Q3 > Q3 > Audi Sverige
Der neue Audi Q3
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,4–6,2 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 191–147 g/km

Audi Q3 –
en mångsidig SUV

Audi Q3 är den mångsidiga SUV:en som passar lika bra i storstaden som offroad – med mer utrymme, anpassningsbarhet och praktiska detaljer än någonsin. Fronten framhävs av Singleframe-grillen i åttakantig design och de stora luftintagen på sidorna. Beroende på baksätenas och ryggstödens position har bagageutrymmet en volym på upp till 1 525 liter. Audi Q3 har en digital cockpit och stor MMI-pekskärm – och flera infotainmentlösningar som gör den kompakta SUV:en uppkopplad med omgivningen. Assistanssystemen ger även föraren stöd vid parkering, i stadsmiljö och på långa resor.

Utrymmeskonceptet för Audi Q3

Upp till

7

stegs

ryggstödslutning

Upp till

675

liter

rent bagageutrymme

Upp till

1525

liter

totalt bagageutrymme

Stor och anpassningsbar

Audi Q3 är en lite mindre SUV som på sistone har vuxit i alla riktningar. Den är 4 485 mm lång, vilket gör den 97 mm längre än föregångaren. Vad gäller bredd har den vuxit 25 mm till 1 856 mm, men med 1 585 mm är den 5 mm lägre än den första generationen av Q3. Hjulbasen, som har ökats med 77 mm till 2 680 mm är mycket mer rymlig – med ännu bättre plats för knän, huvud och armbågar.

Der Raumkofort des neuen Audi Q3
Der Raumkofort des neuen Audi Q3

Intelligent ansluten

Reglage- och displaykonceptet för denna familje-SUV har gjorts om från grunden då Audi har gjort sig av med de analoga instrumenten. Standard-MMI-radion har en 10,25-tums skärm, vilken föraren styr med multifunktionsratten. Med MMI radio plus, som även den ingår i standardutrustningen, kan kunder som uppgradera kombiinstrumentet till Audi virtual cockpit med ytterligare funktioner. Den omfattar till exempel MMI-funktionerna och som utöver fordonshastighet och motorvarvtal även visar information om musikspår och Audi connect-tjänster.

Das Bedienkonzept & Infotainment des neuen Audi Q3

Motorer och fjädring

Manövrerbar i staden, smidig på landsväg, balanserad på motorvägen – fjädringen i Audi Q3 har brett omfång. Den föregående modellens sportiga karaktär har bibehållits, men förbättrats med en rejäl dos ytterligare komfort. SUV:en hanterar ojämna vägar med lätthet, delvis tack vare den längre hjulbasen. Som tillval kan föraren variera egenskaperna för Audi Q3 beroende på körsituationen, vägförhållanden eller personliga behov med det dynamiska körprofilssystemet Audi drive select. Det har sex profiler – från ytterst komfortabla och högeffektiva till helt och hållet sportiga. Storleken på aluminiumfälgarna sträcker sig från 17 och 18 tum, beroende på den utvändiga dekoren, till 20 tum i diameter, de senare från Audi Sport GmbH och utrustade med däck av storlek 255/40.

Die Fahrdynamik des neuen Audi Q3

Även som laddhybrid

Uppgradera till en laddbar Audi med sportig körupplevelse med lägre klimatpåverkan. Välj en laddbar Audi med en stark bensinmotor kombinerad med en elmotor i absolut toppklass. För dig som kör kortare sträckor upp till 50 kilometer finns möjlighet till en helt elektrisk körupplevelse. Med en Audi laddhybrid har du förutsättningar för en flexibel körupplevelse med låga CO₂-utsläpp och lägre bränslekostnader.

Läs mer om Q3 TFSI e
Die Fahrerassistenzsysteme des neuen Audi Q3

Bekvämlighet och säkerhet

Audi Q3 är främst i klassen när det kommer till assistanssystem. Höjdpunkten är den adaptiva farthållarassistenten, som är tillgänglig som tillval tillsammans med S tronic. Den omfattar funktionerna för den adaptiva hastighetsassistenten, trafikstockningsassistenten och den aktiva filhållarassistenten. På detta sätt hjälper den föraren med kontroll både längsgående och i sidled – vilket i synnerhet förbättrar komforten på långa resor väsentligt.

Mer om assistanssystemen

Strålkastarteknik

Strålkastarna är smala och har en inåtgående kilform. Audi erbjuder dem i tre versioner, alla med LED-teknik. Den mest avancerade versionen är Matrix LED-strålkastare, vars adaptiva helljus lyser upp vägen på ett smart sätt. En höjdpunkt när man ser Audi Q3 från sidan är symmetrin mellan strålkastarna och bakljusen.

Die Lichttechnologie des neuen Audi Q3
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
1920x1080-AQ3_181004.jpg
1920x1080-AQ3_181004.jpg
 • Tillvalet Audi connect-modul erbjuder en lång rad med funktioner. De sträcker sig från navigering med Google Earth till online-trafikinformation och sociala medier som Twitter, särskilt anpassade för användning i bilen.

 • Standardutrustningen inkluderar två-zons luftkonditionering, och som tillval finns parkeringsvärme, uppvärmd ratt och panoramasoltak tillgängligt.

 • Storleken på aluminiumfälgarna sträcker sig från 17 tum till 20 tum i diameter beroende på den utvändiga dekoren.

 • Nya Audi Q3 har Matrix LED-strålkastare som tillval, vars adaptiva helljus lyser upp vägen på ett smart sätt.

 • Beroende på baksätenas och ryggstödens position har bagageutrymmet en volym på 530 eller 675 liter.

 • Med ryggstöden nedfällda blir volymen hela 1 525 liter.

 • Standard-MMI-radion har en 10,25-tums skärm, vilken föraren styr med multifunktionsratten. Med MMI radio plus som ingår i standardutrustningen kan kunder uppgradera kombiinstrumentet till Audi virtual cockpit med ytterligare högteknologiska funktioner.

 • Bang & Olufsen Premium Sound-systemet med virtuellt 3D-ljud skapar en känsla av höjd i kupén då ljudet inte bara distribueras framför och runt lyssnaren, utan även ovanför. Denna ljudupplevelse skapas med fyra ytterligare högtalare i instrumentpanelen och en i varje D-stolpe.

 • Som tillval kan föraren variera egenskaperna för Audi Q3 beroende på körsituationen, vägförhållanden eller personliga behov med körprofilssystemet Audi drive select.

 • Den elektroniska bakluckan ger åtkomst till bagageutrymmet utan ansträngning. Tillsammans med komfortnyckeln kan den också öppnas och stängas med en enkel fotrörelse.

 • Hjulhuskanterna i kontrastfärg förstärker offroad-looken, och med stöd av en lång takkantsspoiler, som också flankerar bakfönstren på sidan, ger karossens skarpt lutade D-stolpar ett kraftfullt utseende.