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v1-my2021.jpg
    Bakljussignatur 1
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v2-my2021.jpg
    Bakljussignatur 2
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v3-my2021.jpg
    Bakljussignatur 3

Smarta utrymmen

Batteriet till elmotorn är inbyggt under det plana lastutrymmet, vilket gör att lastkapaciteten i Q5 Sportback ligger på cirka 455 liter, eller upp till 1 365 liter när sätena fälls ner. En särskilt praktisk detalj är att baksätet kan vinklas eller flyttas framåt och bakåt vid behov. Baksätets ryggstöd är uppdelat i tre olika delar som kan fällas ned var för sig eller tillsammans.

Animated rear seats Audi A5 Sportback TFSI e
Upptäck interiören
Interior Audi Q5 TFSI e

Progressiv på utsidan. Stilren på insidan.

Även på insidan visar Audi Q5 Sportback TFSI e upp sin eleganta och sportiga karaktär. Tillvalet med fint nappaläder på sportsätena fram, med rutquiltning och kontrastsöm i rock grey, är ett tydligt exempel på det. Lädrets behagligt varma yta andas och betonar den lyxiga karaktären hos bilens interiör.