Företaget > Audi Sverige
Grå byggnad med stora fönster och en vit Audilogga

FöretagetOm Audi Sverige

Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB. Vårt huvudkontor ligger i Hovsjö, i Södertälje - här finner ni hela Volkswagen-gruppen i samma byggnad.

I Sverige finns det 46 auktoriserade Audi-återförsäljare samt ännu fler auktoriserade Audi-verkstäder runt om i landet.

Vorsprung durch Technik är inte bara en slogan eller Audis löfte till dig – det är en bakomliggande filosofi som omfattar all vår verksamhet. Med vår banbrytande teknik och innovativa design är det vi som sätter nya normer för andra.

Historia i korthet

Volkswagen-gruppens historia i Sverige börjar 1948 då Scania blev generalagent för Volkswagen. Den 15 juli samma år rullade de fyra första "Folkorna" ut på de svenska vägarna. Folkan blev snabbt populär och var under många år Sveriges mest köpta bil.
År 2002 köpte Volkswagen AG resten av bolaget och som ett resultat av detta bytte företaget senare namn till Volkswagen Group Sverige AB.
50-talet bygger handlar- och verkstadsnät
En viktig del av införsäljningen av Volkswagen i Sverige var att etablera ett välutvecklat servicenät. Vi började därför tillsammans med Scania att redan på 50-talet bygga upp ett brett återförsäljar- och servicenät runt om i Sverige.

· 1976 utökades verksamheten med agenturen för Audi.
Genom Audi kompletterades sortimentet med bilar från de övre segmenten.

· 2002 helägt av Volkswagen AG
Scania säljer sitt ägarskap till Volkswagen AG. Svenska Volkswagen blir ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG.

· 2007 blir Volkswagen Group Sverige
Den 10 maj 2007 byter Svenska Volkswagen namn till Volkswagen Group Sverige.

Om Volkswagen Group Sverige
Vi är den svenska generalagenten för Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar, Porsche och Europcar.

Vi importerar varumärkenas produkter. Tillsammans med de auktoriserade återförsäljarna och serviceverkstäderna marknadsför vi varumärkena, deras produkter och tjänster i Sverige. Vi förvaltar och utvecklar en väl utspridd auktoriserad försäljnings- och eftermarknadsorganisation så att de levererar och efterlever tillverkarnas kvalitetskrav och garantier.

Huvudkontoret stod klart 2007 utmed E20 i Södertälje och består av ljusa, öppna lokaler.

Volkswagen Group Sverige är medlem i BIL Sweden - den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar.

Dotterbolag till Volkswagen AG - Europas största bilproducent
Vi är stolta över att vara ett helägt dotterbolag till Volkswagen AG, som är Europas största bilproducent. Med sin "Together - Strategy 2025" ska Volkswagen-koncernen till mitten av nästa decennium bli världsledande inom hållbar mobilitet. Detta genom ett stort elektrifieringsinitiativ: mer än 30 nya elbilar till år 2025, med årliga försäljningsmål om 2-3 miljoner enheter. Det innebär också investeringar i framtida teknik till tvåsiffriga miljardbelopp.

Våra dotterbolag
Dotterbolaget Europeisk Biluthyrning (Europcar) har sitt huvudkontor på Liljeholmen i Stockholm. Medan dotterbolaget Volkswagen Parts Logistics Sverige AB ligger i grannkommunen Nykvarn, varifrån de skeppar reservdelar och tillbehör till såväl svenska som baltiska återförsäljare och verkstäder.

Kontakta importören

Audi Sverige
Att: Kundservice
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

Tel. växel: 08-553 865 00
Fax: 08-550 162 81
 

Audi Presscenter