Audi Q2 > Q2 > Audi Sverige
Audi Q2 2019
Bränsleförbrukning, blandad körning*: 8,4–5,7 l/100km
CO₂-utsläpp, blandad körning*: 189–135 g/km

Audi Q2 – en blivande designikon?

Är det den speciella designen eller den oväntade smidigheten som definierar Audi Q2? Vi skulle säga att det är kombinationen som gör detta till en av marknadens mest intressanta SUV:ar. Oavsett om du har den för äventyr i storstaden eller vardagen på landet så är Audi Q2 det perfekta valet. Den har dessutom uppkoppling, infotainment och assistanssystem i absolut toppklass. Välkommen att upptäcka en bil som inte kör obemärkt förbi.

Dynamisk körglädje

Det progressiva styrsystemet är standard och säkerställer direkt och dynamisk väghållning. Väljer man till quattro, Audi drive select och den adaptiva stötdämpningsregleringen ökar körglädjen ytterligare.

dynamic

Unik look

De breda skuldrorna och kantiga linjerna ger Audi Q2 en starkare karaktär, och vidare gör det låga taket och den höga fönsterlinjen att Audi Q2 påminner om en coupé. De kilformade strålkastarna, den högt placerade singleframe-grillen och de väl tilltagna luftintagen ger ett särskilt unikt utseende. Den långa takspoilern och en diffusor i underredesskyddet understryker bakdelens sportiga look.

Exterior-Design
Licht

Progressiv belysning

Audi Q2 är utrustad med halogenstrålkastare som standard. Tillvalet LED-strålkastare, inklusive dynamiska blinkers bak, ger exakt upplysning av vägen på ett sätt som liknar dagsljus. Samtidigt ger de ökad säkerhet och mindre energiförbrukning. Ett annat stort plus är att de även har längre livslängd.

Bygg din Audi Q2

Funktionell interiör

Funktionell interiör Interiören är genomtänkt in i minsta detalj och passar väl ihop med den sportiga utsidan. Sätespositionen för föraren och framsätespassageraren är helt i linje med den körglädje man förväntar sig av Audi. De fyra dörrarna har stor öppningsvinkel vilket gör det lätt att kliva in i en SUV som är rymligare än man tror.

interior

Reglagekoncept och infotainment

Audi Q2 är utrustad med 5,8-tums MMI-skärm som standard. Om du beställer MMI navigation plus med MMI touch får du även en pekskärm bland reglagen i mitten av instrumentbrädan. Systemet kan även bekvämt användas med den naturliga språkstyrningen och den integrerade MMI-sökningen. Som alternativ till de vanliga analoga instrumenten kan alla displayer visas knivskarpa och rikt detaljerade i helt digitala Audi virtual cockpit. Ännu en exklusiv funktion är vindruteprojektionen som också finns tillgängligt som tillval. Den projicerar data som är relevanta för föraren i form av färggrafik och siffror på en glasskiva direkt i ditt synfält och ger ännu bättre överblick.

operating concept and infotainment
driver assistance systems

Var på den säkra sidan

Audi Q2 har omfattande förarassistanssystem, inklusive Audi pre sense front som standard. Detta system inkluderar funktioner som upptäcker kritiska situationer med andra fordon eller fotgängare som korsar vägen framför bilen. Vid behov påbörjar bilen en inbromsning – vid låga hastigheter hela vägen till stillastående. Därutöver finns bland annat adaptiv farthållare med stop & go-funktion, kökörningsassistent, Audi side assist filbytesassistent, Audi active lane assist avåkningsvarnare samt parkeringsassistent.

Bygg din Audi Q2

Alltid uppdaterad

Med MMI navigation, ett av våra bättre infotainmentprogram, går det att surfa och spela upp strömmade medier via mobilen, tack vare en inbyggd Wi-Fi-hotspot i LTE/UMTS-modulen. Den fasta dataavgiften som krävs för detta inkluderas tack vare det inbyggda SIM-kortet som är installerat i bilen. Mobiltelefoner med iOS- och Android-operativsystem är integrerade via Audi smartphone-gränssnittet.

connectivity

Unik design

Audi Q2 är med sin speciella formgivning ett nytt tillskott i Audi-familjen. Motorhuvens intressanta prägel och den högt placerade, åttkantiga singleframe-grillen ger fronten på Audi Q2 sin unika look.

Q2
Ladda ner alla
00:00 | 00:00
  • De kilformade strålkastarna i Audi Q2 finns tillgängliga som LED-strålkastare med dynamiska blinkers bak som tillval.

  • Audi Q2 har en högt placerad singleframe-grill och väl tilltagna luftintag

  • Motorhuven har en intressant prägel och den åttkantiga singleframe-grillen är högt placerad, vilket ger fronten på Audi Q2 en tydlig SUV-look.

  • Vare sig det gäller äventyr eller vardagsliv i storstaden är Audi Q2 den perfekta bilen.

  • Baklyktorna på Audi Q2 ger uttryck för ett nytt designspråk för Audi.

  • Som alternativ till de analoga instrumenten finns helt digitala Audi virtual cockpit som tillval.

  • De många utrustningspaketen ger massvis med utrymme att personanpassa sätesklädsel och dekorativa detaljer i din Audi Q2.

  • Med hög instegsnivå, god sikt och stort bagageutrymme på 355 till 1 050 liter är Audi Q2 en rymlig kompakt-SUV.