Q4 e-tron > Q4 > Audi Sverige

CO2utsläpp, blandad körning*: 0–0 g/km

Elförbrukning, blandad körning*: 19,9–17,0 kWh/100 km

Förändra ditt synsätt, genom att möta en ny framtid.

Räckvidd, upp till

51

mil

Batterikapacitet, brutto

82

kWh

Laddhastighet

125

kW

Ljud på riktigt.

Audi Q4 e-tron är den första modellen att ha SONOS premium sound system. De tio högklassiga högtalarna, inklusive mitthögtalare och subwoofer, samverkar i fullkomlig harmoni. Du upplever bas och toner i sin fulla intensitet och kommer lika nära musiken som om den skulle spelas live.

Bagage och förvaring

Audi Q4 e-tron erbjuder en rymlig interiör med smarta förvaringslösningar. Baksätet bjuder på gott om benutrymme och interiören bjuder på många förvaringsutrymmen på totalt 25 liter, inte minst ett praktiskt och ergonomiskt förvaringsfack för 1-litersflaskor i den övre delen av förardörren. Det här är en riktig allroundbil för familjen.

Laddning i hemmet och på resan

Audi har tagit ett helhetsgrepp gällande elbilsladdning och erbjuder smarta lösningar i hemmet och på vägarna, så att du kan köra elbil utan att kompromissa.

Energi för 130 km räckvidd laddas på ca

10

min

Batteriet laddas från 5% till 80% på ca

38

min

Publika laddplatser, fler än

200 000

Fascinerande futuristisk.

Med sin slående design visar Audi Q4 e-tron vart framtidens eldrivna mobilitet är på väg. Fulladdad: Fokuserad front och kraftfullt bakparti. Elektrifierande: Den markerade sidosilhuetten och svepande taklinjen.

Allt för ännu mer prestanda.

Med tillvalet Audi drive select kan du skräddarsy din bils egenskaper, från effektivitet till dynamisk, utefter fem olika lägen. Progressiv styrning möjliggör styrvinkelberoende styrutväxling och hastighetsberoende styrservoassistans. Sportchassi optimerar fjädrar och stötdämpare och sänker bilen med 15 mm vilket ger en mer direktkontakt med vägen.

Dynamic driving shot Audi Q4 e-tron

Första leveranser till sommaren

Redan kort efter lansering startas produktionen av nya Q4 e-tron. Det innebär att för de kunder som är bland de första att beställa sker första leveranser redan till sommaren. Ta nästa steg mot din Q4 e-tron genom att kontakta din lokala Audi-återförsäljare för mer information och uppdateringar.

1
Angivna bränsleförbruknings- och utsläppsvärden har fastställts enligt de mätförfaranden som föreskrivs i lag. Sedan den 1 september 2017 är vissa nya fordon redan typgodkända enligt Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP) - en mer realistisk testprocedur för mätning av bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp (CO₂). Från och med den 1 september 2018, kommer New European Driving Cycle (NEDC) stegvis att ersättas av WLTP. På grund av de mer realistiska provförhållandena, kommer förbrukning och koldioxidutsläpp mätt enligt WLTP i många fall att vara högre än de värden som är uppmätta enligt NEDC. För mer information om skillnaderna mellan WLTP och NEDC, besök www.audi.se/wltp.

Bränsleförbrukningsvärdena "låg, medium, hög, extra hög och kombinerad" anger bränsleförbrukningen vid olika accelerationsnivåer.

Vi är för närvarande fortfarande skyldiga enligt lag att ange NEDC-värden. I Sverige beräknas årlig fordonsskatt för personbilar baserat på WLTP-värden från och med 1 januari 2020. När det gäller nya fordon som är typgodkända enligt WLTP, härstammar NEDC-siffrorna från WLTP-data som beräknats om. I fall där förbruknings- och utsläppsvärden anges som ett spann, refererar dessa inte till ett visst individuellt fordon. De är uteslutande avsedda som ett medel för jämförelse mellan olika bilmodeller. Tillvalsutrustning och tillbehör (till exempel olika däckdimensioner etc.) kan ändra relevanta fordonsparametrar såsom vikt, rullmotstånd och aerodynamik. Detta kan påverka bränsleförbrukningen, elförbrukning, koldioxidutsläpp, räckvidd och fordonets prestanda. Förutom bränsleeffektiviteten har körsättet och andra icke-tekniska faktorer betydelse för den faktiska bränsleförbrukningen och mängden koldioxidutsläpp. Koldioxid är en av de växthusgaser som bidrar mest till växthuseffekten. Information om bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp med uppgift om alla nya personbilsmodeller kan hämtas från webbplatsen www.bilsvar.se. Webbplatsen är reklamfri och oberoende och olika bilmodeller kan jämföras avseende ekonomi, miljö, säkerhet och teknik.

Angiven räckvidd är ett värde ”upp till” och i enlighet med WLTP-körcykeln. Värdet påverkas av olika faktorer såsom aktiva energiförbrukare, körförhållanden, utetemperatur och så vidare. Den räckvidd som visas i bilen påverkas dessutom av tidigare körstil och körförhållanden.
2
Polariserande solglasögon begränsar användningen av head-up display.
3
Besök www.audi.se/se/web/sv/models/audi-connect eller kontakta din Audi-partner för mer information om Audi connect.
4
Batteriets laddningstid kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive omgivningstemperatur, användning av andra landsspecifika kontaktdon och användning av förklimatiseringsfunktioner (t.ex. fjärrstyrd luftkonditionering av bilen). Om hushållsuttag används har e-tron Charging System begränsad laddningskapacitet. För AC-laddning rekommenderar Audi att man laddar högvoltsbatteriet i industriuttag, på laddstationer eller vid en laddbox. Detta är effektivare och går betydligt snabbare än att ladda i ett hushållsuttag. Ladda inte din bil regelbundet i hushållsuttag med hjälp av det mobila e-tron-laddsystemet (compact eller connect) om du har tillgång till ett industriuttag med växelström (AC) eller en offentlig laddstation med AC eller DC. Laddningskapaciteten beror på vilken typ av nätkontakt som används, spänningsnivån i landet och antalet tillgängliga faser i elnätet samt kundens heminstallation. Den kan därför i vissa fall vara lägre. Maximal DC-laddning vid supersnabbladdare (HPC): Audi Q4 35 e-tron: 100 kW, Audi Q4 40 e-tron/ Audi Q4 50 e-tron quattro: 125 kW.
5
Besök e-tron.charging-service.audi/web/audi-se för mer information om e-tron Charging Service.
6
Lättmetallfälgar med glansig svarvad eller glansig valsad finish samt polerade eller delvis polerade lättmetallfälgar får inte användas vid vinterväglag. Fälgytan har inte tillräckligt korrosionsskydd för detta och kan ta permanent skada av vägsalt och liknande.
7
Från Audi Sport GmbH.